"Åbergs", obegripligt, ett jobb och respekt.

På nedan följande rader skall Stall Hatten försöka summera vad som ”hänt” den senaste veckan…

I tisdags var Stall Hatten på Jägersro för att övervaka Hugo Åbergs Memorial. Uppskattningsvis besöker vi Jägersro ett tiotal gånger per år, men max två av dessa är för travsportens ”skull”. Och det var faktiskt första gången någonsin, trots våra drygt 20 år i ”branschen” vi såg ”Åbergs” live.

Vi kan lova att det inte är sista gången det sker. ”Åbergs-kvällen” håller grym sportslig kvalitét och stämningen är så tät och speciell att Stall Hatten önskar alla som uppskattar hästsport någon gång får chansen att vara på plats.

Elitloppshelgen på Solvalla är naturligtvis något alldeles extra, men Åbergs-kvällen” är som evenemang inte långt där efter. De ansvariga på Jägersro har ”hajat läget”. HÄSTARNA sätts i fokus, och visst förstärks dessutom upplevelsen av att huvudloppet avgörs i skymningen!?

Stall Hatten är ”40+” och har genom åren sett det ”mesta”, men det är endast vid tre tillfällen i livet vi upplevt sportsliga prestationer som fått oss ”stumma”…

1: När Ben Johnson ”mördade” Carl Lewis i 100 meters finalen i OS i Seoul 1998.

2: När Per Elofsson lämnades med ”ett par kilometer” av Johann Mühlegg i olympiska spelen i Salt Lake City 2002.

3: När den nioårige valacken Commander Crowe vann Hugo Åbergs Memorial 2012 på tangerat världsrekord trots en ”omöjlig resa”...

Enough said?

En ”parantes”!

Om någon av er kära läsare ämnar besöka Malmö och Jägersro för galopp-Derbyt i helgen, ”kräver” Stall Hatten att ni testar drinken ”Brännmanet” på lämpligt etablissemang på Lilla Torg…

I onsdags var det lunchtävlingar på Täby galopp, vilka Stall Hatten, som brukligt är, övervakade från stambordet på ”Clockers Corner”.

Det var visserligen mycket folk på plats, men loppen höll ”modest” klass och Stall Hatten brydde sig inte nämnvärt om resultaten i dessa. Vi fokuserade istället fullt ut på vår ögonsten ”Spöket” som skulle jobba 1000 meter efter tävlingarna.

På en nysladdad bana avverkade Aghostatgodsplace med P-A Gråberg i sadeln kilometern på 1.00,3 utan att behöva förta sig nämnvärt. Sista 400 meterna gick på snabba 22,4 sekunder och om tränare ”Nenne” nu lyckas konservera formen, samt hålla hästen ”på benen”, åker Stall Hatten till Jägersro nästa helg med vissa förhoppningar… För i en handicap kan väl allt hända?

I nästkommande blogg lovar Stall Hatten att komma med utförliga tips inför Derbydagen, men redan nu kan vi avslöja att Wido Neuroths Bomar är vår Derbyfavorit samt att Fredrik Reuterskiöld-tränade Sir Freddie är ”draget” i loppet.

I lördags, på Jägersro, imponerade Vanja Sandrups ”svindyra! tvååriga nyförvärv Sweet Loreen våldsamt vid sjulängdersvinst, och om Mount Nelson-dottern klarar av att prestera vecka/vecka blir hon svårslagen i Malmö Stads Pris. Efter att Stall Hatten gjort en ”djupdykning” i Sweet Loreens stamtavla är vi övertygade om att hon är ett fyndköp. Men som sagt. Vi återkommer med en omfattande analys om söndagens lopp senare i veckan.

I eftermiddags investerade Stall Hatten för en gångs skull i en V5:a till Klampenborgs tävlingar. Vi ”parkerade” oss därför glatt framför datorn för att följa dramat via ATG-live. Efter tre avdelningar var värdet knappa 5.000 kronor och då vi satt kvar med ”tre gånger spik” i de avslutande två loppen var humöret på topp och pulsen något förhöjd…

Men i takt med att ATG prioriterade att visa värmningar och travlopp från Visby och Östersund, sjönk pulsen och glädjen förbyttes mot ilska. Speciellt då man inte med ett endaste ord informerade om när loppen från Klampenborg skulle visas.

Stall Hatten har naturligtvis full förståelse för att travet prioriteras då intresset och omsättningen är högre, men borde inte galoppen visas mer respekt, i vart fall då man som idag rider storlopp?

I morgon ”inställer” sig Stall Hatten på kontoret efter två veckors semester.

http://www.youtube.com/watch?v=31g0YE61PLQ

Höres…

Kommentarer
Postat av: Ewa B-z

Blir lika besviken som dig!!! Inte kul att betala för något som man bara kan se i efterskott:( Brukar inte gnälla o det är helt klart kul att vi har "möjlighet" att se, om vi inte kan ta oss till banan!!! Tack, för fina o uttömmande kommentarer!

2012-08-06 @ 20:31:08
Postat av: Ingen viktig

Du har rätt i mycket det du skriver, även om sändningen från Klampen, inte kul..., däremot så krossade Ben Johnsson Carl Lewis 88 och inte 98...;)

2012-08-07 @ 13:32:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0