Ökad förståelse? Peas and Carrots - klass, och en låt...

 

Stall Hattens slarvande med uppdateringen av bloggen eskalerar för var månad som går. Det har väl inte undgått någon?

 

Det är måhända inget stort problem om man ser till det stora hela i livet, men ni skall veta att vi ”vill så det värker”…

 

Ambitionen har allt sedan starten av stallhatten.blogg.se varit att uppdatera åtminstone varannan dag. Yttre omständigheter i form av ren tidsbrist är den främsta orsaken till den lägre bloggfrekvensen, men vi skall inte sticka under stol med att inspirationen ibland dessvärre tryter.

 

Att forcera fram inlägg ”för sakens skull” är inget som ligger för Stall Hatten. Vi har (hoppas vi…?) hållit en hyggligt hög nivå på texterna – både innehållsmässigt och språkligt – och det tänker vi försöka fortsätta att göra. Problemen med en sådan ambitionsnivå är flera, men mest flagrant orsak är naturligtvis att…

 

… galoppsporten i Skandinavien är förhållandevis ”liten”.

 

Hur gärna Stall Hatten än skulle vilja är sporten inte av sådant format, att den är att jämställa med en ”outtömlig källa”.

 

Att man som skribent hatar att upprepa sig är givet, men det är svårt att låta bli om ämnet är ”smalt”, och man skriver för en initierad läsekrets. Lika roligt som det är att vara först med en nyhet, lika trist är det att vara ”tvåa på bollen”.

 

Stall Hatten hoppas att vi i och med publicerandet av denna ”ursäkt/förklaring” är förlåtna… Okey?

 

Vidare.

 

I går vann svensk galoppsports profilhäst nummer 1, Peas and Carrots, Scandinavian Open på Klampenborg. Kort senare meddelade kretsen kring ”Ärtan” att hästen skulle pensioneras.

 

Det händer inte ofta, men ibland får även Stall Hatten en tår i ögat. Snacka om att hästen tillåts att ”finish in style”!

 

Peas and Carrots har under sina åtta säsonger på tävlingsbanan och 50 starter, varit bland de tre 38 gånger. Vid ytterligare fem tillfällen har Final Appearance-valacken fått pengar.

 

Av de 20 segrar som ”Ärtan” hemförde under sin makalösa karriär, tillåter Stall Hatten sig att framhålla det danska Derbyt 2006, Pramms Memorial 2008, Stockholms Stora Pris samma år (före Appel au Maitre), samt förra årets överlägsna seger i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (före Luca Brasi). Sammantaget tjänade hästen lite drygt 6.2 miljoner.

 

Vi lyfter på vår hatt och gratulerar härmed oreserverat Peas and Carrots, tränaren Lennart Jr Reuterskiöld, jockeys, samt ägaren Omar Zawawi för alla minnen ni gav oss under de här åren. Men ert beslut om att pensionera ”Ärtan” efter gårdagens seger, förtjänar lika stor respekt som de rent sportsliga framgångarna.

 

Stort!

 

Riktigt klassigt!

 

Kolla in detta och minns…

 

http://www.youtube.com/watch?v=m_E1U1KTVTw

 

Innan vi avslutar för i kväll kan Stall Hatten inte låta bli att delge er läsare följande fakta. Detta för att förtydliga om vilka skilda värdar vi lever i.

 

På de tre senaste tävlingsdagarna har travtränarparet Stefan Melander och Catarina Lundströms hästar tjänat lite knappt 4.1 miljoner kronor.

 

Ett sådant resultat inom galoppen, hade på helårsbasis inneburit:

 

2009, en tredjeplacering i tränarligan.

 

2010, en fjärdeplacering.

 

2011, en andraplacering.

 

Nu är det dags för Stall Hatten och vår gode vän Lennarth att fokusera på annat.

 

Bland annat detta…

 

http://www.youtube.com/watch?v=YmtHdBPzi_w

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Sunday Silence

Välskrivet som vanligt, men P&C vann Skandinavisk GP. Fantastisk häst, Dansk Derby den största vinsten. Att vinna ett klassiskt löp som har sitt ursprung från Skandinavisk Derby 1875 är fint värre.

2012-08-20 @ 23:22:12
Postat av: Tore Petre'

För mig personligen var segern i Pramms 2008 och "braksegern" I SFK 2011 höjdpunkterna i P&C's karriär. Stockholms Stora 2008 var visst också något utöver det vanliga, men den kvällen var jag inte närvarande på Täby.

2012-08-21 @ 06:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0