Nära, nära, och Securitatefasoner kära Gunnar Werner.

Vilken trevlig dag på Täby Galopp. Visserligen åkte Stall Hatten dit på målfoto i maidenloppen och gick därmed miste om 10.000 pund i Racing Post bonus, men Grace From Grasse gjorde det bra och om sportchef Nicholas Cordrey har klart för sig finns det ytterligare chanser för Stall Hattens adept att fixa bonusen. Beträffande dagens tips så hoppas Stall Hatten att en del av er vann stålar. Vi meddelade klart på Oroveso som levererade till sex ggr pengarna. Vanja Sandrups Latitud gjorde det ruggigt bra som tvåa i Breeders och fick förutom de 175.000 kronorna i andrapris, dessutom 100 lax i svenskbonus… Dagens "snedtips" var Sir Freddie som aldrig sågs med chans i Vinterfavoriternas.

Familjen Reuterskiöld har vunnit allt, men inte St Leger… Därför var det extra kul att yngsta broder Johan fixade första inteckningen i det sista klassiska loppet för året. Ett speciellt grattis från Stall Hatten till mamma Madde Reuterskiöld som rider Lucky Lad varje dag i träning.

Till sist måste Stall Hatten kommentera Svensk Galopps behandling av Fredrik Reuterskiöld. Fredrik ansökte om att få träna en Rikshäst 2012, men fick nobben då han enligt ledningsgruppen på SG inte är en lämplig kandidat. Beslutet togs sedan Fredrik uttryckt sin åsikt i TV4 angående uppsägandet av avtalet på Jägersro. Det är som om Stig H Johansson ville träna en Rixhäst, men fick nobben av ST för avvikande åsikter... Tror ni det skulle hända? Kommer ni ihåg Securitate? Rumäniens underrättelsetjänst som leddes av diktatorn Ceausescu? När Rumänien föll och diktatorn och hans fru skulle ställas till svars, yrkade till och med Ceausescus egen försvarsadvokat på dödsstraff. Hårddraget är dagens situation inom svensk galopp jämförbar… Den som ”inte rättar in sig i ledet” straffas av Svensk Galopp…, den som uttrycker en annan åsikt än den Svensk Galopps styrelse uttalar ”som den rätta” anses vara ”persona non grata”… I en sådan värld vill inte Stall Hatten deltaga!


Kommentarer
Postat av: söder om landsvägen

Jag börjar med att grttulera Johan Reuterskiöld och alla inblandade runt Lucky Lad till St Leger segern! Ännu en pinne till Jägers som fortsatt regerar på de skandinaviska galoppbanorna!

För egen del... En fin placering/insats gjorde Stall Hattens Grace from Grasse som målfotoslagen tvåa. Lär vinna lopp inom kort.. På tal om vinna lopp så måste ju orutinerde Latitude vara en av favoriterna till Kriteriet. Valmirs komentar efter loppet var: "She is a superhorse. So plain and hardworking. Wait until next season, when she knows for sure what to do. The best swedishbred horse I have sat on as a twoyearold...

2011-10-09 @ 21:57:47
Postat av: Too Otto

Medger att F. Reuterskiöld är en skicklig tränare, (har han hört talas om ödmjukhet???) men allt handlar inte om Jägersro alltid... (lite uttjatat - minst sagt!)

Såg vi igår, underbart att se svenskuppfödde Buzz Lightyear vinna ett riktigt starkt race. Skickligt av tränare + ryttare. Imponerad!

2011-10-10 @ 07:54:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0