Hedrande, Dackefejden, Wido och påstådd osämja.

Stall Hatten är tillbaka efter ett drygt dygns radiotystnad. Det har varit lite ”mycket på kontoret”, men nu finns äntligen en stund över för att reflektera över vad som skett i galoppsportens underbara värld det senaste dygnet. Nedan följer ett par ”stick” om det viktigaste (i Stall Hattens tycke).

Det var med stor glädje Stall Hatten läste en kommentar under tisdagens blogginlägg där vi tog upp Svenskprogrammet som i vårt tycke inte alls ”levererar”. Dessutom kändes det hedrande att få en snyting av etablissemanget. Så här skrev signaturen Stallequo.

Postat av: Stallequo Hålet i huvudet, har jag hört talas om men du måste ha fått hål i hatten. Ett mål på att öka fölproduktionen från 500 till 800 om åtet är så verklighetsfrämmande, att en ledare i Travronden kan verka försynt i jämförelse. Nej, målet är 450 föl om året. Dessvärre är vi långt ifrån det men fölproduktionen går ner i hela världen. Minus 7 förra året t ex. Och nog föds det upp en del bra svenskuppfödda hästar, t ex Eldfote, Erroll, Uppercut Action och Buzz Lightyear. De tre senare är väl tecken på att även styrelseledamöter kan göra nytta.

Stall Hatten älskar interaktivitet och skrattade gott åt Stallequos kommentar att vi ”måste ha fått hål i hatten”. Så här svarade vi.

Postat av: Stall Hatten Bäste Stallequo Vi är fullt medvetna att betäckningssiffrorna viker över hela världen. Det är oroande. MEN. Hela syftet med Svenskprogrammet, som klubbades 1996 om vi inte minns fel, var väl att ÖKA antalet födda föl? Hur tycker du att det har gått? Du skriver att målet är 450 födda hästar per år, men det är väl nästkommande års målsättning? Vad var Svensk Galopps målsättning 1996? Eldfote, Erroll, Uppercut Action och Buzz Lightyear är alla underbara individer, det har du rätt i och därom råder det ingen tvekan. De har en annan sak gemensamt också. De är alla "tillverkade" utomlands av internationella topphingstar...

Inget svar från Stallequo har synts till sedan dess, men vi väntar med spänning…

I går var det lunchtävlingar på Jägersro och rent sportsligt höll dessa ingen vidare klass. Mest uppseendeväckande var Jacob Johansens ritt på Inspired Cry. Stall Hatten har inte sett en sämre ritt sedan ”Dackefejden” och både tränare och jockey fick förklara sig efteråt. Svaren ”noterades”, men inga böter utdelades. Hade Jacob ridit på detta vis någon annanstans på JORDKLOTET hade han fått dryga böter och avstängning. Stall Hatten sökte Jacob hela dagen utan resultat, men Jr Reuterskiöld svarade på första signalen.
-Det såg inte snyggt ut precis. Vi kollade dock hästen idag och han stod på tre ben. Hade Inspired Cry varit en travare hade han försvarat sig med galopp då han bevisligen hade ont, och då hade ingen klagat, förklarade Junior. Stall Hattens kommentar: Hade Jacob ”knuffat” hästen som han är bäst i Sverige på att göra och påmint honom med pisken hade inte heller vi – med vårt tränade öga haft synpunkter. Nu satt dock en massa människor utan kunskap framför ATG-live och såg eländet. Tråkigt.

Idag var det luchtävlingar för travarna på Jägersro och inte heller dessa går till historien om man ser det rent sportsligt… Samtidigt som Stall Hatten fick tag i Junior och surrade om ovan nämnda fadäs skriker äldste broder Reuterskiöld.
–Jag ringer tillbaka, det kommer en lös travare springande och jag måste försöka fånga den – KLICK! Tio minuter senare ringer Junior tillbaka.
-Jag fick fast honom och allt verkar bra med hästen, riktigt skönt, frustade Reuterskiöld.
Så mycket är således ”osämjan” mellan trav och galopptränarna på Jägersro således värd!?

