Åter, 69-åring, "Journalen", ett fynd och ett hot...

 

Åter vid tangenterna…

 

Stall Hatten hade ett ”späckat” schema under helgen, och därför blev bloggen, precis som förra helgen, tyvärr ”lidande”. Vi ber om ursäkt och hoppas på ert överseende för detta!?

 

Därför kommer lite uppdateringar. Helt utan inbördes ”rang” och inte i någon kronologisk ordning.

 

I lördags eftermiddag testade Stall Hatten ganska ”rejält” i toton på vår gode vän Mikael Magnussons Bridge of Gold i ett Gr-3 på Newbury. Allt kändes toppen innan start då vi ”backat Giant´s Causeway-hingsten till drygt åtta gånger slanten, speciellt då ”Guldbron” stod i knappt sex gånger då boxarna öppnades.

 

Men något ”luggande” av kollektivet blev det aldrig då hästen hade det kämpigt på det blytunga underlaget och fick nöja sig med tredjeplatsen.

 

Men då ”tankade vi väl om” på Herr Magnussons Stand to Reason ett par timmar senare? Nej, det ”orkade” inte Stall Hatten och självfallet vann den överlägset till fem gånger ”sidfläsket”…

 

Valberedningen för SG:s styrelse, där genomsnittsåldern för övrigt är 69 år, arbetar för högtryck för dagen. Enligt Stall Hattens källor grillas de föreslagna kandidaterna lika hårt som flintastekarna på Böda campingplats en normal midsommarafton… Nu håller Stall Hatten tummarna för att kloka människor med visioner och kunskap om sporten, prioriteras före en skock ”Ja-sägare” till de ack så viktiga posterna i Svensk Galopps styrelse.

 

Och idag ställdes Bodil ”Journalen” Hallencreutz inför skranket då Isalina-fallet togs upp av överdomstolen. Det lär ta minst en månad innan dom avkunnas.

 

Enligt Stall Hattens källor har dock ”Journalens” dotter beviljats amatörlicens i dagarna, så det är väl ingen vild gissning att Emelie Wachtmeister tar över verksamheten under avstängningen, om det nu blir någon…?

 

Man kan ha vilka åsikter man vill om Bodil ”Journalen” Hallencreutz, men hon lämnar få, om någon, oberörd?!

 

Därför!

 

Ett par passande och klassiska citat…

 

“Yesterday is dead, tomorrow hasn't arrived yet. I have just one day, and I'm going to be happy in it.”


“Denial is a river in Egypt.”

 

I eftermiddags gick ”Spökets” 2-årige halvbror under klubban på Breeze-Up auktionen i Doncaster. Candy Ride-hingsten var inåt-tåad, stor och sen, så vår agent på plats nekade köp. Hästen såldes till Italien för 26.000 pund och Stall Hatten håller alla tummar för honom.

 

Lennart Sr Reuterskiöld var dock inte rädd och ”hostade upp” 70.000 pund för en hingst efter Invincible Spirit undan ett Pivotal-sto kort senare. Stall Hatten säger grattis till Tore Petré och dennes uppdragsgivare doktor Omar Zawawi.

 

Den nyinköpte hingsten har en 3-årig helbror vid namn Requisition som vann Listed i går eftermiddags och matchas för Irländska Derbyt av sin tränare Aidan O´Brien. Hade folket på plats missat det? För varför kostade hästen ”bara” 70.000 pund?

 

Att protektionism inte är något Stall Hatten gillar har väl framkommit sedan bloggens tillkomst? För visst är det väl sorgligt att svenskfödde Jimmy Mack inte får vinna ett ”öppet” 2000 Guineas, och därmed åtnjuta den respekt han verkligen förtjänar?

 

Undrar någon varför Lutfi Kolgjini inte kör de hästar han var uppsatt på i Halmstad i kväll?

 

Ni kan sluta med det. ”Lustfri Körglini” prioriterar nämligen STS årsmöte på Jägersro, där den ”heta potatisen” är galoppens ”vara eller inte vara…

 

Ludde hotar med både ”det ena och det andra” om församlingen inte backar upp ”arbetslinjen”.

 

Stall Hatten återkommer med ett referat i morgon.

 

Avslutningsvis, en låt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=sksk-AtvMyk

 

Höres!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0