Tillbaka, Grand National, Weald, och dyrtider...

 

Stall Hatten ber om ursäkt för den under de senaste dagarna bristfälligt uppdaterade bloggen.

 

Dottern Elsa prioriteras alltid, det har vi informerat om tidigare, så vi hoppas på ert överseende med detta, okey?

 

En liten summering…

 

Om lördagens Grand National går det att skriva spaltkilometer, men Stall Hatten nöjer sig med ett par korta rader.

 

Ingen tränare är mer förtjänt att vinna denna världens mest klassiska löpning än den i går celebrerande 50-årigen Paul Nicholls.

 

När den lille grållen Neptune Collonges nosade ut Sunnyhillboy efter 7.200 meter och 30 fasta hinder bröts en ”förbannelse” för Nicholls. Championtränare Nicholls, med 87 Gr-1 segrar på CV:n, hade genomlidit 53 förluster i loppet innan han lyckades sadla en vinnare.

 

Visst är bilderna från Aintree spektakulära och i många fall direkt otäcka, men Stall Hatten har vare sig kompetensen, rätten, eller viljan att döma ut loppet som sådant. Grand National är en institution inom kapplöpningssporten, allt sedan starten 1839. Hästarna som startar - och deras ryttare - är fullfjädrade toppatleter.

 

Vi nöjer oss därför med att konstatera att de tränare som finner sin häst lämpad/skolad/redo att starta i Grand National, har en licens utfärdad av ett förbund, vars uppgift är att kontrollera deras duglighet och omdöme.

 

Den minnesgode kommer ihåg att Stall Hatten ”dissade” Hans-Inge Larsens köp av Weald på Horses in Training-auktionen i Newmarket i oktober!?

 

Hans-Inge betalade 4.000 guineas för den då sexårige valacken efter Beering, vilket Stall Hatten bedömde som ett ”inget extra köp” efter att ha studerat stam och prestationer.

 

Vad bevisar det?

 

Jo, att…

 

”Även solen har sina fläckar”

Den som ”orkar” klickar på länken nedan, för visst är det så att Stall Hatten har fler rätt än fel?

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hardcore-inget-annat.html

 

I söndags på Jägersro ”pulveriserade” Weald sina mer namnkunniga konkurrenter i ett stayerlopp och höjdes till 88 för den prestationen. Och Stall Hatten är säker på att det inte är botten i hästen!

 

Men vad sysslade ”Matadoren” Azeredo ombord Aces Star med i loppet egentligen? Intern osämja med andra jockeys, löser vi hädanefter i omklädningsrummet i stället för på banan, okey?

 

I övrigt noteras…

 

Silver Ocean ”mördade” Luca Brasi i ett test inför Pramms, vilket var mycket överraskande, i alla fall för Stall Hatten. Niels Petersens nyförvärv hade inför detta inte visat ”något” på dirttrack, men måste från och med nu värderas med respekt även med grus under hovarna.

 

Rikshästen Aim Higher såg helt ”klar” ut 50 meter från mål, men stumnade betänkligt och fick nöja sig med bronspengen. Stall Hatten ger med tveksamhet betyget ”gdk” till Pia Höioms adept, vilken faktiskt sänktes med ett kilo av handicappern.

 

I kvalet den 4/4 imponerade Just a Cat våldsamt, och Stall Hatten var därför mycket intresserad av hur Lennart Jr Reuterskiölds treåring skulle sköta sig när det blev ”allvar”. Just a Cat är en sjukt fin häst som säkerligen visade en bit över 75 sin debut!?

 

I dag inleds auktionerna i Newmarket!

 

Det ”brinner” i Stall Hattens plånbok.

 

Men inte lika mycket som för de här ”gossarna”…

 

http://www.youtube.com/watch?v=EyggMC85Zsg

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Håll i lädret. Den dyringen hade väl inte ens styrfart!



Matadoren blev minst sagt ovän med mer än jockeys på söndagen. En viss häst mejades ner av honom och hamnar i sjukboxen i ett par dagar, som bäst.

2012-04-18 @ 17:11:15
Postat av: Mannen med Västen.

Hatten: Ok tack vare din snygga reträtt ang Weald så lovar jag en Extra Flaska Champange vid lämpligt tillfälle. :) Skål på förhand.

2012-04-18 @ 18:18:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0