Totostöt, "Lobituss", Gråberg och obegränsade medel...

 

I lördags kväll på Jägersro hade Stall Hatten sitt delägda treåriga sto Grace From Grasse till start i Kay Jensens pris över hetsiga 1000 meter.

 

Stall Hatten har visserligen alltid haft ett gott öga till Iffraaj-stoet, men vi har inte vid något endaste tillfälle planerat en omfattande totostöt med henne i huvudrollen. Tills i lördags…

 

I hela två dagar satt Stall Hatten och försökte komponera det perfekta jokersystemet, med singelstreck på Grace From Grasse, som glädjande nog bara var streckad på var tionde kupong.

 

En bättre, tillika sen lunch, på Waxholm hotells uteservering tillsammans med Fröken Favorit och ”Kålle”, medförde dock att vi kom i en smula tidspress inför spelstoppet. Men då vi efter hemkomst hade hela 20 minuter att ”leka med” för att finjustera vårt system blev vi aldrig riktigt stressade.

 

Oooups…

 

I samma sekund som Stall Hatten skickade iväg sin fil bestående av 36 kuponger till ATG, stängdes spelet och vår insats till V65-tävlingarna nekades, vänligt men bestämt.

 

Stall Hatten svor och förbannade startpersonalen på Jägersro som lastat fältet på rekordtid, men efter att Galdessa knappt två minuter senare spurtade till vinst i V65-inledningen och vi insåg att ett omfattande belopp hade sparats i och med detta blev det ett annat ljud i skällan…

 

Grace From Grasse fick senare under kvällen nöja sig med tredjepriset, värt 12.000 kronor,  efter att ha kommit till ledningen i ett allt för tidigt skede av loppet.

 

Ja men då så!

 

Ibland är det inte negativt att överarbeta systemkonstruktion och låta en lunch i solgasset dra ut på tiden…?!

 

Stall Hatten älskar den norska Derbyhelgen och de senaste 15 åren har vår gode vän ”Lobituss” säkerställt ett fullspäckat schema de där dagarna, samt tillhandahållit tak över huvudet.

 

Vi har hunnit med fisketurer, quiz-kvällar och stallbesök hos Rune Haugen, bland mycket – mycket annat de där dagarna.

 

Den där trivseln i ”Casa Lobituss” är svår att sätta ett pris på, men låt oss säga så här:

 

Det skall till omständigheter av yppersta vikt och dignitet för att Stall Hatten INTE skall närvara på det norska Derbyt…

 

I år hade dock vår värd andra – och uppenbarligen viktigare - engagemang under lördagen, vilket medförde att Stall Hatten tvingades till en ”över dagen” resa. Vi erkänner gärna och utan prut att vår entusiasm inför avfärden således var en smula nedsatt då vi anlände Arlanda flygplats – i arla morgonstund.

 

Men i samma ögonblick som vi passerade säkerhetskontrollen fick vi syn på ett par andra galopp-freaks, tillika goda vänner, vilkas närvaro dämpade vår ångest signifikant.

 

Stärkt av detta lovade Stall Hatten vitt och brett, och utan den minsta tvekan, trion ”att det minsann inte var något som helst problem alls att ta rygg på oss” och därmed få gratis skjuts till Övrevoll. Denna utfästelse kom dock omedelbart på skam då det visade sig att ”Lobituss” missförstått vår förfrågan om ”finns plats för tre extra personer i baksätet?” med tre extra personer totalt…

 

Därför var det en smula ”stukad och skamsen” Stall Hatten som ankom Övrevoll knappa timmen senare.

 

I samma takt som god mat och dryck inmundigades i Vip-tältet sjönk dock vårt dåliga samvete inför de ”dissade” kamraterna och Stall Hatten njöt i största allmänhet av arrangemanget och kvaliteten på sporten.

 

Per-Anders Gråberg är en god vän till Stall Hatten och lika mycket som vi led med honom efter att hans ”bortvalde” Bank of Burden vunnit Marit Sveaas, lika mycket gladdes vi då han hemförde sitt första Derby – ombord Old Pal knappa timmen senare.

 

Att Per-Anders viktigaste uppdragsgivare, Niels Petersen är mångfacetterad, eller ”versatile” som tränare, råder det ingen tvekan om. Utan att ha ”facit” i hand tillåter sig Stall Hatten tvivla på att någon annan sadlat ut vinnare i så vitt omfångsrikt spektrum under en och samma tävlingsdag, som Niels gjorde i söndags eftermiddag?!

 

Kort efter det svenska Derbyt efterfrågade Stall Hatten i detta forum, oddset fem gånger på Old Pal som vinnare i den norska motsvarigheten. Detta nappade ingen av er läsare på, men efter en rejäl insats till knappa tre gånger ”sidfläsket” i den lagliga toto-potten, kunde Stall Hatten lämna Övrevoll med ett trivsamt överskott i plånboken…

 

I dag var det styrelsemöte i SG och flertalet punkter avhandlades under detta.

 

Stall Hatten återkommer i ärendet, var så säkra, men redan nu kan vi avslöja att dirttracken på Täby galopp kommer att bytas ut i oktober månad. Kostnaden för detta lär enligt initierade källor ligga kring tre miljoner, men det är att likställa med ”peanuts” i det stora hela.

 

För i svensk galoppsport anno 2012 finns helt uppenbart obegränsade medel att tillgå…?

 

 http://www.youtube.com/watch?v=ygHL3F0ZZMY

 

 

I morgon bitti styr Stall Hatten kosan mot Baden-Baden. Även i detta ärende ber vi att få återkomma.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0