Grattis och ett litet fuxsto...

Det är en något mör Stall Hatten som sätter sig vid tangenterna denna måndagskväll. Inte så konstigt visserligen, det var en lång dag på turfen i går, men måste det kännas ”självklart” att ta omvägen via Tennstopet på vägen hem….?

 

Stall Hatten vill härmed ta chansen att gratulera sin gamle vän ”The Gurk” som hade den goda smaken att sätta V65:an i går. Det blev ett fint ”netto” för den flerfaldige derbyvinnaren och något säger oss slantarna redan nu lämnat landet för att växa i ett mer ”lämpligt” och ”insynsskyddat” bankklimat. Hur som helst, det var bland det snyggaste system Stall Hatten någonsin sett. Spiken plitades ned på Uhadada och den hade inte Stall Hatten vågat singla ens med skarpladdad Luger pressad mot tinningen. Åter igen ”The Gurk”…stort grattis från oss alla!

 

För ett par veckor sedan var Stall Hatten i Baden Baden och inspekterade åringar i goda vänners lag. Visserligen fick Stall Hatten en dålig start på vistelsen i ”sydgermanien” då vi förlorade ett vad om hur många öl en viss person i sällskapet hade lyckats få i sig till lunchen i solgasset. Det var bara för Stall Hatten att hosta fram 200 euro och se glad ut. Detta visar dock att inte ens tyska servitriser är ofelbara när notor skall summeras. Det var fem stycken kompis…, fem!!!!

 

Hur som helst. Dag ett förflöt enligt plan och ungefär 40 åringar besiktades av ”Stortränaren, Sponsorn, Fru Sponsor, Jenten och Stalll Hatten”. Alla hade sina favoriter, men ett par var vi alla överens om att testa lite på dagen efter.

 

Ingen av oss, förutom ”Fru Sponsor”, kom ihåg att det lilla fuxstoet Mandelblute med tre vita sockor gått igenom besiktning var på heta listan. Nåväl. På auktionsdagen blev ”Sponsorn” akut sjuk och tvingades efter påtryckningar (mest av frun) tillbaka till hotellet för nedbäddning. Fylld av självförtroende tog därför ”Fru Sponsor” tag i familjens affärer och det var med raska steg och med fokuserad blick auktionsringen äntrades. Helt plötsligt och utan förvarning hade Mandelblute inhandlats för enligt ”Fru Sponsor” vrakpriset 30.000 euro!  När maken, som vid det här laget var kraftigt medicinerad och i horisontalläge på hotellet, informerades om ”fyndköpet” via mobiltelefon, hörde Stall Hatten mer än en opublicerbar harang – trots att avståndet till nämnda mobil var drygt fem meter…

 

Men här slutar inte historien om lilla Mandelblute. Igår vann nämligen Monami ”Preis der Winterkönig” som är ett Gr-3 lopp i Baden Baden i överlägsen stil. Monami är ett litet 2-årigt fuxsto efter Sholokhov undan stoet Monbijou och rankas efter segern som kulletta i Tyskland. Gissa nu stamtavlan på Mandelblute? Självklart är det Sholokhov och Monbijou som är hennes stolta föräldrar…

 

Stall Hatten är full av beundran av ”Fru Sponsors” hästöga. En sådan här sak händer bara inte… Om Mandelblute skulle säljas på Breezeup nästa år och se fin ut är hennes värde åtminstone det femdubbla mot inköpspriset. Nu vet dock Stall Hatten att den lilla fuxen har ett affektionsvärde för familjen som inte kan mätas i pengar och därmed inte är till salu. Och visst är sådant underbart att veta i en värld som bara fokuserar på kronor och ören? Svensk galoppsport är att gratulera. Mandelblute är på väg till ”Stortränaren” och kommer således att förhoppningsvis tjusa den svenska galopp-publiken senare halvan av nästa år. Stall Hatten misstänker att ”Sponsorn” och Fru Sponsor skålade i ett glas Borgoungne av bästa sort i går kväll…


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Jag kan inte hitta någon åring efter Sholokhov - Monbijou i redovisningen av auktionsresultaten på BBAG's hemsida. Är Du säker på att Ni var i Baden Baden. Med tanke på gängets välkända vanor hade Ni kanske av misstag hamnat på auktionen i Milano som avhölls ungefär vid samma tidpunkt.

2011-10-10 @ 21:07:31
Postat av: Tore Petre'

Nu är alla identifierade ! Var det inte samma agent som för ett antal år sedan handlade ett helt stall av åringar för Bendik Bö's räkning vid en auktion i Frankrike ? Den här gången får dock agenten säkert betalt !

2011-10-11 @ 17:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0