SFK, "Lustfi", Adielsson, 20 ggr och Elsa.

Inget nytt eller sensationellt kom fram efter Skånska Fältrittklubbens Höstmöte i måndags kväll vilket Stall Hatten redan informerat om…

 

Desto mer spännande blir det nästa måndag då ”galoppens framtid” på Jägersro, efter Skånska Fältrittklubbens horribla uppsägning av avtalet med JTG, skall upp till diskussion för att sedan avslutas med efterföljande omröstning på travets höstmöte.

 

På ”papperet” ser det kört ut för galopptränarna på Jägersro, vilket är fullt förståeligt, då frågan nu olyckligt nog ”ägs” av travets medlemmar.

 

MEN! Enligt Stall Hattens källor har ”ett par prominenta” mötesdeltagare gjort en omfattande konsekvensanalys om sporterna tvingas gå skilda vägar.

 

Vi skriver ordet KONSEKVENSANALYS med versaler i detta stycke, enkom för att SFK:s styrelse skall veta att ordet existerar och att en sådan (konsekvensanalys) kan vara lämplig att göra INNAN man tar beslut i viktiga frågor i framtiden…

 

Nåväl! Dokumentet/materialet som skall presenteras håller yppersta klass. Stall Hatten hoppas och tror att sällskapet (efter presentationen) förstår vikten av de fördelaktiga synergieffekter som faktiskt uppstår är en realitet då båda sporterna får plats på Jägersro.

 

I går surrade Stall Hatten med Lutfi Kolgjini, eller ”Lustfi Körglini” som Hans ”Hasse” Hansson kallade Jägersros championtränare för på det senaste mötet i Skånska Fältrittklubben…

 

”Ludde” är en mycket klok man som Stall Hatten anser vara en god personlig vän och dessutom hyser den största respekt för.

 

- Jag har aldrig sagt att jag vill ha bort galopptränarna från Jägersro, de är inte i ”vägen” för vare sig mig eller mina kollegor. De har sin Ascot-bana och stör inte alls vår dagliga verksamhet.

- Dessutom är de flesta av galopptränarna mycket framgångsrika och även goda vänner till oss travtränare, berättade Lutfi.

 

När Stall Hatten försökte få fram lite ”inside information” om vad ”Ludde” och hans polare skulle presentera på måndag, fick Stall Hatten bara ett rått skratt uppkört i örat…

 

- Tror du att jag berättar det för dig XX (Stall Hattens namn, reds anm.)?

- Så mycket kan jag dock säga att i vårt förslag är galopptränarna kvar på Jägersro och bedriver sin verksamhet precis som förr.

- Men tävlingsbanan vill vi få bort för att kunna utveckla travsporten på Jägersro ytterligare, fortsatte ”Körglini”…

 

Den som lever även efter måndagen den 21 november går en spännande framtid till mötes!

 

Nog om detta!

 

Läste ni artikeln med rubriken ”Swede Dreams” i Racing Post idag?

 

Stall Hatten läser ”allt om allt”, men slutar aldrig att förvånas över vilken ”snits” de flesta brittiska journalister får på sina texter oavsett ämne och vikten av nyhetsvärdet!

Över ett uppslag berättar Adielsson om sitt liv, träningsfilosofi, värderingar, bilköer, och inte minst vikten av att kunna finansiera hästägande via prispengarna.

 

Som svensk blir man stolt över ”Pappa Hans” och hans klokhet. Han sprider ”oneliners” och ser helt nyktert på sig själv och sin verksamhet som ”nybyggare” i galoppens hemland.

 

Nedan listar Stall Hatten sina favoritcitat från artikeln i världens bästa tidning…

 

”I belive you can train on the M4 (motorvägen kring London) if you use your head a little bit”.

 

”When I Asked Erik how many yearlings I could buy and he said three, I went out and bought 14”.

 

”This is a tough game in my opinion and 75 per cent of trainers in England must be struggling like hell”.

 

”I´m too bad a trainer at the moment anyway”.

 

”I really think he should be awarded the Nobel Peace Price”, (Erik Penser).

 

”Even though we been struggling, we´re happy, working hard and we think we´re on the right road now”.

 

”I was doing nothing at all and I hated It. I needed to find someting before I went mad”.

 

För tio minuter sedan vann Hans Adielssons Compton Bird, med ”The Flea” ombord som en frisk 20-oddsare på Kempton.

 

Då Stall Hatten var upptagen med att skriva denna blogg ”glömde” vi tyvärr att lira…

 

Stall Hatten avslutar här då vi måste tvätta och packa inför resan till Indien på fredag. 16 dagar med älskade dottern Elsa prioriteras före ALLT mellan himmel och jord.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0