Matlagning, Grace samt Spöket, monopol och "Lilla"...

 

Åter vid tangenterna…

 

Detta har ”hänt” sedan den senaste uppdateringen av bloggen! Vi inleder med saker av mer privat karaktär.

 

Stall Hatten har faktiskt blivit smått besatt av matlagning. Detta sedan vi sett filmen ”Julie & Julia” med utmärkta Meryl Streep i en av huvudrollerna.

 

Inte nog med att filmen ”Julie & Julia” inspirerat Stall Hatten att prova på ”avancerad matlagning” för första gången. Den har dessutom gett oss en ”knuff i ryggen” för att orka fortsätta skriva denna blogg.

 

Kolla detta… Och förstå varför.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ozRK7VXQl-k

 

Så i fredags, med nyfunna krafter, tog Stall Hatten modet till sig att börja tillaga ”världens bästa maträtt”, Boeuf Bourguignon med hjälp av Julia Childs klassiska recept. Drygt sju timmar senare var jobbet gjort. Visst, det var ingen lek, men värt precis allt slit vid spisen. Det var inte med lite stolthet i kroppen Stall Hatten serverade sina gäster denna anrättning kort senare.

 

http://ohmansmatovin.com/2010/01/16/julia-childs-boeuf-bourguignon-kortversionen-recept/

 

 

Lördagen tillbringade Stall Hatten med dottern Elsa, Fröken Favorit och diverse andra familjemedlemmar på ”syrrans” landställe. En bättre plats för ”samkväm och rekreation” än på den bilfria ön Södra Lagnö, är svår att hitta. Att ”pärlan” Södra Lagnö dessutom är belägen endast 20 minuter från Stockholms innerstad, gör ju inte platsen mindre attraktiv precis!

 

Stall Hatten är ”tvehågsen” om det verkligen är något positivt att man som nu för tiden - även på ”landstället” - har tillgång till en perfekt internetuppkoppling och full täckning på mobilen?!

 

Hur som helst innebar ”den nya tekniken” att vi kunde kolla in loppen från Jägerso, så där lite i ”förbifarten” under middagen…

 

Stall Hatten hade Grace from Grasse till start, men hyste inga större förhoppningar, då hon löpt långt under sitt verkliga kunnande på Täbys gräsbana över 1600 meter i de två senaste starterna.

 

Vi hade haft full förståelse om ”GfG” fått nog av livet som tävlingshäst efter dessa starter, men hon visade med all tydlighet att så inte var fallet. Trots en toppstart från sitt ytterspår hamnade ”GfG” i ”ingenmansland” och tvingades till en vid kurva. När Stall Hatten förväntade sig att hon skulle ge upp in på upploppet, fann hon i stället nya krafter och kopplade grepp på de invändiga konkurrenterna. Att Grace from Grasse sedan inte kunde stå emot Tom Hagen de sista 50 metrarna är henne förlåtet.

 

Stall Hatten minns faktiskt inte när en andraplats känts så positiv? Stort tack till Vanja och hennes personal, samt till jockeyn Rafael Schistl. Och tillåt oss undra om det inte rentav kunnat bli vinst för Grace from Grasse om Rafael ”Im not in the moms” Schistl vågat trotsa tränarens ridorder och bombat till ledningen?

 

Apropå andraplatser!

 

Hans Adielsson vände ”hemåt” till Jägersro för att starta sin Holly Martins i Voterlöpning. Nu räckte det tyvärr inte hela vägen, men andraplatsen bakom suveräne vinnaren Bomar var i alla fall värd motsvarande 12.000 pund.

 

I England har ”Hans Majestät” Adielsson haft en hygglig säsong 2012. Stallet har på 53 starter tagit åtta segrar, fem andraplatser och nio tredjeplaceringar. Denna prestation har ”belönats” med den löjeväckande och rent genanta summan av 28.000 pund.

 

Låt oss därför hoppas att detta faktum blir en ”väckarklocka” för alla er som hoppas på att spelmonopolet i Sverige skall falla! Privata ”bookies” har nämligen inget som helst intresse av att ge pengar tillbaka till sporten. De söker legitimitet för sin verksamhet via diverse sponsring, men de beloppen är ”peanuts” och föga (för att inte säga ingen) tröst för hästägarna.

 

Vidare…

 

I går startade Stall Hattens ögonsten Aghostatgodsplace som stor favorit på Täby galopp. Vi fick nöja oss med en tredjeplats och direkt efter loppet var vi rejält besvikna. Men efter en mer nyanserad analys gjorde ”Spöket” faktiskt en okey insats. Han hade missat ett jobb inför loppet, gav bort en del vikt, och var aldrig med i matchen helt enkelt.

 

Sofie ”Lilla” Lexner missade OS-biljetten till mer rutinerade Minna Telde, och får därmed nöja sig med att vara reserv på hemmaplan. ”Lilla” har dock framtiden för sig och nu blir det därför fullt fokus på Aachen och därefter Falsterbo.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0