"Earth calling", tårar, annons i Dagens Industri.

Galoppsporten i Skåne skall leva vidare

 

Så lyder en rubrik på Svensk Galopps hemsida daterad den 23 november.

 

Det låter ju kanonbra…

 

När Stall Hatten sedan hade läst texten, skriven i intervjuform med Svensk Galopps ordförande Hans Hansson, men naturligtvis utan en ”riktig” intervjus kritik och ifrågasättande, var det inte långt bort att Stall Hatten började gråta!

 

En sorgligare ”svada” har Stall Hatten A.L.D.R.I.G. läst! Snacka om att SG:s hemsida publicerar ”husbondens röst”.

 

Det hade varit en aning mer sympatisk/klädsamt om ”Hansson de Wolfe United” skrivit ett pressmeddelande i stället för att få ”dravlet” man nu ville få ut se ut som en intervju precis som vilken som helst…

 

Kontentan efter att Stall Hatten läst eländet (med blanka ögon) är…

 

Hur kan en man som Hans Hansson ha rekryterats till det viktigaste jobbet inom svensk galopp och hur kan han efter så pass lång tid i ”tjänst” inte ha genomskådats?

 

Nedan publicerar vi Hans Hansson svar på den ”oberoende” journalistens frågor i texten. Läs och njut…

 

-      Svensk Galopp vill att galoppsporten ska leva vidare på Jägersro. Skåne står för 50% av galoppsporten i Sverige. Självklart skall den finnas kvar. Det har den gjort i 120 år. Vi har endast sagt upp avtalet för omförhandling. Jag har svårt att förstå varför vi i Svensk Galopp blir beskyllda för att ha agerat oansvarigt när det i själva verket är Skånska Travsällskapets medlemmar som vill få bort galoppen från Jägersro, säger Hans Hansson.

 

Om Jägersro nu stod för 50 procent av galoppsporten i Sverige torde väl Jägersro i sådant fall ha hälften av rösterna i beslutandeprocesserna i fullmäktige och hälften av prispengarna som ATG pytsar ut?

 

Galoppen har funnits i 105 år på Jägersro.

 

Vi? Vilka vi? Var det inte Skånska Fältrittklubben som sade upp avtalet?

 

Stall Hatten VET att STS inte hade agerat för att få bort galoppörerna från Jägersro om inte de fått den här chansen uppkörd ”mitt under snoken” då avtalet sades upp. ALLT var frid och fröjd sporterna i mellan. Något som uppenbarligen bara Hans Hansson Jacqueline Henriksson ”et consortes” inte förstått.

 

- Vad händer om den utredningen visar att en ny 1400 meters travbana inte är någon bra idé? Hur ska Skånska Travsällskapet agera då? Nu har de i praktiken redan stängt dörren för galoppen. Det vore betydligt bättre om de gjort sin hemläxa och förlängt avtalet fram till den dagen utredningen var klar. Då hade dessutom galoppsporten fått tid på sig att hitta nya alternativ, säger Hans.

 

Det behöver du inte fundera på kära Hans för en sådan slutsats kommer aldrig att framkomma. Det ÄR nämligen en bra idé att anlägga en 1400 metersbana för travarna på Jägersro.

 

Och i egenskap av vad/vem har du Hans Hansson rätten att ”håna” STS hundra medlemmar och påstå att de inte gjort sin ”hemläxa” innan de accepterade ER uppsägning av existerande avtal?!

 

Åter igen Hans! STS har inget som helst ansvar för galoppsporten. Det har däremot du och Skånska Fältrittklubben.

 

-      Att kasta ut galoppen från Jägersro betraktar jag som ekonomiskt vansinne. Troligtvis kommer ett sådant scenario att bli mycket kostsamt för travet, inte minst på underhåll och anläggningssidan som redan idag är en tung post i budgeten. Dessutom kommer det med all sannolikhet att leda till betydande personalnedskärningar på banan. I Svensk Galopp är vi redan klara med omorganisationen. Vi är rustade inför de utmaningar som väntar.

 

”Hallå, hallå… Earth calling Hasse Hansson, Mr Hansson, are you there?”

 

Om galoppen försvinner minskar inte bara intäkterna utan även kostnaderna! Du vet debet och kredit?

 

Och Stall Hatten vet att galoppens utrymda stallar skulle fyllas med travare (och då ÖKAR intäkterna Hans) fortare är du hinner säga ”detvarkulsålängedetvarade”…!

 

Och sen när bryr du dig Hans om Jägersros eventuella personalnedskärningar till följd av måndagens beslut? Det var väl just i sådana poster ni (SG) vill skära i för att ”effektivisera? Allt enligt ert rättesnöre ”Koranen”, förlåt galopputredningen, iordningställd av Olof Karlander för ett par år sedan.

 

-      Det finns mer än två parter i den här frågan. I ATG:s avtal med staten står det tydligt att särskild hänsyn ska tas till galoppsporten och travets landsortsbanor. Det är även staten som delar ut speltillståndet. Frågan är alltså betydligt mer komplicerad än vad somliga vill ge sken av.

 

Frågan är inte ett dugg komplicerad käre Hans. SFK har sagt upp avtalet och STS har accepterat er uppsägning. PUNKT!

 

-      Jag bedömer att vi har goda möjligheter att skjuta fram den här processen under ganska lång tid. Det kan till och med vara så att STS inte får kasta ut galoppen utan vårt samtycke. Vidare är det viktigt att poängtera att tjänstemännen på Jägersro måste fortsätta att verka för både trav och galopp så länge föreningen JTG finns kvar.

