Kentucky, Here to Win, "Loppan", målfoto, och odds!

 

Det har varit lite dålig frekvens på Stall Hattens bloggar den senaste tiden, men nu utlovar vi ”bot och bättring”.

 

Vi inleder med att hylla signaturen ”Inte Wallenberg” som fixade att den senaste På spåret resan gick till Kentucky.

 

Stort grattis till denne helt klart bereste och allmänbildade person, som därmed vunnit ”ett fint pris” två gånger på raken.

 

Några förklaringar…

 

”Smaskig palindromstad” = Dallas

”Manlig Bimbo” = Barbies manliga motsvarighet KEN

”Robin Hood karaktär” = Broder TUCK

”Små beståndsdelar” = Y-kromosomen i en cell

”Mäktig man, grålle, förneka” = Bill Clinton – Arkansas

”Bolltrollande långskånkar” = Basketlaget Memphis Grizzlies

”Mycket grönt, eller blått” = The Bluegrass state

 

KENTUCKY

 

Sedan i fredags morse har Stall Hattens femåriga dotter befunnit sig i vår ”absoluta närhet” och då är det lite svårt (och faktiskt relativt ointressant) att fokusera på totospel, men det får väl finnas gränser?

 

För i lördags kväll missade Stall Hatten att ta betalt då Here to Win, som vi skrivit om vid ett flertal tillfällen, avlade sitt maiden på amerikansk mark.

 

Om ni vill/orkar friska upp minnet…?

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/thieves-on-wheels-wolverhampton-skvaller.html

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/krakatau-here-to-win-tvattmaskinen.html

 

http://stallhatten.blogg.se/2012/january/artan-pa-och-lite-internationellt.html

 

 

Det norskägda stoet hemförde ”The Very One Stakes” på Gulfstream Park i Florida vilket är ett Gr-3 för ston över 2200 meter på gräset.

 

I det slagna fältet märks bland andra Perfect Shirl som för ett par månader sedan vann Breeders Cup Fillies and Mares (Gr-1) och då förstår ni att det inte var en ”skock får” som Here to Win ”skojade” med över upploppet…

 

Hela racet ser ni via länken nedan.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ImRiG9wQBnQ

 

 

Stall Hatten lovar att vid ett senare tillfälle berätta den smått otroliga historien om hur ”två rödvinsmosiga baggar i vita sommarkostymer” fullkomligt tog över showen på den brasilianska auktionen där Here to Win inköptes (något dyrare än budgeterat…) som åring.

 

Nu känns denna uppgift något övermäktig då stoet betalade 12 gånger pengarna, samt att det enda skälet till att Stall Hatten INTE lirade ett ”kladdigt lax” vinnare var att vi inte orkade leta fram startlistan då det var fullt upp med ”kvällsfodringen”…

 

När vi vaknade morgonen efter och fann sex missade samtal (från +47-området) i mobilens display, ”misstänkte” vi hur det hade gått.

Stall Hatten gläds dock av hela sitt hjärta för Morten Myhre, ”Lobben” och alla de andra delägarna, som i Here to Win har en ”pensionsförsäkring”, som klår index alla dagar i veckan.

 

Stort.

 

I går eftermiddag kom Stall Hattens lilla favorit Nicole ”Loppan” Nordblad till Täby för att rida två hästar, det gick sådär…

 

Estrela Superior var lite sen ur boxarna, men sedan red ”The Flea” enligt skolboken, även om ekipaget fick nöja sig med andraplatsen, slagen huvud – spelad till 15 för tio.

 

-  Jag var helnöjd med både häst och ryttare berättade Mikael Tjenström för Stall Hatten efteråt.

-  Det är Täbys ”största häst”, och han är samtidigt bångstyrig, så jag sa till ryttarinnan att hon bara fick slå en gång, slår man två så tvärstannar han.

-  Loppan gjorde precis som jag sa till henne och hon får gärna rida åt mig igen, avslutade Micke.

 

Maserati (spelad till 16 för 10), tränad av Vanja Sandrup, skulle ge ”Loppan” snabb revansch ett par lopp senare, men där ödelades hennes chanser redan i startboxarna.

 

-  Maserati är ”taggad till tusen” för dagen och jag satt därför och höll honom i boxarna, berättade Vanja efteråt, och fortsatte.

-  När startern säger klart, öppnas inte grindarna direkt, och Maserati – som bara vill ut – hoppar rätt upp och slår huvudet i boxtaket!

-  Hästen tappar över 100 meter och så var den dagen förstörd. Det är sådant som händer, men det är självklart extremt tråkigt att det sker just den här gången, avslutar Vanja Sandrup.

 

16-åriga Nicole ”Loppan” Nordblad är proffsig som få, väluppfostrad och dessutom ödmjuk. Det visade hon med ackuratess i söndags, Inte ett enda gnäll hördes, inga försök att skylla ifrån sig framfördes, men framför allt lämnade hon Sverige med samma glada humör som hon kom med.

 

Guldstjärna till dig ”Loppan”.

 

I V4-inledningen dömdes det dött lopp mellan 23-procentaren Chiloé och andrahandsfavoriten Know By Know, men ”spelarkollektivet” fick inte se något målfoto därefter.

 

Det förstår Stall Hatten.

 

Även om Stall Hatten inte är begåvad med ”falkögon” precis duger våra (i och för sig) för ändamålet otränade ”gluggar” mer än väl till att döma Chiloé som ensam vinnare, efter att ha studerat målfotot.

 

Mer ”lämpliga”, i just det här specifika ärendet i alla fall…, personer än Stall Hatten, får härmed i uppgift att förklara för ansvariga personer att man inte bör ”leka” med spelarnas pengar.

 

Målfotot, och konsekvensen av dömandet där av, är redan nu ett fall för galoppens överdomstol.

 

Gör om, gör rätt!

 

Stall Hatten avslutar med ett par odds som vi kommit över och finner synnerligen intressanta.

 

Hans Hansson får förnyat förtroende och sitter kvar i ATG:s styrelse efter deras nästa sammanträde?

 

Odds: 50 gånger.

 

Hans Hansson får förnyat förtroende och sitter kvar som ordförande i Svensk Galopps styrelse efter deras nästa sammanträde?

 

Odds: 1.03

 

Svenskt Derby 2014 rids på den nya anläggningen i Skåne?

 

Odds: 25 gånger.

 

Sofiero-löpning 2013 rids över distansen 1730 meter?

 

Odds: 12 gånger.

 

Bodil ”Journalen” Hallencreutz frias helt av överdomstolen i Isalina-fallet och vinner Pramms med Letsgoforit av bara farten?

 

Odds: Valfritt.

 

I morgon blir det en ny På spåret resa.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Du bjuder på en del fina "fetodds", men är Du säker på att fallet Isalina är avgjort före Prammsdagen 2012 ? Samma frågeställning när det gäller fallet Oroveso !

2012-02-27 @ 22:07:42
Postat av: Lobaldo

Heia, Here to Win!

Palindromstad Dallas? Betyr palindrom noe annet på norsk enn på svensk? Møkkaoppgave

2012-02-28 @ 07:21:46
Postat av: Otter

Jag vill lira en trixie på Hasse till 50 ggr, Sofierolöpning över 1730 till 12 ggr,och Svenskt Derby 2014 på nya anläggningen till 25 ggr.

Tar 50 på det = 200 kr totalt.

Jag har ju ngn krona innestående. Taget?

2012-02-28 @ 13:18:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0