25 meter, stort tack, och hur tänkte ni där?

Föga överraskande var det en före detta jockey som inte precis gjort sig känd för ”att hala upp lädret i onödan” som var först fram till Stall Hatten idag och meddelade vinnarcitatet ”Nice to meet you Mr Hatten”. Mer förbluffande var att Stall Hatten tilläts gå HELA 25 meter innanför grindarna innan personen i fråga högg undertecknad…

 

Nu slumpade det sig tyvärr som så att Stall Hatten blev uppbjuden i restaurangen av ”Storsponsorn” och ett par andra kompisar kort senare, så det utlovade smörrebrödet och pilsnern frös inne den här gången. Det får bli nästa gång Gurkan…

 

Mischa Kahns minneslöpning höll hög klass på papperet och det blev verkligen spännande när det stod och vägde mellan Uppercut Action och Let´sgoforit från 100-meters pålen och mål. Grållen, managerad av ”Journalen” Hallencreutz tog ned kämpen Uppercut Action kort före ritsen och Stall Hatten ber att få gratulera.

 

Vi noterar tre saker från loppet.

 

1: ”Spöket” såg ut som en vinnare till 400 kvar, men fick nöja sig med fjärdepriset. Stall Hatten är supernöjda med insatsen. Tack till Fredrik, Susanne, Malin, Valmir och alla ni andra i stallet som gjort ett kanonjobb med vår sköre lille krigare.

 

2: Varför i hela friden lade Madeleine Smith in protest mot vinnaren när hennes häst Adone blev tia i mål och således inte kunde vinna något på detta? Stall Hatten såg att ekipagen var i ”kontakt” i början av målsvängen, men ingen galoppdomstol i världen (möjligtvis i Nordkorea om det hade gynnat Kim Jong Il…) hade kunnat hänga Espen Ski och Let´sgoforit för detta! Hur tänkte du där ”Malle”? Notera gärna att Stall Hattens häst hade blivit uppflyttad till tredjeplatsen om protesten gått igenom!

 

3: Att Let´sgoforit antingen trivs bättre på bortaplan eller så är lastningspersonalen på Täby helt överlägsna sina kollegor i Skåne? För hur kan man annars förklara att den notoriske förbrytaren gick in, from som ett lamm, i startboxen?

 

Angående buffén uppe i restaurangen… Bra mat, trevlig och snabb personal, samt perfekt utsikt över turfen. Vad mer kan man begära?

 

Ett par avslutande kortisar från tävlingsdagen.

 

I sjätte loppet red Nathalie Mortensen 2-årige Kanzee Gold till överlägsen vinst till sin ägare Henrik Engbloms stora glädje. Mindre trevligt är att ridande Nathalie Mortensen står som ensam ägare till Tattinger som slutade tia, många längder slagen, i samma lopp…

 

Det var tur att Jimmy Mack slog favoriten Fine Humor med mer än en längd i dagens första lopp. Hade segermarginalen varit mindre hade Stall Hatten ”kölhalat” Fine Humors jockey Espen Ski som vägde in med ett kilos övervikt!

 

Fortfarande inget rätt svar på Stall Hattens ”helgpyssel”. Efter dagens tävlingar på TÄBY galopp måste siffrorna dock revideras. Om inte det är en ledtråd så ger Stall Hatten upp…

 

205 – 5

275 – 74

 

Nu är priset dock bara ”en kokt me brö” och en fickljummen Pucko.

 

Alltid något, höres!


Kommentarer
Postat av: Bosse

Då gissar vi att det har ridits 205 slätlopp på Jägersro och 5 har vunnits av hästar tränade i Mälardalen. 205-5

Följdaktligen har det då ridits 275 slätlopp på Täby Galopp och 74 har vunnits av hästar tränade i Skåne. 275-74

2011-10-30 @ 19:33:57
Postat av: Stall Hatten

Grattis till signaturen Bosse! Helt rätt! Därmed är tävlingen avgjord. Tack för visat intresse.

2011-10-30 @ 20:19:13
Postat av: Tore Petre'

Snåla inte till Dig nu "Hattan" ! "Gurkan" vill nog klämma mer än EN pilsner !

2011-10-31 @ 06:16:51
Postat av: Norrlänningen

Tyckte nog att jag var rätt nära första dagen

2011-10-31 @ 18:22:16
Postat av: Bosse

Till Norrlänningen!



Självklart var det du som satte mig på rätt spår så "den kokta med brö" och den fickljumna Puckon passas vidare till dig. Smakar alltid bra en kall höstdag. Håll tillgodo!

2011-10-31 @ 21:34:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0