Fattigare, men lycklig. Ovärdigt agerande samt en låt...

 

Det var en 105 pund fattigare, men samtidigt 100 procent lyckligare Stall Hatten som efter att TV-ledes ha avnjutit gårdagens Juddmonte International på York lämnade puben Wirströms i Gamla Stan.

 

Visst bidrog säkerligen de en och en halv pint Guineas Stall Hatten inmundigade under det timslånga besöket humörökningen en smula, men åtminstone 98 procent av det eskalerande välbefinnandet måste/får tillskrivas det rent magiska fullblodet Frankel!

 

Mycket har man sett, men den prestation Henry Cecils Galileo-son levererade klockan 16.40 i går, var så vida överstigande precis ALLT Stall Hatten upplevt under de 25 år vi följt galoppsporten på nära håll – att orden knappt räcker till.

 

Undertecknad ”kraxade” som bekant likt en förkyld olyckskorp inför loppet då distansen var oprövad, och Frankel inte hade imponerat så överdrivet mycket i starten dess för innan.

 

Hur fel kan man ha?

 

http://www.youtube.com/watch?v=mr_ChX6Jv4s

 

Efter detta drar Stall Hatten följande slutsats:

 

Hädan efter kommer vi ALDRIG någonsin ifrågasätta Sir Henry Cecils omdöme/hästkunskaper och managering av sina adepter. Lika lite kommer vi att tvivla på Frankels kompetens som löpshäst, och aldrig under några som helst omständigheter kommer vi att lägga kraft på att söka argument som talar för förlust.

 

Om kretsen kring Frankel tar beslutet att starta i ”Arcen” om lite drygt fem veckor, är det alla seriösa galoppintresserades förbannade skyldighet att infinna sig på Longchamps.

 

Stall Hatten tillåter sig därför helt ogenerat att jämställa ett uteblivet besök i Paris under ”Arc-Helgen”, lika syndigt som om en rättrogen muslim ”dissar” att vallfärda till Mecka…

 

Givet att Frankel tar chansen över 2.400 meter i Frankrike (vilket verkar vara 50/50) i dagsläget, erbjuder spelbolagen 1.33 som högst på seger.

 

Innan vi avslutar ämnet konstaterar vi följande!

 

Förfiningen av aveln inom galoppsporten har pågått i styvt 300 år. Att det tog så lång tid innan ”ren perfektion” uppnåddes är härmed bevisat.

 

Stall Hatten vågar snudd på LOVA att inget fullblod under i vart fall vår livstid är i närheten av Frankel rent kapacitetsmässigt.

 

Devisen ”kärt barn har många namn” är måhända en sliten klyscha, men i fallet Frankel är det klassiska ordstävet fullt berättigat. Allt sedan tävlingsdebuten för två år sedan har tidningarnas redigerare, tillika rubriksättare, gnuggat sina geni-knölar i jakten på att bäst beskriva hästens genialitet.

 

Stall Hatten har i detta forum använt de flesta tryckbara superlativ, men från och med nu, kommer vi att kalla honom FRANKELSTEIN – inget annat…

 

Vidare.

 

Energia Carioca höjdes från 85 till 88 i formtal efter gårdagens överlägsna 6-längders spetsseger på Jägersro. Om detta är en korrekt bedömning av handicapper Pam Cordrey låter vi gladeligen vara osagt. Stall Hatten ”myser” dock en smula då vi minns att vår ögonsten Aghostatgodsplace, efter att ha slagit denne regelrätt med 4.5 längder på Derbydagen för elva dagar sedan, tillmättes talet 87…

 

Redan i måndags avslöjade Stall Hatten att prislappen travet satt för ”fortsatt galopperande” på Jägersro 2013, är tolv miljoner.

 

Vid gårdag kvällens medlemsmöte i JTG blev den uppgiften föga överraskande bekräftad...

 

Vilken ”part” som tvingas pröjsa fakturan för att säkerställa ännu en galoppsäsong på Jägersro är fortsatt dolt i dunkel, men SFK (med ”Jacky” och ”Hasse H” i spetsen) kan glömma att ATG kommer till undsättning!!!!

 

Svensk travsport anno 2012, kämpar nämligen i en motvind som inte setts på 30 år. Att då som styrelsemedlem i ATG förespråka ett räddningspaket för galoppsporten på Jägersro är inte bara ett politiskt självmord, utan rent av ett bevis på direkt omdömeslöshet…

 

Även om Jägersro-frågan är mer än lovligt infekterad, levde Stall Hatten uppenbart i den villfarelsen att berörda parter hanterade ärendet i demokratisk anda.

 

Ack vad vi bedrog oss!

 

Medlemmar har belagts med munkavle och Facebook-sidor har från och med i morse stängts ner. Ett sådant agerande, för att ”stävja” oliktänkande, är möjligtvis accepterat av regimer så som den i Nordkorea, men rent ovärdigt i ett samhälle som Sveriges.

 

Vi avslutar ämnet här då risken för att skriva i affekt är allt för uppenbar, men…

 

Förkortningen ITPK hade Stall Hatten koll på, men ITPP var för oss till och med i morse helt obekant. Den senare ”bokstavskombinationen”, lär om vi är korrekt informerade, bli uppmärksammad inom kort.

 

Den här är dedicerad till FRANKELSTEIN…

 

http://www.youtube.com/watch?v=u9NStVkSCuk

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Sådant agerande har, om oliktänkande, SG praktiserat under hela den här affären och indikationer från Täby talar om samma strategi även där, mot oliktänkande.

Vad beträffar Facebook så skrevs det på denna sidan saker som var intressanta, men dock inte offentliga, gällande JTG.

2012-08-24 @ 08:06:54
Postat av: Felfinnaren

En och en halv pint guineas? Då var det verkligen inte så farligt om det försvann bara £105 för dig. Om du hade hållt dig till den enastående drycken Guinness hade det säkert blivit billigare.

2012-08-24 @ 15:52:52
Postat av: hederud

Ta en titt i Racing Post july 10

2012-08-25 @ 18:52:46
Postat av: Tore Petre'

ITPP = En pensionsplan. ITPK = Ett medel som ökar hästens syreupptagningsförmåga.

2012-08-26 @ 10:43:40
Postat av: Klas Kjellman

Min ITPK går till hästsportens fromma i form av träningsavgifter. Förhoppningsvis kan den duktiga tränaren öka hästens syreupptagningsförmåga men ännu återstår det något i mitt fall.

2012-08-26 @ 18:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0