"The Flea" igen, julbord och en smaskig gulasch...

Stall Hatten är på Solvalla för att avnjuta topptrav med ett par kollegor och goda vänner. Vi orkar inte gå in på detaljer om vår upplevelse på Valla krog så här långt, men om vi ”hintar” lite så serverades gulasch-soppan i en frigolitform och sörjan fick slevas ned med en plastsked… Riktigt ”pampigt”, eller inte, när Solvalla kör en av sina prestigedagar? Vi har nu flyttat ned på Caféläktaren och klasskillnaden är monumental. Speciellt då Stall Hatten inte behöver nyttja sina öronproppar vilket var ett absolut krav våningen ovanför.

Tävlingarna på lunchen idag på Jägersro platsar inte i historieböckerna precis. Mest intresse tilldrog sig naturligtvis debuten för toppstammade Wind Whistle, en av de dyraste ettåringar som köpts till Sverige. Han övertygade dock inte alls i Stall Hattens ögon då han fick kämpa duktigt för att vinna i ett sällskap modell ”en skock får…”! Vi hoppas att denna riktiga snackhäst går fram rejält med loppet i kroppen. Det är ägarna väl värda efter så pass lång väntan.

Möjligen var Stall Hatten vid det här laget en smula bitter sedan vår i LD-1 deltagande kämpe serverats en mindre klyftig resa. Vår jockey måste varit sugen på en grillad med bröd, för hur kan man annars förklara att railresa frivilligt byttes mot vida spår i den enda kurvan. Inget mera ”PJ” för den killen, och vi ska försöka utverka att han även straffas med inget mera ”BJ” av sin jockeykollega till flickvän… (var det månne över gränsen?)…

Stall Hatten är festfixaren på jobbet och varje år ordnas ett glassigt julbord på något lyxigt ställe. I år är det Mårten Trotzig i Gamla Stan som föräras ett besök. När detta meddelades för personalen kom genast gnäll från ”The man with the corner office” som lyckats snoka fram en mindre bra recension på nätet. Då dessutom Stall Hattens chefs fru helt ogenerat gav sig in i ärendet med gnäll såsom ”då åker jag inte ens upp till Stockholm” samt ”det är ett riktigt turisthak” överväger vi därför att byta ställe.

MEN…

Innan Stall Hatten fattar ett sådant beslut ser vi till att ha bokat ett nytt ställe. Det är nämligen inte så lätt att få plats för 45 personer till julbord en fredag i december i Stockholm.

Tänk om Skånska Fältrittklubbens styrelse varit lika klok som Stall Hatten…?

Vilken otroligt bra insats av Nicole ”The Flea” Nordblad ombord Hans Adielssons Holly Martins på Kempton alldeles nyss! Loppan red till spets per omgående och bara cruisade in på upploppet. När Stall Hatten trodde att krafterna skulle tryta för Holly Martins (och för den delen även ”The Flea”) samlades nytt mod och varken Frankie Dettori eller Ryan Moore fick se annat än en svensk tonårig ändalykt hela vägen in i mål (något de i och för sig kanske inte beklagade). Andra engelska segern för ”The Flea” ett faktum och till råga på allt är det svenskar som äger tvåårige Holly Martins, grattis. Vi har sagt det förr, men ”The Flea” är helt klart ett namn att lägga på minnet, här kan vi ha nästa svenska toppjockey.

Kommentarer
Postat av: lite grann från åvan

Pj:s jockey verkade onekligen hungrig, dock inte på att vinna loppet då han red helt mot ridorder! Hoppas Lillgud kan rida nästa gång...

Superkul med loppan som visar grabbarna hur man vinner lopp åt pappa Hans.

V75 i helgen på Derbybanan, vi är naturligtvis på plats för att hitta nya lyckliga ägare till galoppen från travet. Kämpa

2011-10-26 @ 21:09:32
Postat av: Norrlänningen

Törs man säga att rankingen i bladet var 6–2–10 och komben gav 144 ggr

2011-10-26 @ 22:41:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0