Derbyfeber, ranking och en låt för Christer...

 

Är det någon annan än Stall Hatten som lider av ”Derbyfeber”…?

 

Årets upplaga håller visserligen modest kvalitet på papperet och saknar den där riktiga ”fixstjärnan”, men inget, absolut INGET lopp, är viktigare att vinna än just Derbyt.

 

Om man bortser från den rent ekonomiska aspekten hade Stall Hatten valt en svensk Derbyseger före vinst i Dubai World Cup, sju dagar i veckan. Och så är det bara!

 

Måhända är Stall Hatten en smula ”blåögd” och mer än lovligt ”romantiskt” lagd, men vi tror nog att stoltheten man känner då man äger en Derbyvinnare, får de 745.840 kronorna som trillar in på kontot ett par dagar efter målgång har marginell betydelse i det stora hela?

 

Bomar är den givne favoriten i nuläget.

 

”Kombinationen” Wido Neuroth och Fredrik Johansson har hemfört svenskt Derby vid inte mindre än fem tillfällen de senaste 16 åren. Wido har ytterligare tre Derbysegrar under samma period på CV:n och Fredrik två.

 

Dessa obestridliga fakta bevisar således att vid inte mindre än 62.5 procent av de svenska Derbyn som ridits sedan 1996, antingen Wido eller Fredrik fått känna ”segerns sötma”. Följaktligen har duon en ”hitrate” på imponerande, rent av obegripliga, 31.25 procent, i loppet under samma period.

 

Med omfattande och väl underbyggd statistik kan man bevisa det mesta, men inte ALLT. Tack och lov för detta…

 

Det ”enda” som talar emot Bomar är att hästen är oprövad över Derby-distansen 2.400 meter.

 

Men!

 

Både pappan Sir Percy och morfar Galileo vann det engelska Derbyt. Mamma Rubileo var ingen stjärna, men har förutom Bomar lämnat en syster efter Pastoral Pursuits, den två år äldre Rare Symphony.

 

Rare Symphony har vunnit två lopp på den släta banan och visat strax över 80 i svensk form i dessa. Men mer intressant är att hon nu är omskolad till hinderhäst, och i årets två starter varit tvåa i båda över 3.200 meter. Den senaste andraplatsen på Naas så sent som i går…

 

Att Bomar är obesegrad på Jägersros dirttrack efter två starter samt att Fredrik Johansson ”valt” denne i stället för högre ”ratade” stallkamraten Funinthesand torde inte sänka ekipagets ”aktiekurs?

 

Med detta ”underlag” innanför västen tvekar Stall Hatten därför inte det minsta på att utnämna Bomar som ensam A-häst i Derbyt.

 

Att ”särskilja” övriga tretton ekipage i Derbyt är en desto tuffare uppgift, även för Stall Hatten, men vi gör ett försök.

 

A:

 

Bomar

 

B:

 

Matauri Pearl

Funinthesand

Sir Freddie

 

C:

 

Energia Eroi

Birkebeinern

 

D:

 

Buzz Lightyear

 

E:

 

Darcy

Zen Zansai Zaid

 

F:

 

Kid Creole

Lake Cooloola

 

G:

 

Tennessee Soul

Loyal

Justicia

 

Stall Hatten tar mer än gärna emot era synpunkter på vår ranking av Derbyfältet 2012. Dessa postar ni lämpligast i kommentarsfältet nedan.

 

Och om nu någon av er läsare är ägare till en av oss lågt rankad häst i Derbyt? Ta inte illa upp utan knyt i stället näven i fickan, var stolt, och låt er ”ögonsten” på banan bevisa att vi hade fel.

 

Okey?!

 

I morgon är det lunchtävlingar på Täby galopp och Stall Hatten tror stenhårt på Let´sgoforit, Flashline, och Mykonos. Vad nu det är värt?

 

Avslutningsvis.

 

Det här klippet är till dig, och bara dig Christer.

 

http://www.youtube.com/watch?v=CXQO0xGnei8

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Lobben

Birkebeinern er hesten som kan ta fra Bomar seieren. Det er en hest jeg liker.
Svensk Derby før Dubai World Cup? Tar du tv-pucken før Stanley Cup også?

2012-08-08 @ 10:25:39
Postat av: ProBono

Mina synpunkter på Din ranking är att Bomar och Funinthesand är rätt rankade medan de båda övriga B-rankade hästarna skall flyttas ner i ranking och de båda C-rankade hästarna flyttas upp. Darcy är rankad för långt ner, skall B eller möjligen C-rankas, tycker jag!

2012-08-08 @ 11:24:15
Postat av: Tore Petre'

Du är bra på mycket, men Derbyranking är inte Din "cup of tea" ! Kan med tvekan hålla med om A, men därefter är Du ute och cyklar mer än lovligt !

2012-08-09 @ 13:52:48
Postat av: Tore Petre'

Du är bra på mycket, men Derbyranking är inte Din "cup of tea" ! Kan med tvekan hålla med om A, men därefter är Du ute och cyklar mer än lovligt !

2012-08-09 @ 13:53:02
Postat av: Otter

När Z vinner bjuder jag på skumpa som plåster på såren!

2012-08-09 @ 18:13:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0