"Mjuka värden", Malmö Stads Pris-analys, klassiker...

 

Derbyhelgen närmar sig med stormsteg, och temperaturen stiger för ”var dag” som går. I vart fall om ni frågar Stall Hatten...

 

Förra året hade Stall Hatten åtminstone 120 i vilopuls och 42 graders feber redan från fredagen då vår stora stolthet Aghostatgodsplace var en av deltagarna i ”galoppens blå band”.

 

Stall Hatten minns de där dagarna inför Derbyt 2011 in i minsta detalj. 

 

”Spöket” var högst rankad av samtliga kullkamrater efter 2-årssäsongen, detta efter två raka segrar – den andra i Malmö Stads Pris - och i båda hade vi dessutom lyckats besegra toppfine Uppercut Action.

 

Efter dessa vinster fick hästen en chip-fraktur, opererades och förbereddes över vintern i lugn och ro av Team Reuterskiöld, med Derbyt som ”enda mål” i siktet...

 

I comebacken efter drygt åtta månaders vila kämpade ”Spöket” ned dittills obesegrade Imanuel knappt men säkert över 1600 meter på Täby, och i starten därefter (Open Mile) fick Let´sgoforit och Dingle View bara se ”ändalykten” av Aghostatgodsplace.

 

Efter sina fyra raka segrar spelades ”Spöket” ned till det rent löjliga oddset 1.90 i Voterlöpning, men kom tyvärr aldrig ”in i matchen”, och slutade fyra, sex längder slagen av vinnaren Uppercut Action, samt drygt tre av mål tvåan Without Fear.

 

Stall Hatten kom i och med detta ned ”på jorden” en smula inför Derbyt, men vi kände oss på intet sätt chanslösa.

 

”Spöket” fick sedan inga pengar som åtta i mål ”när det verkligen gällde”, men trots detta var upplevelsen av att ha en Derbyhäst det häftigaste vi någonsin upplevt som hästägare, ”by far”…

 

För visst är det så att de ”mjuka värdena” man får på ”köpet” som ägare av en häst, i de flesta fall övertrumfar de rent sportsliga och ekonomiska incitamenten?

 

Från det att Stall Hatten, övriga delägare, kompisar och våra familjemedlemmar, samlades för en ”bättre lunch” på fredagen, var det ett minst sagt späckat schema som följde…

 

Gemensam middag på fredagen. Stallbesök på lördag morgon. ”Coctailparty” hemma hos Fredrik innan avfärden mot den officiella Derby-middagen i sponsorns lokaler. Efterföljande ”trivsel” på Lilla Torg, med konkurrerande hästägare och aktiva. Tidig uppstigning för supertrevlig ”champagne-frukost” hemma hos Susanne innan tävlingarna. Efter en ”fullmatad” dag på Jägersro, där Aghostatgodsplace alltså blev utan pengar, samlades hela gänget nere i stallet för att ”reflektera över och diskutera” insatsen. Efter en massa glada skratt, allmän trivsel, samt barbacka ridning i kostym på ponnyn Tank (Stall Hatten), avslutades Derbyhelgen anno 2011med en gemensam middag tillsammans med samtliga personer i kretsen kring ”Spöket”.

 

Stall Hatten hoppas att samtliga ”intressenter”, vinnare såsom förlorare, i årets Derby – tar till vara på, och njuter av varje sekund – på samma sätt som vi gjorde i fjol…

 

Men Derbyt är inte allt!

 

Nedan följer därför vår utlovade analys och rank inför Malmö Stads Pris.

 

Det är snudd på omöjligt att skilja på Vanja Sandrups auktionsdyring Sweet Loreen och Francisco Castros Raw Sugar, men frågetecken finns kring båda…

 

Sweet Loreen imponerade våldsamt vid debutvinsten, men täta starter talar emot stoet efter Mount Nelson. Raw Sugar såg en smula ”knackig” ut vid förlusten för två veckor sedan efter sin överlägsna seger dess för innan. På ”visad” form skall dock loppet stå mellan dessa, men åtminstone ytterligare tre av de övriga har potential att vinna.

 

Fredrik Reuterskiölds Giftorm slingrade sig som just ”en orm” i kvalet en dryg längd före Up Up Euphoria. Den senare debuterade sedan imponerande vid seger på Täby, allt medan Giftorm ”svek” en smula i sin första start i ”riktigt” lopp. ”Frippe” är dock en mästare på att ställa i ordning inför Malmö Stads Pris och War Pass-sonen är förste utmanare till favoritduon.

 

Francisco Castro vet också hur man förbereder en 2-åring på bästa sätt och Hells Angel har aldrig ”torskat” på Jägersro.

 

Johan Reuterskiöld har tyvärr tvingats stryka ”snackhästen” Polar Desert, men stallkamraten IKC Dragon Heart lär inte skämma ut sig och är en seriös segerkandidat.

 

A:

 

Sweet Loreen

Raw Sugar

 

B:

 

Hells Angel

Giftorm

IKC Dragon Heart

 

C:

 

Prince Desert

IKC Kick Back

Catch a Grenade

Cruzero

 

För en stund sedan hemförde Zegna norskt Oaks, årets tredje klassiska vinst till sin ägare Mr Ascot och tränare Fredrik Reuterskiöld blev därmed säkrad.

 

Men ett Derby är ett Derby…, eller hur?

 

http://www.youtube.com/watch?v=qa85z7_te7o

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Grattis till vinsten!

2012-08-12 @ 19:02:44
Postat av: Becks

Grattis till vinsten.... fin spurt på slutet

2012-08-13 @ 09:59:32
Postat av: ProBono

Sällar mig till gratulanterna.....................

2012-08-13 @ 10:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0