100 vs 12 miljoner, "Spöket" en riktig gentleman...

 

Ännu en Derbyhelg kan läggas till handlingarna…

 

På förhand trodde Stall Hatten som bekant stenhårt på Wido Neuroths Sir Percy-avkomma Bomar, som sedan under jockeyn Fredrik Johansson problemfritt ”löste uppgiften” utan att behöva visa sin fulla potential.  

 

Firma Neuroth/Johansson har smått ”unika” förmågor.

 

Wido behärskar den svåra konsten att ”ställa i ordning” sina hästar till de stora loppen samtidigt som Fredrik helt uppenbart ”växer med uppgiften”, och levererar felfria ritter i dessa.

 

Fredrik Johansson passerade dessutom, i och med Bomars vinst i Derbyt, 100 miljoner kronor inridet på de svenska galoppbanorna! Stall Hatten är beredd på att ”lova” att detta aldrig kommer att ”övertrumfas”! I vart fall inte under vår livstid?

 

Loppets stora överraskning var utan tvekan Lennart Jr Reuterskiöld-tränade Loyal som från ledningen höll föredömligt till tredjeplatsen, strax bakom måltvåan Funinthesand.

 

Och Stall Hatten lider verkligen med kretsen kring den danske Derbyvinnaren Darcy, som fick sina chanser spolierade redan i startboxarna, då jockeyn Manuel Martinez blev avkastad. Men för att använda en sliten klyscha… ”Thats racing”. Hur jävla orättvist och jobbigt det än måste kännas för alla inblandade?

 

Finns det någon av er kära läsare som erbjuder fem gånger på att Old Pal vinner det norska Derbyt om två veckor? Om så är fallet? Kontakta Stall Hatten – omgående…!

 

De senaste tre åren har Stall Hattens ”ögonsten”, Aghostatgodsplace, startat på Derbydagen. 2010 blev det seger i Malmö Stads Pris, i fjol en åttondeplats i Derbyt, men frågan är om inte söndagens start i Malmö Sommarhandicap var den mest ”påfrestande” – psykiskt och känslomässigt?

 

Skälen till detta är flera…, men vi tar det ”från början”.

 

Max tio minuter efter det att Fredrik Reuterskiöld ropat in Aghostatgodsplace på Keeneland-auktionen hösten 2009, blev han en ”snackhäst” av sällan skådat slag. Det tog ”visserligen hela” sex dagar innan köpet av Ghostzapper-sonen blev en nyhet i TV4…, men från den stunden steg kraven och förväntningarna på hästen i samma takt som Fermenta-aktien gjorde på stockholmsbörsen i början av 80-talet…

 

Vad som följde därefter är redan ”återgivet” av denne skrivare, så vi hoppar omedelbart, ödmjuka som vi är, vidare till vad som skedde på Jägersro i förrgår.

 

”Spöket” hade jobbat som en demon inför loppet, men samtidigt talade en massa faktorer emot honom den här gången.

 

Han hade ”underpresterat” en smula i det senaste loppet, hade aldrig vunnit över distansen, ställdes mot stentufft motstånd, och tvingades dessutom ”resa” för första gången i den nya regin.

 

När så Aghostatgodsplace som 16-oddsare skar mållinjen först av alla, med en ryttare som (för säkerhets skull…) tappat pisken in på upploppet, utan att vara helt ”bottnad”, kände Stall Hatten en obeskrivbar stolthet och glädje inombords.

 

Extra ”rörande” var att Per-Anders Gråberg, som precis blivit slagen i sadeln på favoriten Tatoosh, redan 100 meter efter mål sträckte ut en hand, som den sanne gentleman han är, och gratulerade vår jockey Manuel Martinez. ”PA” har nämligen stor del i ”Spökets” framgångar då han rider hästen i alla jobb.

 

Stall Hatten ”fällde en tår eller två” på Fröken Favorits axel sekunden efter målgång, i vinnarcirkeln, samt vid firandet på Derby-Club, men skäms på intet sätt över att kallas vare sig ”Lill-Hulkis” eller ”Grin-Erik” hädan efter…

 

Att Vanja Sandrups nyförvärv Sweet Loreen är en kanon och ett riktigt fynd, inköpspriset till trots, bekräftades med all tydlighet då hon ”lekte” hem Malmö Stads Pris före Raw Sugar. Det mesta, om inte allt, talar för att Mount Nelson-dottern går till vintervila med tre raka och 450.000 kronor intjänat efter 2-års säsongen. För vem kan utmana i Amacita?

 

Stall Hatten ”lovar” att berätta mer om vad som hände i helgen, men det får bli nästa gång.

 

Innan vi slutar för i kväll kan Stall Hatten avslöja att ”prislappen” på att galoppsporten i dess nuvarande form ”ges respit” av ”travarna”, och blir kvar på Jägersro även under säsongen 2013, är satt till tolv miljoner svenska kronor!

 

Och den summan är INTE förhandlingsbar…

 

Vilken ”aktör” har möjlighet, och är motiverad nog, att ”hosta fram” sådant kapital i rådande konjunktur?

 

En låt säger mer än tusen ord.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Mzu_MVKOJTc

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Jag försökte "gratta" Dig efter loppet, men Du svävade då i en annan värld ! Gör det nu i stället: GRATTIS !

2012-08-15 @ 06:23:40
Postat av: Felfinnaren


Tack för att du "skriver" om "galopp", fortsätt med det, men "sluta" skriva så många "citattecken"! Nu ska jag "aldrig" vara såhär "uppmanande" mot dig igen, men då får du i gengäld "lova" att du använder dina "erfarenheter" och "talanger" som "skribent" på ett sätt som "miminerar" användandet av "förvirrande" och rent "felaktiga" "markeringar" i dina "alster".

2012-08-15 @ 07:01:10
Postat av: Peter Kastensson

En "aktör" är ATG och man får väl nalla lite i Hästsporterns Fond, där är väl 12 millar mer eller mindre "försumbart"???

2012-08-15 @ 09:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0