 

Ja men vad bra. Anlita en massa dyra advokater och belasta SG:s resultaträkning ytterligare i en fråga ni INTE KAN vinna. Visst, hästägarna kanske hellre sett denna ”kosing” som går åt i form av prispengar, men va faaan,.. rock on Hasse!

 

-      Vi måste naturligtvis redan nu se över alternativet att bygga en helt ny bana i Skåne. I så fall vore det naturligtvis det bästa alternativet att stanna kvar på Jägersro och fortsätta använda stallarna. Skånska Travsällskapet har via media redan meddelat att delar av marken kan komma att avyttras för att finansiera en ny travbana. Det passar oss utmärkt, vi är nämligen intresserade av att köpa mer mark och det finns tillräckligt med plats att bygga ytterligare en bana.

 

Stall Hatten kan inte undvika att beundra Hans Hansson ”ypperliga” förhandlings taktik… Om Stall Hatten var i JTG:s kläder skulle vi omedelbart lägga på 30 procent på marknadspriset på marken som skall säljas och sätta ut en annons på Blocket och/eller i Dagens Industri.

 

”Perfekt bördig och grönskande mark om 200 hektar, med spatiösa träningsmöjligheter, i direkt anslutning till Jägersros travbana i Malmö säljes. Perfekt tillfälle för att till exempel anlägga ny galoppbana eller dylikt. Prisidé 100 miljoner. Om galoppbana ämnas anläggas är acceptpriset dock 130 miljoner. Ring Kerstin Pettersson Brodda för en personlig visning av området”.

 

För där har du väl inte varit Hans, du har enligt uppgift mest hängt ute på Flyinge?

 

-      Men det är klart att vi måste ha en katastrofberedskap och vara pragmatiska i den beredskapen. Det finns andra platser i Malmö-regionen om STS inte tycker att man vill sälja till oss.

 

Öööööhhhhh? Ahaaaa, really…..?

 

 

-      Svensk Galopp tänker inte släppa galoppen i Skåne. Jägersro har mycket kompetenta tränare och några av landets bästa hästar. Därför kommer vi att ge vårt fulla stöd till Jacqueline Henriksson och hennes styrelse i Skånska Fältrittklubben i arbetet med att hitta en lösning som gör att Jägersros tränare och hästägare kan känna sig trygga.

 

Det är redan kört Hans. Ert, ditt och Jacquelines - förtroende är redan borta och inget ni gör kan ändra på det. Tyvärr är det så!

 

-      Att följa Skånska Travsällskapets strategi och föra sin talan via media är enligt min mening en dålig utgångspunkt. Det bästa som kan hända nu är att vi sätter oss ner och för en dialog om hur vi ska lösa den här situationen. I slutändan kommer vi ändå att mötas vid förhandlingsbordet, avslutar Hans Hansson.

 

Stall Hatten läser ”allt” och kan inte minnas att STS har fört sin talan via media. Nej Hans, det bästa som kan hända är att du och SFK:s styrelse avgår. Och åter igen… Det blir ingen förhandling!

 

Sugen på att kommentera?

 

Vassegooo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sunday Silence

Instämmer till 100 %.

Tyvärr har SG inte förstått vad de ställt till med.

Och som sagt eftersom vi är mer än 50 % av sporten borde vi ha mer än 50 % av rösterna i Sg och prispengarna. Vill de förhandla om det?

Eller måste vi avgå från SG?

2011-11-24 @ 14:28:24
Postat av: Sniffing Accountant

Asinus asinorum in saecula saeculorum – "Historiens största åsna"

2011-11-24 @ 14:32:14
Postat av: Groucho Marx

"Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta"

2011-11-24 @ 14:54:11
Postat av: Tore Petre'

Det retar mig en aning att jag inte kunnat säga det bättre själv !

Grattis (!), - Hatten !

2011-11-24 @ 15:26:31
Postat av: Kittens Joy

En eloge, Stall Hatten!

2011-11-24 @ 15:54:43
Postat av: Brännvinsadvokaten

Vad anser "Spettets vänner"? Någon därifrån som läser denna blogg?

2011-11-24 @ 15:59:01
Postat av: Mannen med Västen

Tack Hatten.Din analys var som vanligt Klockren!

2011-11-24 @ 16:58:13
Postat av: Monti

Ciao, vi vill ha Stall Hatten som katalysator i Italien också. Det behövs extra energi här med för att städa upp efter en liknande ordförande...... Forza Hatten

2011-11-24 @ 17:54:39
Postat av: Platinum Shine

Rätt Sunday S. Dags att lämna SG och bilda ny centralorganisation. Namn på org och ordf torde vara givna!!

2011-11-24 @ 18:34:44
Postat av: börje olsson

Hallo Monti,

Hatten är toppen men i Italien skulle han dö i hjärtinfarkt inom två veckor. Bättre vore att ta hit Berlusconi (dessutom arbetslös). Han skulle fixa allt med vänsterhanden inom en vecka och känna sig mer än hemma i nordens Venedig och turerna i sista veckans ankdamm. Vore för honom en utmaning och ett äkta glädjeämne efter allt vad den sackarn har gått igenom. SG kan säkert fixa ett rum på Grand så att han har nära till den nya banan på Djurgården!



Utlänningen

2011-11-24 @ 19:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0