Första riksgaloppören "synas i sömmarna"...

 

Om ett par dagar börjar den officiella försäljningen av 2012 års riksgaloppörer. Redan nu har man dock gett andelsägarna från förra säsongen förtur att köpa - och det verkar vara bra intresse bland dessa.

 

Och vilken bra säsong det blev förra året. Fem av sju riksgaloppörer vann lopp, snitthandicappen på dessa var vid årets slut lite drygt 76, och Street Band gav faktiskt ett litet överskott till sina andelsägare efter auktionen i slutet av säsongen.

 

Beträffande Street Band… Om Stall Hatten inte minns fel så var det just den hästen som var svårast att sälja? Tränaren Johan Reuterskiöld visade dock att ”marknaden” hade fel då han fick den lille knatten att etablera sig i skiktet precis under eliten bland treåringarna.

 

Två av förra årets rikstränare har fått chansen igen. Johan Reuterskiöld som vinnare, och Jessica Long då hennes häst, Freckenham Ted, såldes slut först.

 

Fem av årets riksgaloppörer såldes på ”Horses in training” auktionen i Newmarket i oktober och har således redan fått ett omdöme av Stall Hatten. Dessa hittar ni här.

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hardcore-inget-annat.html

 

Våra texter och omdömen av riksgaloppörerna skall ses som en ren "konsumentupplysning", sedan är det upp till var och en att värdera informationen och göra sitt val.

 

Stall Hatten har tyvärr blivit varse att det tar LÅNG tid att göra en seriös bedömning av varje häst, så det får bli en per dag. Vi börjar med…

 

Stall Adonis

 

Häst: Whatyoucallit

 

Formtal: 75

 

Tränare: Jan-Erik Pettersson

 

För rena ”vrakpriset” 7000 guineas (80.000 sek) ropade agenten Lars Kelp in den då tvåårige hingsten Whatyoucallit efter Kheleyf undan Tarbela på Horses in Training-auktionen i Newmarket. Pappan var ren sprinter, men på mödernet finns stark distansförmåga. Whatyoucallit kostade 75.000 guineas (850.000 sek) som åring och fick faktiskt aldrig riktigt chansen då han managerades av en mindre tränare med överlag modesta framgångar. Hästens bästa lopp i karriären var som fyra i debuten, då han avslutade snabbast av alla från köposition, slagen tre längder. Den som var strax före Whatyoucallit i mål, Frog Hollow, gick sedan vidare, tog två segrar och ett tredjepris i sina nästkommande starter och har nu en ”rating” på ungefär 83 i svensk form. Det blev två starter till för Whatyoucallit, men i dessa gjorde han en slät figur som långt slagen. Syskonskaran innehåller ett par riktiga guldklimpar. Speciellt 5-årige Big Audio (e.Oratorio) sticker ut. Han har vunnit två Listed och varit kort slagen i två Gr-2. Big Audio är nu i Godolphins ägo och skötte sig mycket bra i comebacken på Meydan i Dubai i förra veckan. Som en kul kuriosa kan vi berätta att Big Audio såldes för 175.000 Guineas (1.900.000 sek) på Horses in Training-auktionen i Newmarket 2009, alltså på samma plats och auktion som brodern Whatyoucallit inbringade 7000 guineas…

 

Köpvärde: MYCKET HÖGT.

 

I morgon gör Stall Hatten en omfattande analys av Cheerful Giver.

 

Håll ut, höres...

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Lotten

Citat stallhatten:



Våra texter och omdömen av riksgaloppörerna skall ses som en ren "konsumentupplysning", sedan är det upp till var och en att värdera informationen och göra sitt val.



Jag är verkligen nyfiken på "konsumentupplysningen" på Fröken Favorits riksgaloppör i morgon.

2012-01-24 @ 19:26:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0