Skolmatt, tre saker, säkert vårtecken och tips!

 

E4 – E5

Dh5 – Sf6

Lc4 – Sc6

Df7

 

Nej kära vänner, bokstavs och sifferkombinationerna ovan är inte något militärt framtaget ”chiffer”, utan det absolut enklaste sättet att sätta någon ”matt” i ett parti schack.

 

Stall Hatten minns med glädje de otaliga gånger vi besegrade våra ont anande polare via den här strategin. Till saken hör dock att detta var vid typ sju års ålder…

 

Nu är frågan om Göran ”Pjäsen” Terninger skulle gå på ”skolmatten” som de här fyra dragen till vinst kallas?

 

Stall Hatten håller inte detta för omöjligt faktiskt, för ”Pjäsen” agerar mer än lovligt förvirrat för dagen enligt tränarna på Täby galopp.

 

Efter ”Pjäsens” veritabla succédebut (ni minns väl bullarna och saften?), har hans popularitet sjunkit till samma nivåer som Khadaffi åtnjöt tre veckor efter att ”den arabiska våren” inleddes…

 

Visserligen är det inte Göran ”Pjäsen” Terningers jobb att samla ”popularitetspoäng” bland de aktiva. Han är tillsatt för spara pengar, och styra upp verksamheten på stallbacken helt enkelt, i alla fall är det så Stall Hatten har ”tolkat” rekryteringen!?

 

MEN SÅ HÄR ÄR DET!

 

Om galopptränarna HAR/FÅR/ERBJUDS tre saker, och det här gäller över hela världen – således även i Sverige:

 

Ett bra underlag att TRÄNA sina hästar på.

 

Ett rättvist underlag att TÄVLA dem på.

 

Bra prispengar i potten.

 

Så håller de ”käften”.

 

Således, ett tips från Stall Hatten...

 

Att som nu fokusera på små ”skitsaker” och springa runt och leka ”polis” och ”lapplisa”, torde inte vara en bra strategi – vare sig för ”Pjäsen” själv i allmänhet, eller för Svensk Galoppsport i synnerhet?

 

Apropå schack…

 

http://www.youtube.com/watch?v=5sWuhpsG2aU&feature=fvwrel

 

Måste ses!

 

I morgon är det lunchtävlingar på Täby och loppen håller bra klass. Det ser lite favoritbetonat ut på förhand, men ett par ”drag” erbjuder Stall Hatten mest för ”showens” skull…

 

V4-2

 

Falmouth Bay är en av de finaste hästar Stall Hatten skådat på våra breddgrader någonsin, men att ”glänsa” på tunga vinterbanor är en sak, att leverera på goda, en helt annan… För oss är både hedershästen Maserati och Vanunu, som nu äntligen testas över 1600 meter givna streck.

 

V4-4

 

Imperial Uinty kan säkert sex, sju kilo mer än 64, men då han inte ens lyckades vinna med Fredrik Johansson senast, blir man ju tveksam. Stall Hatten tror dock på uppryckning och komben Ajaz och Imperial Unity ”runt om” känns som ett klockrent spel.

 

Morgondagen i alla ära, men på söndag luftar sig de ”stora kanonerna” på Jägersro, vilket är ett säkert vårtecken.

 

Stall Hatten kan tyvärr inte vara på plats, men vi följer naturligtvis Luca Brasi, Silver Ocean, Let´sgoforit, Best Cross, Panama Jack, Bank of Burden, Wings of Thunder, Aces Star, Sehoy, Handsome Hawk och de andra med stort intresse.

 

Och kan Pia Höioms riksgaloppör Aim Higher debutvinna på svensk mark precis som Whatyoucallit gjorde? Det tror Stall Hatten i alla fall.

 

I förra veckan kvalade Lennart Jr Reuterskiölds Just a Cat på bra sätt. Stall Hatten har svårt att se denne förlora i tävlingsdebuten.

 

På spåret resan fortsätter.

 

8 poäng:

 

Vi reser norrut, men håller till höger efter ett par mil, allt för att undvika "förlästa glasögonormar"... På slutmålet "klämtar klockan" i slutet av den "höga vägen"!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Otter

Gissar att resans slutmål är Newmarket. Man vill undvika glasögonormarna i Cambridge men framförallt vill man fram till tjuren, The Bull, där det tydligen brukar delas ut säkra vinnare.

2012-04-10 @ 23:10:15
Postat av: Stefan Larsson Skäcklinge

Galopp folk måste vara naiva, ointresserade eller dumma. När SG anställer en man som Göran Terninger som bränt sitt anseende hos både krimalväsende, trav och schack Sverige så betyder det helt enkelt att SG behöver en hårdhudad person för att agera bödel. Nu skall ingen få någonting på gamla meriter och allt skall bantas eftersom kassan är tom. På denna punkt har Göran starka meriter från Närke slätten, det kan varje tränare och hästägare från Örebro verifiera.



Både tränare och hästägare kommer att minnas tiden före "svältkuren" som ett paradis där honungen flödade.



Det enda som kan rädda galoppsporten från svältdöden är mer betting på galopphästar. Att sno 10% av travets omsättning är ingen omöjlighet.



Tyvärr har jag inte läst en enda rad från SG, SGS eller SFK där betydelsen av mer spel lyfts fram som den enskilt viktigaste frågan att jobba med och för.



SÅ komigen nu alla kreativa och framsynta galoppälskare - värva galoppspelare och jobba aktivt för ett ökat galoppspel!!!



2012-04-10 @ 23:23:15
Postat av: KittensJoy

Det enda vi har läst är att; Hans Hansson på ett styrelse möte meddelade att galoppsporten kommer att erhålla mindre medel ur ATGs börs de kommande åren.



Åtgärderna för att bibehålla samma prispengar nämndes det inget om. Var nedläggningen av Jägersro i söder ett steg i ledet för att kunna bibehålla samma prispengar i norr?

2012-04-11 @ 11:57:51
Postat av: Bjebbe

ska jag tolka texten som att Göran ”Pjäsen” Terningers är samma Göran Terningen som polisanmäldes för förskingring av Sveriges schackförbund?

http://www.schack.se/nyheter/2006/ssf06153.html

Eller är detta bara ett osannoligt sammanträffande?

2012-04-11 @ 16:10:47
Postat av: KittensJoy

Bjebbe, det är samma man.

2012-04-12 @ 00:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0