Tight, att sila mygg, och en spännande "grålle"!

Stall Hatten satte med viss tvekan väckarklockan på okristliga tiden 04.50 i morse för att kunna avnjuta ”The race that stops the nation” live, men det var det - med facit i hand  värt!

 

Och vilket otroligt bra race den 150:e upplagan av Melbourne Cup blev. ”Hela fältet” var med in på upploppet, men från 200 hem stod det bara mellan femåringarna Dunanden och Red Cadeaux . När mållinjen skars var det omöjligt att skilja de två åt, men efter att målfotot studerats med lupp i över fem minuter gavs nådiga segernicken till Dunanden, tränad av fransmannen Mikel Delzangles och jockeyn Christophe Lemaire (hygglig ”spareride” Christophe…?)? På resultatlistan står det så klart ”nose” som segermarginal, men mer korrekt beskrivet hade förmodligen ”pixel” varit…

 

Mellan de nio första hästarna i mål skiljde det lite drygt fyra längder, så Stall Hatten lyfter på sin huvudbonad i beundran för de australienska handicapperna, som uppenbarligen vet ”vad de sysslar med”…

 

När Stall Hatten i gårdagens blogg lite försynt undrade om det stämde att Björn Edgren var styrelseordförande i Catella, bolaget som hanterat miljardaffären med Täby galopps mark och värderingen av Flyinge, postades följande kommentar av signaturen Soap.

 

”Stefan Uppström är ledamot i Flyinge. Mats Mullern är ordförande i Tidningen Ridsport där även Travrondens VD sitter i styrelsen. Björn Sederblad i JTG´s styrelse är VD i Skånemejerier som säljer mjölk till Jägersrorestaurangen. Tore Petrés son arbetar för Koenigsegg, vars styrelseledamot Jesko von Koenigsegg sitter i Galoppöverdomstolen. The plot thickens…”

 

Stall Hatten skrattade högt och hjärtligt när kommentaren lästes. Speciellt det där med ”säljer mjölk till Jägersrorestaurangen” uppskattades av denna skrivare. Respekt för de fyndiga formuleringarna Herr Soap!

 

MEN!

 

Snacka om att ”sila mygg och svälja elefanten”…! Till signaturen ”Soap”, som uppenbarligen gjort gedigen research innan han postade inlägget, erkänner Stall Hatten, under devisen ”bättre förekomma, än förekommas” att jag mot betalning låtit min systerson städa och sortera upp i arkivet på jobbet, samt exfrun att producera, kuvertera och frankera ett rätt omfattande utskick!

 

P.S. Björn Edgren är inte längre ordförande i Catella, dock avlönad styrelseledamot D.S.

 

P.P.S. Stall Hatten lovar att ta sin källa i ”örat” för det felaktiga tipset D.D.S.

 

Äkta paret Pia och Jocke Brandt tar större och större plats i nya hemlandet Frankrike. Från sin bas i Chantilly sänder de ut vinnare i ”parti och minut”. I eftermiddags vann deras fyraårige Stand My Ground ett värdefullt ”conditionsrace” på Maisons Laffitte och fick 150.000 SEK för besväret.

 

Castros Exhibition slutade tyvärr sist i samma lopp, men tränaren är säkert nöjd med sin resa söderöver ändå, då han får med sig nyförvärvet Verglacial hem till sitt nybyggda stall på Jägersro. Den fyraårige grållen efter Verglas kostade med franska mått ”nästan inget”, men med svenska ”ganska mycket”…

 

- Vi tar hem och vilar honom ett par månader, sedan är det hård träning som gäller. Jag och nye ägaren Bernt Dahl hoppas ha en häst för Pramms och Marit Sveaas nästa år, kommenterade Castro köpet för Stall Hatten i eftermiddags.

 

Det här får räcka för i kväll, men i morgon vid 11.00 utlovas rykande och heta tips till lunchtävlingarna på Täby Galopp. Redan nu kan vi dock meddela att vi har en riktig ”klaring” i V4-epilogen…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Bosse

Stand My Ground ägs dessutom av Salinity Racing. D.v.s. Sven och Carina Hanson.

2011-11-01 @ 21:08:15
Postat av: Snusen

Kom inge vsd är ett tvättmaskin krig mot värlskrig

2011-11-01 @ 21:53:53
Postat av: Tore Petre'

Men "Hatten", - när Catella fick uppdraget rörande Täby Galopp så var Edgren ordförande. Han avgick från den posten först i år !

2011-11-01 @ 23:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0