Hästens bön..., "Lilla" Lexner och lite internationellt!

 

Ett par (av få…?) bra egenskaper Stall Hatten begåvats med är förmågan att kunna ”gå vidare i livet samt att göra skillnad ”på sak och person”.

 

Detta är ”egenskaper” som en massa personer inom svensk galoppsport uppenbarligen INTE har, och det är inte bara synd utan rent av sorgligt…

 

Kom igen nu. Vi kan tycka olika om ”allt och alla”, skälla och kalla varandra idioter samt okunniga, i våra agitationer som gäller galoppsporten och dess framtid.

 

Men…

 

När vi sitter där med vårt ”wienerbröd och kaffe” och kollar på loppen, känner vi väl någonting ”tillsammans”? Och i just den stunden/ögonblicket, torde vår ilska samt meningsskiljaktigheter kunna läggas åt sidan?

 

Hoppsan. Det ”där” blev en smula flummigt och kanske något ”väl filosofiskt” formulerat, men ni förstår väl vad Stall Hatten menar?

 

Vi går vidare.

 

I dag på Täby galopps lunchtävlingar ”badade” grållen Falmouth Bay hem en löpning av bra klass, visade en bit över 90, och fixade fjärde raka segern på svensk mark.

 

Efter förra vinsten kallade Stall Hatten det för ”tjänstefel” av tränare och ägare att inte anmäla Falmouth Bay till Pramms, men detta gjorde vi helt uppenbart inför ”döva öron”!?

 

Kära Catharina Vång!

 

Lova nu Stall Hatten att du klickar på länken nedan, för låten är faktiskt, otroligt nog, framförd av din ögonsten Falmouth Bay, och bara för dig…

 

http://www.youtube.com/watch?v=CHk2I-sNoGI

 

Sofie ”Lilla” Lexners jakt på en OS-plats i London går vidare med oförminskad styrka.

 

I torsdags placerade sig den Ulla Håkansson-ägde dressyrhästen Charming Boy med ”Lilla Lexner” i sadeln, nia i Grand Prix-tävlingar i Saumur, vilket var ”först utanför pengarna” för att tala galoppspråk.

 

Insatsen var naturligtvis galet bra.

 

Speciellt då ”Lilla Lexner” har begränsad internationell rutin (i alla fall på den här nivån…), samt med det ytterst kvalificerade motståndet i åtanke.

 

Nåväl. Niondeplatsen i torsdags innebar att ekipaget kvalificerade sig till final i går, där det ”Olympiska specialprogrammet” skulle avridas.

 

Och det gick riktigt bra!

 

Sofie ”Lilla” Lexner slutade sexa, och framför sig hade hon ”bara” en dubbel OS-guld vinnare, en OS-brons medaljör samt två ryttare som ”endast” var på ”pallen” i den senaste EM-finalen…

 

Lite annat!

 

Ihärdiga rykten gör gällande att det kommer bli ytterligare ”förändringar” på chefsnivå i Hästsportens Hus redan under morgondagen…

 

 

Wido Neuroth och Fredrik Johansson testade Sir Lando i Grupp-2 loppet ”Gerling Preis” i Köln i eftermiddags. Femåringen efter Lando var tvåa i loppet 2011, men i dag fick han nöja sig med tredjeplatsen, slagen två längder. Stall Hatten tror dock att årets prestation var ”vassare” än i fjol, då Sir Lando höll ifrån sig Grupp-1 vinnaren Earl Of Tinsdal till fjärdepriset.

 

 

Aidan O´Brien har ”laddat i ladorna” inför det engelska Derbyt på Epsom om ett par veckor. I går på Sandown stärkte Imperial Monarch (e. Galileo) sina aktier rejält, men Stall Hatten undrar om inte stallkamraten Camelot (e. Montjeu) är rent ”klar” i klassikern?

 

Cirrus des Aigles (e. Even Top) vann Dubai Sheema Classic i stor stil för fyra veckor sedan och fick 20 ”millar för besväret”… För en stund sedan lekte just nämnde häst hem Prix Ganay (Gr-1) på Longchamps, tio längder före stallkamraterna Giofra och Reliable Man. Den senare vann som bekant det franska Derbyt förra året och ägs av ett gäng nordbor.

 

20 raka, varav tio Grupp-1 har australienske Black Caviar på CV:n sedan debuten. Världens bäste häst?

 

Hoppsan...

 

Vi höll på att glömma Tertullus insats på Klampenborg i går!

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: fransosen

Eftersom du nämner Cirrus des Aigle måste jag berätta lite om denna min favorithäst. Det är en liten oansenlig häst utan märkvärdig stam men han har en otrolig aktion och ett hjärta av guld. Han löpte 16 gånger som 3-åring och vann 6 (vann 2 st Grplöp) och kom på pengar de övriga gångerna. Plumpen var en 5:e plats i Hong Kong. Naturligtvis fick han en sena av denna hårda matchning efter första starten som 4:a åring. Han gjorde comeback i augusti 2010 i ett Grp 3 och kom trea.Därefter vann han ett listed och ett Grp 2 löp, innan det var dax för nya äventyr i Asien, Japan och Hong Kong. Ingen lycka där. Under 2011 löpte han 9 gånger, bara Grp-löp och vann 4 st och placerade sig i det övriga 5. Bla vann han Englands högst betalda löpning med Soumillion (stall Hattens favorit jockey ?!). I år har han startat tre gånger och vunnit två Grp 1 löp. Detta som relief till Black Caviar, som "bara" löpt i Australien om jag förstår det rätt.



Han är valack så det är väl därför han är kvar på turfen.Dessutom får han inte delta i alla klassiska löp pga detta.

2012-04-30 @ 18:09:52
Postat av: Mannen med Västen

HaHa.....Ja sticker man ut Hakan som du gör ibland...Eller ofta så får man nog räkna med Mothugg!....Simma lungt Hatten! :)

2012-05-02 @ 09:47:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0