I går kom beskedet att Wido Neuroth lägger ned sin verksamhet på Övrevoll. Han har tröttnat på förutsättningarna som gäller i Norge och söker lyckan någon annanstans. På Travrondens websida kommenterar Wido saken. ”Championtränare Wido Neuroth, den utan jämförelse framgångsrikaste galopptränaren i Skandinavien, har beslutat sig för att lägga ner sin verksamhet i Norge. Det är tre månaders uppsägningstid från stallarna på Övrevoll och Neuroth har ännu inte beslutat var han slår ner sina bopålar härnäst.
-Det var ett beslut som jag funderat på ett tag, men igår kväll fick jag mig en tankeställare och när jag kom hem till min hustru hade jag bestämt mig. Det finns inga utmaningar kvar i Norge längre. Vi har länge kämpat för att få fart på den här sporten, men staten är uppenbart ovillig att ge oss det stöd vi behöver. Jag har inte hittat något nytt ställe ännu, men jag tror att utmaningarna kan finnas i Tyskland, Frankrike eller kanske till och med i Sverige.
- Jag har informerat mina hästägare och det finns några som följer med oavsett vart det bär av och andra som vill med om de gillar fortsättningen. Ytterligare några väljer istället att lämna sporten. Stall Perlen tillhör de ägare som följer med, berättar Wido Neuroth". Svensk Galopp är förstås inte sena att ta upp tråden. - Jag kan bekräfta att vi haft kontakt med Wido Neuroth och skulle han välja Sverige skulle det betyda mycket för den fortsatta utvecklingen av Svensk Galopp. Vi kommer att göra det som står i vår makt för att få Wido Neuroth att känna sig välkommen till Sverige och vill självklart möjliggöra en flytt till Täby Galopp om han så önskar, säger Gunnar Werner, VD Svensk Galopp.

Stall Hatten noterar två saker. Wido säger: ”att utmaningarna kan finnas i Tyskland, Frankrike eller kanske till och med i Sverige”. Svensk Galopps VD säger: ”vi vill självklart möjliggöra en flytt till Täby Galopp om han så önskar”. Stall Hatten säger: ”det vore fantastiskt om Wido Neuroth kommer till Sverige, oavsett om det är till Täby, Jägersro, Göteborg eller rent av Blommeröd”!

I morgon händer det ”grejer”…

Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

När dessa "tokstreckade" favoriter faller platt är det oftast något fel på hästen. Minns djupdykningen av Alcohuaz på Jägersro i juli-09 när han landade 5:a, ett bösskott efter Exhibition. Han var mer streckad än vad Inspired Cry var i onsdags, - och visade sig ha en halsinfektion.

Nu gäller det att få full snurr på Inspired Cry till Hurricane den 13:e november !

2011-10-14 @ 06:11:12
Postat av: Pontus Wickzell

//Stall Hatten säger: ”det vore fantastiskt om Wido Neuroth kommer till Sverige, oavsett om det är till Täby, Jägersro, Göteborg eller rent av Blommeröd”!//



Eftersom SG/Werner inte har något inflytande (ännu) över Jägersrogaloppen kan han ju knappast underlätta för en flytt dit, det måste väl i sådana fall STS göra..... Det är väl bara på Täby som SG förfogar över byggnader/mark?



Jag vill minnas att Wido hade en filial på Jägers för ca 5 år sedan men han var missnöjd, och avlutade det projektet.........



JAG TROR:

Det vore ett jättelyft för Svensk galoppsport OM Wido kom hit. Framförallt tror jag han kan "leta" upp lite investeringsvilliga hästägare i Stockholmstrakten,där har Täbytränarna gått bet...

2011-10-14 @ 22:33:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0