På resande fot, Frankel, och ett orakel…

Stall Hatten har återkommit efter ett par dagar på sydligare breddgrader.

I fredags avnjöts tio travlopp på Skandinaviens trevligaste travbana, Bornholm, och på vägen hem passade man på att ta omvägen via Klampenborg för åtta galoppditon… På Bornholm kämpar de med små medel. Förstaprisen i loppen ligger på cirka 2000 kronor, men glädjen när ”the locals” vinner är verkligen äkta! Här är det inte pengarna som styr, utan glädjen av att ha en vinnare – att slå grannen. Efter loppen samlas alla i stallarna, tar en pilsner och en gammeldansk och resonerar om löpningarna. När Stall Hatten krävde att få skjuts till hotellet, en och en halv timme efter sista loppet gått i mål, var man rejält nerkyld – men på bättre humör än på mycket mycket länge. Stall Hatten ordinerar, alternativt beordrar ett besök på Bornholmstravet. Helst en sommardag så klart (snittar 2000 besökare), men en höstkväll går lika fint. Vi glömde förresten berätta att omkretsen på banan är 580 meter, så stallkörning och upp-pullning alá svensk modell är bara glömma.

På Klampenborg hände inte mycket att skriva hem om rent sportslig, men grållen Silvertown som vann Vinterfavorternas är bra och i nuläget favorit att vinna Danskt Derby.

När Stall Hatten skulle vidare mot Kastrup (via Nyhavn så klart...) erbjöds vi skjuts av en äldre gentleman. Mycket trevligt sällskap och många glada skratt hanns med på vägen. Tack kompis…

Såg ni Frankel på Ascot igår? Om inte – GÖR DET, loppet ligger garanterat på youtube. Frankel är utan tvekan den bästa ”milern” på tio år eller längre, worldwide!

Det finns en proffstränare på Täby som ”aldrig” startat en häst utanför hemmaplan… Möjligtvis har personen i fråga lämnat kommunen för ett eller annat ärende av mer privat karaktär någon enstaka gång? Ändå vet vederbörande ALLT om ALLT. Stall Hatten lyfter på sin huvudbonad, stum av beundran för de insikter XX har och de ”sanningar” XX besitter.

Nu, drygt två veckor sedan Jordbruksverkets beslut om att ”svenskprogrammet” inte följer gällande regler kom, har Svensk Galopp äntligen publicerat detta på sin hemsida. Bättre sent än aldrig kära ni…

Söndagen tillbringade Stall Hatten på Täby Galopp i goda vänners lag. En som garanterat är snyggare utan hatt är Eva Idemar, banans ”intervjuare”… Den nya frissan som presenterades denna soliga eftermiddag klipptes inte av en ”klåpare på hörnet” för 150 spänn precis...

Lars Hallberg satsar stenhårt på travsporten och sedan en tid mycket seriöst och omfattande även på galoppen. Därför är det alltid roligt när personer som han får besöka vinnarcirkeln. Den här eftermiddagen fick Herr Hallbergs Red Horizon avlägga sitt maiden på snyggt sätt.

Stall Hatten betalade sista insats till Svealand, men efter samråd med tränaren beslöt vi att inte ta chansen, och väl var nog det… Sir Freddie stökade i boxarna inför Vinterfavoriternas och fick därmed sina chanser spolierade. Den här dagen var han obeveklig vid överlägsen seger. Undrar om Pam ”orkar” höja Sir Freddie ett par snäpp efter detta? Det är en 80+ häst Fru Cordrey!

Sju ponnylopp skall avridas efter tävlingarna idag. Stall Hatten återkommer i ärendet. De här knattarna behöver all uppmuntran de kan få, både på det personliga planet, men även på det ekonomiska. Lycka till idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0