Åter, Ludde, Danne och Nina, samt fredagar...

 

Ursäktar ni måhända Stall Hattens sju dagars ”radiotystnad”?

 

Vi har varit på resande fot och haft mer prioriterande ärenden att ta fatt i den senaste veckan helt enkelt. Men den som väntar på något gott…

 

Här kommer en liten sammanfattning om vad som hänt.

 

Del 1:

 

I torsdags vid lunchtid styrde Stall Hatten, ”Sevanten” och Fröken Favorit kosan söderöver mot Halmstadtravet och deras ”Sprintermästarmeeting”. Mest överraskande inför avfärden var att ”FF” för första gången under våra åtta månader tillsammans faktiskt passade en överenskommen tid…

 

Resan gick lätt, speciellt som vi kunde avnjuta Lutfi Kolgjinis sommarprat i P1. En bättre ambassadör för travsporten än ”Ludde” finns helt enkelt inte att uppbringa. Men än mer viktigt. Sveriges integrationspolitik de senaste 60 åren, oavsett vilken ”färg” som suttit vid makten, har varit ytterst lyckosam och dessutom beundransvärd.

 

Det var faktiskt nära att Stall Hatten tog till ”lipen” vid ett par tillfällen, när Kolgjini berättade sin historia, från stampade jordgolv i Albanien, till sin position som hyllad företagsledare i Skåne.

 

Om man fortsatt överväger att stödja SD och Jimmy Åkessons helt sinnessjuka agenda efter att ha lyssnat på programmet, är man antingen döv, eller ”bortom all räddning”…

 

För er som missade, gud förbjude, klicka omedelbart på länken nedan…

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5127757

 

 

I Halmstad var allt precis som det brukar. Stall Hatten hängde mest i Danne och Nina Widegrens stall där man alltid är varmt välkommen. Danne och Nina har förstått det där med kundvård. Vi hann inte ens i det för ändamålet inhyrda partytältet innan värdparet rusade fram för att hälsa. Och det tog max tre minuter innan Stall Hatten ”et consortes” satt till bords med ett glas rött vin och en smaskig grilltalrik framför sig. Det är just sådana, förvisso enkla saker, som ”triggar” hästägarna att fortsätta satsa, år efter år.

 

Stort tack Nina, Danne och alla ni andra!

 

Efter försöken till Sprintermästaren var Stall Hatten säker på två saker. Dels att Brad de Veluwe skulle vinna enkelt från spets, samt att Åke Svanstedts Fawkes skulle kunna hålla positionen i rygg på denne. När vi ”vitt och brett” förklarade detta ”självklara scenario” för alla som ville lyssna, fick vi omedelbart mothugg av en av TV4:s experter…

 

Stall Hatten inledde (så där lagom ödmjukt…) med att ge ”valfritt odds” på att Fawkes INTE skulle sitta i vinnarhålet efter 500 meter. När TV4-experten då halade upp 1500 kronor för att ”syna”, startade en stenhård förhandling. Från ”valfritt odds” till 3.50 ggr pengarna är steget långt, men där möttes vi i alla fall.

 

Det var med ”darriga” ben Stall Hatten en timme senare masade sig ut på publikplats för att bevaka det ingångna vadet i Sprintermästarfinalen, men redan efter 100 meter var våra ben hårda som ”styltor”… Brad de Veluwe vann busenkelt från ledningen på 1.09.7 och Fawkes hängde med till tredjepriset på 1.10,2, från vinnarhålet…

 

Sprintermästarfredagen har under ”alla år” varit en ledig dag för tillrest publik samt aktiva, men sedan ett par år jobbar spelbolaget ATG som bekant enligt devisen ”att degen skall in, kosta vad det kosta vill”. Stall Hatten förstår naturligtvis att omsättningen ökar med en miljon eller två, om man kör V65-tävlingarna i Halmstad på fredagen, men är det verkligen värt det?

 

Vi tillåter oss tvivla på detta, av flera orsaker!

 

Torsdagen lockade drygt 11.000 personer till banan, och V75-tävlingarna besöktes av drygt 14.000. Fredagens spel var visserligen okey, men den sportsliga kvaliteten som erbjöds, förtjänar långt mycket mer än att avgöras inför knappt 3.000 personer.

 

Stall Hatten tvekade länge, men bestämde sig för att åka till travet i sista stund, då Ninni Westerlund hade en bra chans att vinna det inledande monté loppet.

 

Ninni levererade såklart och red ”brallorna” av sina konkurrenter till glada oddset 5.08. Då vi kort senare dessutom lyckades jobba in ”Sevantens” treåriga sto ”Porrmärra” som vinnare på Bergsåker  via ”liven” till 4.50 var lyckan total. Då Stall Hatten inte hade något mer att bevisa, åkte vi omedelbart tillbaka till Hotell Tylösand.

 

Och i lobbyn, ungefär när lopp fyra skulle gå iväg ute på travet träffade Stall Hatten två av landets mest framgångsrika tränare (den ene genom tiderna…). Båda har som ledtråd över 100 hästar på sin träningslista. Dessa såg mycket molokna ut, och hade föga om någon inspiration att bege sig ut till banan för att göra sitt jobb.

 

Då är den självklara frågan man måste ställa sig naturligtvis!

 

Hur mycket ”orkar” vi med egentligen?

 

Gör om, gör rätt… Låt oss fokusera på detta!

 

http://www.youtube.com/watch?v=tJ4b99-aujI

 

 

Lördagen förflöt utan några som helst skandaler. Stall Hatten gled mest runt och morsade på både den ”ena och den andre” i publikvimlet. Normalt sett är lördagskvällen ute på Tylösand efter V75-tävlingarna ”the place to be”. Men tre dagar och 38 lopp är lite för mycket att ”hantera” för Stall Hatten (och uppenbarligen även för de flesta andra i travkollektivet) nu för tiden.

 

Fortsättning följer…

 

Höres!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0