Ett dödsbud, det är över, acceptans, gå vidare!

Stall Hatten läste Skånska Dagbladet på webben i morse och satte nästan morgonkaffet i halsen. Det var tur att man hade tagit en yoghurt-drink strax innan, för annars hade katastrofen varit ett faktum.

 

Så här stod det i ingressen till artikeln, signerad Artur Bliding

 

Travfolket i styrelsen för Jägersro har öppnat för förhandlingar om galoppens tidsfrist. Men bara om galoppstyrelsen byts ut. Därför försökte flera galopptränare förmå Fältrittklubbens styrelse att avgå frivilligt under ett stormöte i går.

 

Det lät så dumt att Stall Hatten måste kontrollera sanningshalten.

 

Det räckte med ett samtal för att skjuta artikelns trovärdighet i sank…

 

-  Det var fan i mig det dummaste jag har hört, meddelade Lutfi Kolgjini, och fortsatte.

-  ALLA dörrar är stängda. De kan byta ut allt och alla, STS kommer inte att förhandla med Skånska Fältrittklubben i den här frågan. De har sagt upp avtalet och vi har accepterat.

 

Det var precis vad Stall Hatten trodde, men Ludde ville fortsätta…

 

- Jag tror att vår sida fick 84 av 87 röster av stämman och det var länge sedan jag var glad och nöjd med livet. Nu har vi alla chanser att utveckla Jägersro till en TRAV-bana i världsklass och det tänker vi göra.

- Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Vi hade inga problem med galoppen, men när den här chansen kom var vi ju tvungna att agera, vi vore ju idioter annars.

 

Så för att avsluta, Stall Hatten är pappaledig i Indien och att surra med dig kostar typ 15 spänn i minuten. Alla dörrar är stängda?

 

- Absolut! Dagen efter att avtalet går ut, sätter vi spaden i marken och det kan varken Hans Hansson, Jacqueline Henriksson eller någon advokat i världen ända på. Och att påstå att ATG är en part i det här är bara skrattretande. STS välkomnar SFK:s entourage av advokater (även om de kommer från Vinge, Stall Hattens anm...). Visserligen kommer det att kosta oss en del slantar, men vi har mer slantar än galoppen. Och för att förtydliga. I och med att SFK sade upp avtalet har JTG ingen bäring eller verkställanderätt. Ingen i STS styrelse har mandat att förhandla med SFK längre, avslutade Lutfi Kolgjini.

 

Stall Hatten håller med Ludde till 100 procent. Det ä slut med galoppen på Jägersro. Det kan INGEN ändra på, tyvärr.

 

Men det är som med dödsfall. Det är sorgligt och man vet inte hur man skall hantera känslorna som väller upp. Men…, efter en tid reser man sig och är stark nog att gå vidare i livet, och ofta starkare än man var innan.

 

Det var fantastiskt kul så länge det varade.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Det hade kanske varit bättre om Du spenderat Dina 15 spänn pr. min. på ett samtal med Pettersson-Brodda !

2011-11-25 @ 14:19:02
Postat av: Stefan Jönsson

Det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra.

Det går att flytta de östra kurvorna (stallkurvorna) en bit bortåt, så att travbanan blir 1400 m och galoppbanan skulle då bli 16-1700. De nybyggda stallarna skulle då hamna innanför förlängda galoppbanan. Detta skulle spara många miljoner, och nog göra de flesta nöjda. Utom det fåtal som absolut vill att galoppen ska lämna Jägersro av ren princip, det finns nog några inom båda grenarna.

Låt oss hoppas att vi andra är i majoritet

2011-11-25 @ 17:58:43
Postat av: SundaySilence

Äntligen en människa med förnuft och sans. Gud give att det fanns fler som denne man. Om vi bara hade varit fler Jägers människor än trav eller galopp folk.

En sann häst människa kan se tjusningen i alla discipliner. Misstänker att denna man fått sin bildning i det legendariska stall 4.

2011-11-25 @ 18:55:29
Postat av: Stefan Jönsson

you and me both

2011-11-25 @ 21:03:55
Postat av: SundaySilence

Många känner sig kallade få voro utvalda

2011-11-25 @ 21:35:10
Postat av: Anonym

Jönsson verkar vara den ende "som befinner sig på jobbet" i dessa förvirrade tider.



Tror nog att det kommer avridas en del galopplöp även 2013.



2011-11-26 @ 01:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0