Tre sköna vinnare och The Haka.

Vilken underbar höstsöndag. Strålande solsken och så där lagom ”myskallt” utomhus. Det känns som det kommer bli en kanondag ute på Täby galopp idag.

Stall Hatten har läst på duktigt och skall försöka ge er kära läsare tre stycken bra och spelvärda vinnare.

Dagen bästa spel tror Stall Hatten är Sir Freddie i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris. Sir Freddie (döpt efter sin tränare) ser ut en riktig klasshäst och enda förlusten kom efter en grov bortridning i Malmö Stads Pris. Han visade senast att Täbys gräsbana passar perfekt och är hästen att slå. Sir Freddie är i nuläget streckad på tolv procent av kupongerna, men Stall Hatten ger honom 33 procents vinstchans. Således är det ett grymt värde på grållen efter Unblidled´s Song.

I Songline Classic är Peas and Carrots stor favorit. Det är svårt att inte gilla ”Ärtan” som trots en lång karriär bara fortsätter att leverera. MEN, Stall Hatten har en bättre och rent värdemässigt intressantare idé. Vi tänker på Oroveso som gjorde en heroisk insats i Nickes senast. Hästen rapporteras vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och om distansen inte visar sig vara ett problem, skall det vara god segerchans. Stall Hatten gillar speciellt att Oroveso bara är streckad på 20 procent av kupongerna, då han har närmre 30 procent vinstchans.

Vanja Sandrup har form på grejerna och hennes Latitude är en stekhet kandidat att ta hem Breeders´ Trophy Juvenile med en ”fyrhundring” till vinnaren. Lateralstoet tappade start i debuten, men massakrerade sedan motståndet trots vida spår på vägen. Startspåret är ju inte det bästa, men sådana här lopp brukar bli överpacade och det gynnar såklart Latitude. Stall Hatten funderar faktiskt på att spika. Hästen är streckad på 20 procent av kupongerna och det är väl en korrekt siffra?

Avslutningsvis. Världsmästerskapet i rugby pågår för fullt nere på Nya Zeeland. Normalt sett är Stall Hatten inte rädd för någon eller något, men det här får till och med oss att darra.

http://www.youtube.com/watch?v=y55JRV-swhA&feature=related

Varför inte flyga in dessa pojkar till höstmötet på Jägersro den 25 november? Gör det och galoppen blir kvar till åtminstone våren 2286!


Kommentarer
Postat av: Micke Blomman

Tack för en bra blogg!



Jag vill inte leka Messerschmidt men streckprocenten motsvarar inte en hästs chans i loppet(det blir ju inte 100% om du lägger ihop dem). Så att jämföra din uppskattade vinstchans med streckprocenten är ju som att jämföra äpplen och päron...

2011-10-10 @ 09:15:19
Postat av: bananabee

Jag kan inte tänka mig annat än att "all blacks" är på galoppens sida , tycker din tanke om att bjuda hit dom till höstmötet är är fantastisk !

2011-10-21 @ 18:37:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0