RUT-avdrag, Frankel, och en annan värld...

 

När Stall Hatten slog upp sina ljusblå ögon i går morse kom vi till insikt att något måste göras…

 

Visst. Vi insåg att underhållet av vår enkla bostad var en smula eftersatt, allt sedan vi tvingades sparka vår svartanställde städhjälp för drygt ett år sedan.

 

Efter det att dottern Elsa och Fröken Favorit spenderat fem dagar och nätter i ”Casa Stall Hatten”, blev oordningen de tu skapat på vår begränsade kvadratmeter-yta dock allt för svår att leva med…

 

I och med att RUT-avdraget införts och hanteringen där av förenklats, tog Stall Hatten därför beslutet att anlita en av staten godkänd städfirma för att bringa ordning i eländet.

 

Vi avsatte tre minuter för att researcha branschen, en minut i telefon med det utvalda städföretagets säljare. Ett möte i Stall Hattens boning bokades in till dagen efter, och efter 45 minuters inspektion och förhandling kom vi överens om ett framtida samarbete.

 

Men här kommer det intressanta!

 

Stall Hatten, som inte lyft ett finger i hushållsarbetet de senaste sex veckorna, putsade och skurade som en besatt i drygt två timmar, inför städfirmans initiala besök. Men varför? Är vårt agerande normalt? Vi är naturligtvis medvetna om att det första intrycket är viktigt i alla relationer, men i det här fallet var det ju just en städtjänst som skulle upphandlas…

 

Nog om detta.

 

I morgon 16.40 på York, i Juddmonte International, jagar Stall Hattens absoluta favorithäst Frankel trettonde raka segern från debuten.

 

För sportens skull är en vinst för Frankel över 2000 meter snudd på ovärderlig, men med samma kraft som Stall Hattens hjärta hoppas på vinst, lika påtagligt signalerar vår hjärna att det finns pengar att tjäna på förlust.

 

I nuläget kan man boka Frankel till 1.16 på Betfair och den här chansen till att skära totoguld kan Stall Hatten inte motstå. Hur gärna vi än skulle vilja…

 

Ett korrekt odds på att Frankel bemästrar distansen och utökar sin segerrad i morgon taxerar vi till oddset 1.70. Att då riskera 1.700 kronor, med chansen att vinna 10.000, känns som årets bästa spel – alla kategorier!

 

William Hill erbjuder 2.20 på att Frankel INTE vinner med mindre än fem längder. Stall Hatten undrar om inte detta är ett ännu bättre spel?

 

Men att boka Frankel har ytterligare en dimension. För även om vi har fel, känns en ekonomisk förlust snudd på försumbar i just det här fallet.

 

I morgon får vi svaret om Frankel ”står”, men den mest intressanta frågan man måste ställa sig är varför han startar över huvud taget? Henry Cecils fenomen är världens bästa häst och har inget kvar att bevisa. Värdet på Galileo-sonen torde i nuläget snudda vid en miljard. Om Frankel vinner i morgon, och bevisar att han inte bara är en ”miler”, är hans värde kanske det dubbla?

 

Inom finansvärlden används uttrycket ”avtagande marginalnytta”. Enkelt uttryckt: Steget från att äga en miljard till två miljarder är lika kort, som steget från att vara totalt black till miljardär är långt.

 

Från en värld till en annan…

 

I morgon på Jägersro tror Stall Hatten stenhårt på Oroveso och African Award. Den senare lär dessutom ge ett smaskigt odds.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Frankel och Oroveso trodde väl "alla" på, men varifrån fick Du African Award ? Något sämre får man leta länge efter !

2012-08-22 @ 19:36:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0