Strykning, vardagslyx, härmed bekräftat!

Stall Hatten har nu intagit hotellet Vivanta by Taj.

 

Det kändes en aning konstigt att helt plötsligt omges av allsköns lyx efter elva nätter i våra hyddor på Agonda.

 

Att sätta på sig långbyxor och en struken skjorta var något alldeles extra.

 

Dottern hängde vid poolen hela dan och älskade varenda sekund.

 

”Gullan” var överlycklig över miljöombytet och Stall Hatten behövde inte ens ”fråga snällt” om hon eventuellt kunde hjälpa till med strykningen. Det där var något nytt…

 

Skånska Dagbladet publicerade en läsvärd text idag.

 

Galoppens aktiva kan med största säkerhet skrota sina förhoppningar om förlängd tävlingsfrist på Jägersro. Oavsett vilka personer som sitter i Fältrittklubbens styrelse. 
Det beskedet ger nu JTG:s och Travsällskapets ordförande Kerstin Peterson-Brodda.

I slutet av förra veckan försökte galoppens tränarkår förmå sin egen styrelse i Fältrittklubben att avgå, med motiveringen att travfolket i Jägersros styrelse inte ville förhandla med sittande styrelse. Det hade man nämligen hört från olika håll.
Följande dag uttalade sig Kerstin Peterson-Brodda i Skånska Dagbladet och dementerade galopptränarnas påstående. Att travet bara skulle förhandla med en ny styrelse i Fälrittklubben var direkt felaktigt.

Men detta var inte menat som någon inbjudan till förhandlingar med Fältrittklubben, som en del hoppats på. Snarare tvärtom.

–Vi har inget som helst mandat att förhandla överhuvudtaget.

- Det finns inga motsättningar mot nuvarande styrelse i Fältrittklubben, men medlemmarna i Travsällskapet har tydligt markerat hur de vill ha det. En ny 1400-metersbana ska stå klar under 2013 och det ska styrelsen jobba efter, klargör Peterson-Brodda.

Galoppens avtal med travet går ut den 1 oktober 2012. Många tränare och hästägare hoppas fortfarande att det ska kunna hållas tävlingar på galoppbanan även efter detta datum, att det ska gå att förhandla om en utökad tidsfrist, kanske en bit in på 2013.

–Det är förstås inte klart på långa vägar om den nya travbanan ska stå klar på våren eller på hösten 2013. Men det kommer att ta en del tid att bygga den och under ombyggnaden går det inte att hålla galopptävlingar på Jägersro. Som jag ser det är det inte troligt att det blir några galopptävlingar efter 1 oktober 2012, betonar Kerstin Peterson-Brodda.

Med tanke på att galoppsäsongen på Jägersro inte börjar förrän i april 2013 är det väldigt lite som talar för att något frist ska kunna bli aktuell ens på det teoretiska planet.

– Det kommer säkert att bli en del diskussioner på JTG:s styrelsemöte i kväll (läs: i går) eftersom det hänt så mycket sedan vi möttes senast, men några förhandlingar är inte aktuella, konstaterar Kerstin Peterson-Brodda.

 

Föga överraskande, men desto mer sorgligt.

 

En era går i graven den 1 oktober 2012. Well done people, or not...?

 

Eller tror någon på mirakel?

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Jägersro Galopp: Det är kört ! Det är fördärvat ! Det är förrått ! Det är historia ! Det är sorgligt ! Det är skandal ! Det är ett minnen blott ! Det är skandal ! Det är för jävligt ! Det är förräderi !

Vad gör vi ?

2011-11-30 @ 16:10:11
Postat av: SundaySilence

Finns nog tyvärr inte mycket att göra mer än att försöka sluta med stil. Åka till ett annat land eller sluta, för med de som leder sporten nu och till vårt fördärv vill jag inget ha att göra med mer. Men de måste ta konsekvenserna för deras handlande och avgå. Eller det anses vara en merit att stänga ner galoppen på Jägersro i SG??

2011-11-30 @ 21:47:59
Postat av: Fredrik Nordquist

Ett förräderi och påtvingat kollektivt självmord är ett faktum. Det finns inga mirakel att tro på. Genom en travuppfödare i Holland fick jag reda på att detta var ett stort samtalsämne både där och i Tyskland, där tränare har uppbackning av ägarna om de lyckas få plats på Jägersro.



Om en holländsk tränare - vi talar knappast om ett ledande travland - är villig att ta den ekonomiska risken att etablera sig i ett av Europas toppländer inom trav, hur många i södra Skåne står på kö...?



Peter Jardby - amatörtränaren som uttalade sig att han trodde att en lösning var möjlig inte minst pga av att det skulle bli svårt att fylla stallplatserna måste ses som totalt verklighetsfrånvarande..



2011-12-02 @ 17:52:12
Postat av: Ellie

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :)!

2012-03-19 @ 01:04:13
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0