Mycket nu..., Racing Post och en tvåprocentare.

Det blir en kort blogg idag då Stall Hatten måste jobba sent.

Mycket måste stökas undan då Stall Hatten redan nu på fredag tar dottern under armen och drar till Indien för sexton dagars pappaledighet.

Jag vet inte vad ni tycker..., men Stall Hatten uppskattar 32 grader i luften och 28 i vattnet, "något mer" än 6 grader, snålblåst och max fem grader i det svenska "drickat"!

Lite korta "stick" hinner vi dock med.

Stall Hatten uppmanar alla sina läsare att köpa morgondagens Racing Post. Det gör man enklast (om man inte orkar flyga över till England vill säga...) direkt via racingpost.com hemsida. Logga in, klicka på shop, newspapers och välj sedan racing news, features and dogs...

Rubriken på hemsidan som "puffar" för mogondagens tidning är nämligen "Swede succes"!

Racingpost har gjort ett "hemma hos-reportage" hos Hans Majestät Adielsson och Nicole "The Flea" Nordblad . Stall Hatten kan knappt bärja sig till tidningen släpps klockan 10.00 i morgon bitti.

Det är Täby galopp som står som värd för morgondagens lunchtävlingar.

Stall Hatten har inte haft tid att "lägga ner" sig nämnvärt inför omgången, men vi har känsla för att araben Maggia leker hem V4-inledningen.

Maquis de Louvois är säkert bättre med lopp i kroppen och kan vara svaret i andra avdelningen!?

Web of Dreams kostade 65.000 guineas både som föl och åring, innan han efter två misslyckade starter slumpades bort till Karin Lindberger Gajda för futtiga 2000 i oktober förra året. Treåringen efter Oasis Dream "MÅSTE" kunna bättre än vad han visade i comebacken på svensk mark. Nu är det blinkers på och "valackeringen" är heller inget minus... En "frisk" tvåprocentare kanske?

Chicago är "klar som brännvin" i sista avdelningen.

Höres.

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Då måste WOD vara drygt 30 längder bättre sedan comebacken för att få revansch och klå min vinnare i loppet. Oavsett vilket kommer de tillsammans att ge ett hyfsat kombodds...

2011-11-15 @ 18:29:22
Postat av: Genberg

Om man vill ha del av Nalles analys så kommer den här:



Onsdagens SSAR Race for Happy Amateurs på Täby är en åldersviktslöpning över 1350 m och går som första avdelning på V4'an. Al Raai har hittat en perfekt uppgift. Han står upp till 1400 m väl, och har 3 kg i handen jämfört med Soumaoro, som står näst bäst till.

Al Raai är dock ingen vän av startboxsystemet och lägger ofta allt för många krafter där. Ryttaren är hämtad från Norge, där han också rider över hinder. Al Raai var inte till sin fördel i senaste starten, där han slängde geväret en bit in på rakan i ett snabbt ridet 1200 m lopp.

Formen från förra starten är desto bättre. Här gav han Maggia 7 kg och var blott slagen med hals. Denna gången får han 2 kg. Innan det var han ½ lgd före Soumaoro, som står 4½ kg bättre till nu.

Soumaoro (+6) är dock också en herre med egen syn på sporten. Han spottar ofta ut bettet och intresserar sig för omgivningen istället. Det krävs en målmedveten ryttare med överskottsenergi för att få igång honom igen, men det har han kanske i sin hinderryttare.

På visad form ska Soumaoro och Maggia (+5) vara nära varandra i mål. Senast de möttes, över 1200 m, var Maggia 1 lgd före, men står 2 kg sämre till denna gången. Näst senast var Maggia 5½ lgd före honom och står 6 kg sämre till nu.

UA Bey Shaka (+4) vann sin senaste seger över 1950 m, men är en utmärkt - om än ojämn - sprinter. Han var 6-7 lgdr efter Maggia och Soumaoro senast de möttes på sprint, men står med ryttarrabatten nu 4 kg bättre till än Maggia, och 2 kg bättre till än Soumaoro. Näst senast han sprintade var han dock bara längden efter Maggia, som står 2 kg sämre till här, och Al Raai, som står 7 kg bättre till. Ryttaren är oerfaren, men känner hästen hemifrån.

Joshua Brown (+3) rids också av en relativt oerfaren ryttare. Han möter Bey Shaka på samma villkor som senast över 1200 m, där han var 1½ lgd före i mål och där han var slagen 6 lgdr av Maggia, som han nu står 4 kg bättre till mot. Det räcker kanske inte helt på pappret, men de extra 150 m kommer säkert att gynna hans effektiva speed.

Bakom dessa säger formtalen att det ser sämre ut, fast Windflower (-9) går särdeles bra ibland. På kortare distanser bruker hon vara före stallkamraten Shezza (-12), som dock har vunnit en runaway-seger med sin ryttare över 1600 m.

De två stallkamraterna El Manitu och El Electro har bara startat en enda gång och gjorde då inget väsen av sig, men har nu lopp i kroppen. De startade i samma lopp och Manitu var en bit före. I motsats till lillebrodern rids han av en erfaren ryttare och kan vara före igen.

Fyra-åriga debutanten LL Donner kvalade utmärkt, men ska visa runt 70 för att vinna, vilket inte är att begära.



Maggia - Soumaoro - Al Raai outs.: Joshua Brown

/NALLE

2011-11-15 @ 19:53:04
URL: http://www.arabgalopp.com
Postat av: jan"Hatten" Helander

Fräckt att döpa ett stall efter mig, dessutom utan att tillfråga undertecknad. Men å andra sidan så är det alltid kul med förvirring, även om det förmodligen är du/ni som lider mer av att förknippas med undertecknad än tvärtom.

Trevlig blogg är det oavsett som du skriver.

Väl mött på Täby,

MVH Hatten

2011-11-16 @ 09:45:24
URL: http://gamblersvardag.se
Postat av: Tore Petre'

Blåbärsbrännvin, - menade Du väl ?

2011-11-16 @ 14:37:48
Postat av: jörgen

"Bara" 25,1 längder mellan WOD och Olivminot den här gången:-) Instämmer till fullo i den andre huvudbonadens inlägg, mycket trevlig blogg och framförallt en bra mix mellan ditten och datten.

2011-11-16 @ 14:50:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0