Newmarket, mer Newmarket, och lite Grand National.

Stall Hatten inleder med ett rungande ”GRATTIS” till signaturen ”Otter” som klurade ut att den senaste På spåret-resan gick till Newmarket. I och med detta bjuds denna ”gentleman i tweed” på en Kidney-paj och pint Guineas vid lämpligt tillfälle.

 

Och apropå Newmarket.

 

Fyra av medlemmarna i Stall Hatten åker dit på tisdag morgon, vilket blivit något av en tradition faktiskt.

 

Mest lockar naturligtvis Breeze Up-auktionen, men ”Craven” och ”Nell Gwyn-stakes” är alltid sevärda lopp och värdiga ”måttstickor” inför 1000 och 2000 Guineas ett par veckor senare.

 

Men Stall Hatten älskar så mycket annat i detta galoppens ”Mecka”…

 

1: Känslan då man smyger runt bland välputsade och preparerade kusar, den ene finare efter den andre, och man skall försöka se så där ”måttligt imponerad” ut…

 

2: Att leta sig fram till sitt rum på Rutland Arms, vilket man gjort oräkneliga gånger, och sedan vid nästa tillfälle vara precis lika ”lost” som gången före.

 

3: Att byta ut den klassiska engelska frukosten på Rutland Arms, mot ett likaledes klassiskt ”morgonmål” på puben The Bull. Men på The Bull lägger man naturligtvis till två pints Stella och en dubbel skål pommes frites och extra majonnäs…

 

4: Att efter frukost smyga in till den lokale ”bookien” på väg upp till Auktionsområdet och beta av ett par ”greyhoundlopp” för att kunna finansiera lunchen ett par timmar senare. Här vill Stall Hatten inte skryta, men är det något vi kan är det att plocka in vinnande ”komber” på ”jyckarna”. Oavsett om banan är Romford, Sunderland, eller Belle Vue…

 

5: Att anordna vadslagning på vem som vågar bjuda längst på hästar man inte vill ha. Ett ytterst roligt (och tyvärr dessutom livsfarligt) tidsfördriv om det är för långt mellan de hästar man verkligen är sugen på… För två år sedan vann Stall Hatten 50 pund då vi bjöd 48.000 guineas för en tvååring efter Dubai Destination, detta med 20 pund på fickan. Det måste dock sägas att ”pållen” gick för 115.000!

 

Det finns åtminstone hundra skäl till för att åka till Newmarket, men de återkommer vi till vid ett senare tillfälle.

 

I morgon klockan 17.15 svensk tid går starten av klassiska Grand National på Aintree utanför Liverpool. 40 hästar känner sig manade, men knappt hälften lär fullfölja de dryga sju kilometerna.

 

I Skandinavien kommer det här loppet aldrig nå full acceptans, men i Storbritannien är det ”religion”.

 

Stall Hatten tror på favoritseger och lirar Synchronised med ”gud fader himself”, A.P. McCoy i sadeln.

 

Nu = tacoafton!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Lite senare i veckan åker ett mer seriöst gäng till Doncaster. Inte för att dricka öl och spela på jyckar, - utan för att köpa häst !

2012-04-13 @ 20:03:49
Postat av: Norrlänningen

Har rest runt världen på fotbolls–VM, OS (vinter och sommar), stor tennisturneringar. Hästsport av högsta klass, men GN är en av de största idrottsupplevelserna. Inramningen, publiken och dramatiken är svårslagen.

2012-04-13 @ 20:14:42
Postat av: lillaanna

Vi ska också till Newmarket på tisdag. Har aldrig varit där innan, så det ska verkligen bli spännande!

2012-04-13 @ 20:50:00
Postat av: Wigmore Hall

Apropå bookies, Newmarket och specifikt Rutland Arms, så var det på just detta etablissemang som en icke obekant herre vid namn William Hill stängde (spel)luckan för gott. 16 oktober 1971, närmare bestämt.

2012-04-15 @ 20:48:56
Postat av: Stewart Dixon

@Tore Petre:

Bara för att man inte dricker öl och har roligt så är man seriös menar du? Hur du kan kalla dig och ditt entourage för seriöst gäng efter senaste gången ni var där och betalade dyra pengar för en så pass dålig häst som Inspired Cry bevisar bara din brist på självkritik. Det finns bara en benämning för er: DRYGA SJÄLVAGODA AMATÖRER



Hepp!

2012-04-15 @ 23:42:18
Postat av: Tore Petre'

Har aldrig tidigare varit till Doncaster !

2012-04-16 @ 08:32:06
Postat av: Tore Petre'

@Stewart Dixon, - Svensk galoppsport måste vara på total dekis om en bunt självgoda amatörer år efter år kan producera "Årets Galoppör", och dessutom kamma hem ägarchampionatet !

Voine, voine, - eller snarare- jante, jante !

2012-04-16 @ 10:17:43
Postat av: Kittens Joy

@ Stewart Dixon



En liten fråga till dig; menar du att det alltid blir lyckoköp på de engelska auktionerna för alla de icke självgoda amatörerna?



Tyvärr lever inte alla hästar upp till förväntningarna på dem, av en eller annan orsak, men är det inte så för alla? Det är väldigt sällan som sales toppers når stjärnorna. Menar du då att de som köpte dessa för miljontals, välj valuta själv, är självgoda amatörer?



Kallar du även Coolemore, Juddmonte, Godolphin etc för självgoda amatörer?



2012-04-16 @ 12:15:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0