”Thieves on wheels”, Wolverhampton, skvaller.

Stall Hatten tycker att det är trevligt att i goda vänners lag ”snickra” ihop en V4, speciellt på fredagar då humöret på kollegorna är något högre än normalt och vi faktiskt hinner se loppen live tillsammans.

En av Stall Hattens många väninnor brukar vara med på en ”vinkel” då det är galopp på lunchen, och det är faktiskt fler än en gång vi fått känna segerns sötma tillsammans. Travarna ratar dock ”Hulktrallan” då dessa är direkt opålitliga och odågor enligt henne.

- De (travarna, Stall Hattens anm.) är inget annat än ”Thieves on Wheels” är HT:s nu vedertagna kommentar då vi föreslår att hon skall göra ett undantag och plocka fram plånboken.

I dag var travarna på Hagmyren inga tjuvar precis… Stall Hatten satte systemet klockrent och kan nu kosta på sig både det ena och det andra en låååång tid framöver…

Det gick inget vidare för Champagne Reefing, Bank of Burdens 2-årige lillebror i kväll på Wolverhampton. Hästen spelades ned till under tre gånger pengarna, men pullade och agerade allmänt grönt som trea, slagen knappa två längder. Ägarna var på plats och gnällde en del på jockeyn.

- Varför är jockeys alltid så rädda för att låta hästen att bara ”gå”? Att ta upp och dra i dem gör väl bara hästen förvirrad, kommenterade en av ägarna (med en avsevärt tunnare plånbok efter loppet än före…) till Stall Hatten direkt efter målgång.

Stall Hatten håller med.

Speciellt i England verkar alla jockeys livrädda för att bara köra på. Det är väl endast fenomenet Frankel som tillåts bestämma själv hur han vill löpa? Det gör han dock bevisligen ganska så bra…

I morse klockan 08.30 fick Stall Hatten ett samtal från Hong Kong. En av våra goda vänner är där och gör business, men uppenbarligen finns det en del tid avsatt för att läsa Stall Hattens enkla rader.

- Vad är det där med tvättmaskinskriget du skrev om igår, undrade ”Storsponsorn” nyfiket?

Det var tydligen ett så pass intressant ämne för ”Storsponsorn” att det var värt 20 spänn i minuten i mobilkostnad att få mer info i ärendet från andra sidan jordklotet… En halvtimme senare ringer dessutom ”Stortränaren” och vill ha senaste nytt i detta nu stekheta ärende…

Stall Hatten har talat med en av tränarna i denna nu vida omtalade och infekterade konflikt.

- Tvättmaskinen står där den står och min ”motpart” har inte synts till, vare sig med pirra eller anläggningschef i släptåg, kommenterade ”Sveriges snyggaste galopptränare” till Stall Hatten.

Hur den historien sluter vet ingen, men Stall Hatten återkommer naturligtvis i ärendet.

Det gick inget vidare för ”Hans Majestäts” Sand Skier på Wolverhampton heller… ”Loppan” red ett fint och vilsamt lopp i ryggar, men hästen orkade inte utmana över upploppet och slutade nia, drygt åtta längder bakom vinnaren.

I morgon är det dags för ”århundradets” totostöt då Here to Win debuterar på Laurel Park för sin nye tränare Kieran McLaughlin. Here to Win ägs av ett glatt gäng från Norge och stoet tog ett par Gr-1 segrar i forna hemlandet Sydafrika som treåring. Efter en något misslyckad ”kampanj” i Dubai under demontränaren Mike de Kocks vakande öga i vintras är nu Here to Win startklar på sin under livets fjärde bevistade kontinent!

Klockan 4.37 PM är starttiden för loppet ”The Lady Baltimore Stakes” med 75.000 dollar i total prissumma. Det har tydligen regnat lådvis i Maryland i veckan och det finns därför risk att loppet flyttas från gräset till DT:n. Om så sker stryker man Here to Win, men om hon startar är det bara att gå ”All in” på Roi Normand-stoet. En klarare vinnare har inte synts till sedan Järvsöfaks dagar och Stall Hatten drömmer om att få åtta gånger ”fläsket”.

I morgon hoppas Stall Hatten kunna informera ytterligare om ”Tvättmaskinskriget” på Jägersro. Dessutom ser vi verkligen fram emot vår gode vän ”Trumpetarns” 40-års fest på kvällen. På dagen är det fullmäktigemöte på Täby galopp och enligt Stall Hattens källor skall en del potentater få så ”hatten passar”…

Vi återkommer!

Kommentarer
Postat av: Modest mouse

Om rättvisan - mot förmodan- inte skulle ha sin gång, mobiliserar stödtrupperna just nu i tvättmaskinskriget. Och är redo! Så klart!

2011-10-21 @ 22:06:38
Postat av: Tore Petre'

"Pottentaterna" lär redan ha fått rejält på tafsen av ATG's ordf. Mats Denninger. Hoppas det biter !

2011-10-22 @ 19:01:48
Postat av: Tore Petre'

Brände Du nu hela vinsten från Hagmyren på "århundradets totostöt" ?

2011-10-23 @ 08:01:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0