Tryggt, "Sigge", auktionsdax, och glömda "brillor"?

 

Vilken katastrof!

 

Styrelseordföranden i Stall Hatten, det vill säga denne skrivare, fick i sista stund ställa in resan till Newmarket och ”The Craven meeting”.

 

Anledningen till detta ”debacle” behöver vi inte gå in närmre på, men det känns tryggt att övriga styrelsemedlemmar försvarar Stall Hatten ”färger” på plats.

 

Hela gänget har hängt uppe i Tattersalls box under dagens tävlingar och i det rummet verkar vara ”högt i tak”…

 

Mikael Magnusson har en ”riktig” häst i form av treårige Oxford Charley. Lemon Drop Kid-sonen imponerade ju våldsamt i debuten som 2-åring förra året, men svek sedan i loppet efter.

 

Enligt envisa rykten nekade ”Mr Magnusson” ett skyhögt bud på hästen efter debutsegern, och det tycker Stall Hatten han gjorde rätt i.

 

För en kort stund sedan inkom Oxford Charley som fyra bakom en riktigt bra vinnare i ett Listed på Newmarket. Detta efter att ha pullat och vinglat mer än lovligt under hela loppet. Om den här hästen lugnar ner sig, och lär sig springa ”rakt fram”, vinner han Gr-3 eller kanske rent av Gr-2 under året. Någon som är sugen på att sätta emot?

Auktionen drar igång inom kort. Fem stycken 2-åringar har lyckats ta sig igenom Stall Hattens vakande nålsöga och finns noterade på vår ”heta lista”.

 

I och med att annonsintäkterna på denna blogg är helt obefintliga, erbjuder vi nu detta glödheta ”pergament” till högstbjudande… Men det brådskar en smula!

 

Från Newmarket till Täby galopp är steget långt rent sportsligt, men dagens tävlingar var faktiskt småtrevliga och ett par prestationer förtjänar att omnämnas.

 

Caroline Malmborgs rikshäst Cheerful Giver flög till ledningen och kunde trots press från Madeleine Smiths nyförvärv Ashbina, sticka ifrån till enkel seger i sin debut på svensk mark. ”Sigge” som han kallas vinglade och for över upploppet och hade vunnit överlägset om han bara lärt sig att ”byta ben”. Det positiva med att han inte kunde det (byta ben), är att 3-åringen efter Bachelor Duke inte lär höjas i handicap! Men inte är väl Cheerful Giver en handicap-häst under några omständigheter…?

 

Jimmy Mack är en svenskfödd 3-åring som har en spännande säsong framför sig. Patrick Wahl tränar Eishin Dunkirk-sonen, som på ett snyggt sätt reglerade snackhästen Tom Hagen efter behag.

 

Roy Arne Kvisla har haft en trög start på året, men kanske har det vänt nu, för stallet fixade en snygg dubbelseger under eftermiddagen. Men kanske skall inte Akrias och Raahins insatser övervärderas? Den förstnämnde vann på en tid endast två tiondelar snabbare än 57-handicapparen Berserk gjorde senare under dagen, och Raahin behövde 1.1 sekund mer tid på sig än 67-handicappade Web Of Dreams i loppet före.

 

Avslutningsvis.

 

Stall Hatten fick en rejäl ”uppsträckning” av bloggaren Stallequo, som tyckte oss vara skyldiga Göran ”Pjäsen” Terninger en ursäkt. Visserligen är vi efter drygt 20 år i sporten medvetna om att Björn Eklund läser texter som ”fan läser bibeln”, men nu måste väl Björn ha glömt ”brillorna” på hjässan?

 

Så här skrev Stall Hatten i en blogg förra veckan.

 

”Efter ”Pjäsens” veritabla succédebut (ni minns väl bullarna och saften?), har hans popularitet sjunkit till samma nivåer som Khadaffi åtnjöt tre veckor efter att ”den arabiska våren” inleddes…”

 

Den som orkar får på egen hand leta upp Björn Eklunds ”tolkning” av dessa rader.

 

Och du Björn!

 

Jag tycker att du är ett ypperligt trevligt och underhållande sällskap du också. Inte bara ibland, utan alltid.

 

Därför, en låt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=XxoBaEQGMPo&feature=related

 

Nu är det fullt fokus på auktionen.

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Var det Er nya 2-åring som kostade 40K gns, eller 17K gns ?

2012-04-19 @ 11:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0