Fot vs pingisbollar, Trav vs galopp, delfiner...

I går kväll kom beslutet som kändes helt givet på papperet, men som Stall Hatten inte ”ville” tro på… Speciellt inte efter den senaste tidens rykten som florerat för att ”lugna” de aktiva på Jägersro.

 

Nu står de aktiva där med ”brallorna nere”, och detta på grund av en helt inkompetent styrelse i Skånska Fältrittklubben, ivrigt påhejade av Hans ”Hasse” Hansson som verkar ha en egen agenda för svensk galoppsport.

 

Tänk er fabrik som för samma ägare tillverkar fotbollar (trav) och pingisbollar (galopp). Pingisbollarna drar in fem procent av intäkterna (via spelet), men belastar fabrikens ägare med tio procent kostnaderna (i form av prispengar).

 

Fot och pingisbollarna har trots detta kunnat samsas om platserna med bäst exponering på fabrikens olika försäljningsställen.

 

Att då inte vara nöjd med sin lott (som pingisboll) är inte bara dumt utan rent ut sagt infantilt.

 

Stall Hatten har full förståelse för att travets medlemmar röstar ut galoppen från Jägersro. Hade galoppfolket fått samma chans hade de naturligtvis tagit den!

 

Stall Hatten har lovat ”Gullan” att bara bry sig om galoppsport en timme per dag och det löftet ämnas hållas.

 

Det finns så mycket annat att bry sig om här i livet, och just nu känns galoppsporten i Sverige mest sorglig. Inte sportsligt, men hur den sköts och vilken framtid vi går till mötes.

 

Posta era synpunkter i kommentarsfältet nedan. Stall Hatten är för interaktivitet, både bra och dålig, och utan konstruktiv debatt kommer man inte framåt.

 

Stall Hatten avslutar här, då bad och paraplydrinkar känns mer lockande…

 

P.S. ”Dolphintreckingen” var lyckad. Två små familjer med två ungar vardera, susade förbi Stall Hattens lilla båt i det 29 gradiga vattnet. D.S.

 

Höres!


Kommentarer
Postat av: Procent

När är det ju inte alls den relationen vad gäller kostnader/intäkter på Jägersro. Så det resonemanget faller helt.

2011-11-22 @ 07:41:16
Postat av: Förvirrad...

Ett annat sätt att se på saken är att en fabrik har två produkter, kalla det pingisbollar och fotbollar. Hela marknadsföringsbudgeten har gått åt till att marknadsföra de exotiska pingisbollarna som i stort sett bara finns i Sverige och Frankrike. Produkten har gått väldigt bra tack vare den proffsigt utformade marknadsföringen men nu är marignalavkastningen på en satsad krona typ 10 öre.



Fotbollarna å andra sidan finns i stort sett över hela världen och är en mycket populärare produkt än pingisbollarna. Men eftersom marknadsföringen av fotbollarna här i Sverige varit praktiskt taget obefintlig är produkten mer eller mindre okänd. En satsad krona på marknadsföring av fotbollar borde rimligen ha en marginalavkastning på typ 10 kr.



Verkar det då inte vettigt att satsa några kronor på att marknadsföra fotbollarna i Sverie? Den potentiella marknaden kan vara hur stor som helst – produkten finns faktiskt kvar trots att den inte marknadsförts på åtminstone 20 år.



Förvirrad

2011-11-22 @ 08:43:29
Postat av: Sunday Silence

Det handlar på Jägersro enbart om att SG vill ha makten över proppar och prispengar. Tycker annars att samarbetet fungerat bra på Jägersro. Vi har fått många nya ägare från travet. En av orsakerna till våra framgångar.

Vill sedan kommentera "Förvirrad" med att vi utöver att vi får mer än vi genererar, genererar halva omsättning på våra riksspelsdagar i jämförelse med Bollnäs och andra stora travbanors omsättning på motsvarande tävlingsdagar.

Vi ska helst inte ta upp den diskussionen, för då kanske det försvinner ännu en galopp bana.

Tur att Berlin och Hamburg är nära Skåne.

Vill även tacka för en bra och informativ sida.

2011-11-22 @ 12:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0