Diabolisk plan, bullar, "Pjäsen", araber och ledig...

 
Äntligen!
 
Stall Hatten är tillbaka vid tangenterna efter en veckas blogg-uppehåll.
 
Detta har hänt…
 
Del 2:
 
Efter tre fullspäckade dagar på Sprintermästarmeetinget i Halmstad ”led” Stall Hatten av ordentlig hemlängtan. Fröken favorit led helt uppenbart inte av samma ”åkomma” som Stall Hatten, utan tjatade redan vid frukosten om att vi (”när vi nu ändå är här”...) skulle ”hänga ett par timmar på beachen” innan hemfärd.
 
Fröken favorits förslag om det förträffliga med ”strand-chill” röstades dock snabbt ned av Stall Hatten och vår bundsförvant ”Sevanten”. Kort senare avgick därmed vår splitternya hyrbil norröver – i rasande fart dessutom!
 
Stall Hatten och ”Sevanten” hade nämligen en ”diabolisk” plan. Vi hade upptäckt att man under eftermiddagen tävlade på Sundbyholmstravet, vår absoluta favoritbana. Om detta för oss smått oemotståndliga ”happening” i Eskilstuna nämnde vi inte ett ord om för ”FF” förrän strax innan Jönköping.
 
Det blev naturligtvis omedelbart en massa gnäll från baksätet när vi presenterade vår plan för eftermiddagen… Okvädningsord som ”idioter, travnördar” viftades dock bort med blixtens hastighet, och ett par timmar senare gled Stall Hatten ”et consortes” in på Sundbyholmtravets stallbacke.
 
Om själva tävlingarna finns inte så mycket att berätta men vi fick i alla fall se Lutfi Kolgjinis Opitergium imponera våldsamt i 4-års testet. Vi lämnade ”Gruvan” mätta och belåtna, visserligen ett par hundralappar fattigare, men ändå som vinnartyper. För på vägen över stallbacken investerade Stall Hatten 20 spänn i ”damklubbens lotteri” och kammade självfallet hem högsta vinsten. Tio stycken smaskiga kanelbullar, stort!
 
Illusionen om att vi var riktiga ”vinnartyper” krossades dock kort senare. I ett spöregn av sällan skådat slag på motorvägen strax innan Bålsta, började vår hyrbil att ”hänga i käken”… Alla lampor lade av, vindrutetorkarna vägrade likt arabhästar att ”kämpa” och det var med nöd och näppe Stall Hatten lyckades vrida ratten så pass mycket (servon var naturligtvis också död), att vi kunde ta oss in på en mack.
 
Då Stall Hattens kunskaper om motorer är lika begränsade som Skånska Fältrittklubbens kunskaper är om strategi och omvärldsanalys, togs därför beslutet att ”dumpa” den splitternya hyrbilen (Avis). Tyvärr hade macken (Shell) vi lyckats hasa oss in till inte ”biluthyrning” stipulerat i sitt registreringsbevis.
 
Dess personal prioriterade dessutom tuggummituggning till förmån från service-känsla, och det var först efter rena ”hot” som kassörskan ringde efter en taxi och förklarade var vi kunde få tag i ett nytt fordon…
 
Nog om detta!
 
Stall Hatten var trött och en slagen man då vi slog upp ”gluggarna” dagen efter.
 
Motivationen att ”stämpla in” på kontoret var minimal, men vi lyckades dock med uppgiften efter en iskall dusch och två koppar ristretto.
 
När vi gått igenom typ 300 email kom dock ”räddningen” i form av ett telefonsamtal.
 
Det var vår polare ”Uttern” som påminde om presskonferensen på Grand Hotell, vilken vi båda – av ren artighet – tackat JA till. Stall Hatten har som bekant föga, om något, intresse av arabgalopp. Men… Då det finns folk som är villiga att satsa avsevärda pengar på de arabiska fullbloden i Sverige är det vår förbannade skyldighet att vara tacksamma och visa respekt för dessa.
 
Efter att ha lyssnat en timme på rena artighetsfraser och en massa allmänt ”babbel” från diverse ”potentater” på podiet, var Stall Hatten inte det minsta klokare om vad deras syfte med satsningen är? Däremot är vi helt på det klara med att folket från Abu Dhabi borde överväga att ta en kurs om hur det där med ”debet och kredit” fungerar… Det torde vore en bra investering för framtiden?
 
Mer intressanta händelser på den där tillställningen på Grand Hotell var dock…
 
När Stall Hatten satt och sippade morotsjuice i godan ro – innan starten av presskonferensen – lades en bastant hand på våran axel.
 
- Jag tänkte att jag skulle presentera mig. Det är jag som är Göran Terninger, eller ”Pjäsen” som du föredrar att kalla mig.
 
Vid det här laget ångrade Stall Hatten sig bittert över att både hjälmen och magplattan var kvarglömda hemma i förrådet… Våra farhågor om ”handgemäng” var dock grundlösa visade det sig. ”Pjäsen” är helt uppenbart en ”snubbe” som kan göra skillnad på ”sak och person”. Han fortsatte.
 
- Jag läser din blogg, inte varje dag, men åtminstone en dag i veckan.
 
- Du har rätt i mycket av din kritik, men inte allt.
 
- Det är ingen enkel uppgift att vara ”alla” till lags skall du veta. Du kan dock vara säker på att jag gör mitt bästa och lär mig något nytt varje dag, avslutade ”Pjäsen”.
 
Efter avslutad presskonferens drog Stall Hatten, ”Uttern” och ”Generalen” vidare för en bättre lunch ute på Skeppsholmen. Det blev en massa skratt och avhandlande av diverse skvaller i största allmänhet innan vi skildes åt ett par timmar senare…
 
Hoppsan!
 
Det här blev en MASSA rader, och vi har bara kommit till den nionde juli! Vilken tur då att Stall Hatten från och med idag har semester och ämnar ta i kapp varje dag fram över.
 
Höres.

Kommentarer
Postat av: Limpan

Nej nu far du ta och uppdatera lite oftare... alla loggar in och kollar.. borjar att bli trakigt!!!!

2012-07-23 @ 22:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0