Pramms, Big Buck´s, "Dajmen" och svunna tider...

 

I förrgår publicerades listan, efter första insats, med de anmälda hästarna till Pramms Memorial som rids nere på Jägersro om ett par veckor.

 

Som vanligt ser Pramms mycket intressant ut då ett flertal utländska hästar har aviserat sitt intresse att utmana ”himmalauget” med Luca Brasi och Peas and Carrots bland många andra.

 

Mest ”spännande” av dessa är utan tvekan Premio Loco som inte har löpt utanför Gruppkonkurrens sedan ”Lillstrimmas” dagar…

 

Men var är Täbyhästarna? Och vem tränar Energia Colonial?

 

Och är det bara Stall Hatten som kommer ”anklaga” Catharina Vång för tjänstefel om hon inte efteranmäler Falmouth Bay till loppet?

 

På Aintree blev Big Buck´s historisk för ett par timmar sedan då han fixade sjuttonde raka segern över hinder, detta till stor glädje för publiken på plats som vet hur man hyllar en stjärna.

 

Stall Hatten misstänker dock att mungiporna hos ”bookisarna” pekade åt andra hållet? Det tyngsta liret placerade en orädd herre på ett William Hill kontor ett par timmar före start. För att spela 5,5 miljoner vinnare till 1.20 måste väl kategoriseras som ”tungt”…?

 

http://www.youtube.com/watch?v=G4016SxbVUU

 

Det där liret fick Stall Hatten att minnas ett klassiskt citat från storspelaren Anders ”Dajmen” Jonasson. Anders var en ruggigt skön snubbe, som strödde ”oneliners” om spel, i precis samma omfattning som pensionärerna strör frön till fåglarna i Kungsträdgården på vårkanten…

 

Nåväl.

 

När Stall Hatten, glad i hågen, hade hämtat ut en rejäl vinst på en klaring vi hade fått av ”Dajmen och gick fram för att tacka, fick man följande kommentar, då vi frågade hur mycket han spelat själv…

 

-  Du grabben. Han gav 1.92, och du skall veta att jag inte har det minsta intresse av att stå i den långa utbetalningskön!

 

Det här var på den ”gamla goda tiden”, då man träffades ute på banan, kollade värmningar, tog en öl och umgicks i största allmänhet. Och på banan fick man nya kompisar, och kunde bygga upp ett kontaktnät. Hur gör man det framför ATG-Live?

 

Stall Hatten saknar den där tiden. Mycket för sportens skull, men mest för att alla de sköna människor man umgicks med helt otvunget, nu sitter framför ”Liven”, precis som oss själva.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AyaTIXdN5fI

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0