Bara positivt, "The Flea" och vikten av TV-kameror!

Efter gårdagens blogg, som innehöll så mycket elände och otrevligheter, väljer Stall Hatten att i kväll fokusera på det positiva som faktiskt (trot eller ej…?) händer inom galoppsporten.

Gårdagens program i TV4 från Täby Galopps lunchtävlingar innehöll en del mindre lämpliga uttalanden av Hans ”Gurra” Lindskogs bisittare Fredrik Reuterskiöld, men även en rad mycket roliga…

Och i och med att Stall Hatten i kväll lovat att bara skriva om det som faktiskt är trevligt, listar vi här nedan därför en del av dessa händelser.

Stall Hatten gapskrattade när ”demonduon” i studion kommenterade Hans Adielssons senaste vinnare i England och kallade segerryttaren Nicole ”Loppan” Nordblad för ”The Flea”. Detta bevisar att även ”celebriteter” som Herr Lindskog och ”Sir” Reuterskiöld avsätter delar av sin dyrbara tid och läser denne skrivares enkla rader. Stall Hatten bugar och bockar.

För en stund sedan var det dags igen… ”The Flea” tog sin tredje seger på kort tid (14 dagar) då hon från ledningen lotsade ”Hans Majestäts” 2-årige Compton Ashdown först över linjen i Wolverhampton.

Att vinna tre lopp på kort tid i galoppens hemland England är svårt och få förunnat.

Det är en sak om man är adoptivson till Sheikh Mohammed, ny i ”gamet”, rider pappas Godolphin-hästar och heter Ahmed Ajtebi.

Om man föds som Nicole Nordblad, är 16 år och rider åt Hans Adielsson är det en helt annan… Respekt!

På lördag är ”The Flea” kontrakterad av stortränaren Clive Cox att rida en värdefull handicap i Doncaster med 130.000 till vinnaren. Hästen Perfect Silence är matchad/gömd för det här racet och vann lopp i Doncaster samma tid i fjol.

Stall Hatten ”sms:r låna, sms:a låna” (kommer ni ihåg radioreklamen?) och kliver in med hela slanten på ”The Flea”… Kan vi få be om 17 gånger pengarna?

I samma TV4-sändning som Stall Hatten skrivit om ovan, stod Vanja Sandrup och gnällde mer än "lovligt" över en i hennes ögon ännu en försmädlig andraplats, då hennes Maserati passerade mållinjen i en tight slutstrid. När TV4:s intervjuare på plats, Göran "Borgas" Borgås, lite försynt undrade om inte fröken Sandrup kunde glädjas åt en ”bra insats av hästen?”, meddelade Vanja…

- Vad menar du då? Jag håller på med detta för att tjäna pengar!

Nu visade det sig att Maserati vann loppet och då blev det naturligtvis ett ”annat ljud i källan” från ”Vitoxelsgatans fagraste dam”…

Stall Hatten älskar folk som säger vad de tycker och tänker, oavsett vad det får för konsekvenser och vad folk anser om detta.

En annan person som därmed förtjänar Stall Hattens fulla respekt är Alex McLaren. Han stack ut hakan och meddelade alla som orkade lyssna, även TV4 och ATG-live tittarna, att hans pålle Go Figure ”var rent klar” och var ”bara att spika” på V4-kupongen.

Nu gick det bra (Go Figure vann), men oavsett resultatet, önskar Stall Hatten att fler tränare gör som McLaren.

Våga sticka ut. Säg vad ni i hjärtat verkligen tror om er hästs chanser, och agera spontant inför kamerorna.

Förutom att det blir bra TV, blir galoppsporten mer intressant för spelarna som idag lägger sina surt förvärvade slantar på travarna. Och om galoppsporten inte ”syns i TV”, finns den inte!

Och så är det bara…

Kommentarer
Postat av: vitoxel

I dessa dagar när sorgebuden duggar tätt är det lätt

att hålla sig för skratt, så även i onsdags..svårt

att känna glädje även efter att ens häst utropats

som vinnare. Snarare en lättnad att inte behöva bli

besviken denna dan också. Kul dock att tårtan som leverades enligt önskemål till rondens em fika slukades på mindre än 3 min!

Gillar också att tränare och andra i tv talar i

klartext och säger vad dom tycker och känner.

Sverige har väl alltid varit känt för sin

åsiktsfrihet, känns som vi är på väg mot motsatt

håll...

2011-11-03 @ 21:54:09
Postat av: vitoxel

By the way..

Tack Tore för tipset,

Lund är en skön stad och ett bra förslag där man

lämpligen kan skriva sig om ett år. Nära till

Flyinge också...

2011-11-03 @ 22:01:09
Postat av: Tore Petre'

Vi vill ha mer "positivt" från säsongen 2011, som snart är ett minne blott ! Det finns en del om man går ner i källaren och söker, och undviker att bli förblindad av SM i pajkastning som nu närmar sig finalomgången !

2011-11-04 @ 09:20:18
Postat av: Tore Petre'

Får vi inga "klaringar" av Hatten inför söndagens tävlingar på Jägersro ? Vinnner Vanja Kriteriet, - eller ? Och tar Wido hem både V4-1 och V4-3 ? Massor av frågor som bara Hatten kan besvara !

2011-11-05 @ 17:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0