Dubai, gegga-moja och "Mistersentfromgod"

 

Pust.

 

Ännu ett Dubai World Cup kan läggas till handlingarna och om Stall Hatten räknat rätt var det här vårt fjortonde i ordningen. Inte så illa…

 

Årets lopp höll ingen vidare kvalitet, men African Story behöver inte ursäkta sig för sin seger – värd hissnande sex miljoner dollar.

 

Den största ”snackisen” i veckan har varit underlaget och det skulle förvåna Stall Hatten mycket om 2015 års upplaga av DWC avgörs på det artificiella tapetaunderlaget. Vi tror att man skickar ut den svarta ”gegga-mojan” i öknen per omgående och lägger en traditionell amerikansk dirttrack istället. Det andra alternativet är att flytta loppet till gräs, men det känns lite mer långsökt då man redan har två utmärkta löpningar, Dubai Duty Free över 1 800 meter och Sheema Classic över 2 400 meter på just nämnda underlag.

 

Det finns hur mycket som helst att berätta från veckan, men det får anstå till hemkomsten.

 

Stall Hatten och Caroline har nämligen en smula brått. Om 30 minuter avgår taxin ut till Palm Jumeirah dit vi blivit inviterade på drinkar och middag av ”Mistersentfromgod”.

 

Kommer ni ihåg honom?

 

Det var denne ”Mistersentfromgod” som räddade in Caroline i landet vid 2012 års upplaga av DWC, ni vet – det året då Stall Hattens trolovade blev nekad inträde till landet då hon halade fram ett rosa tillfälligt pass.

 

Planet hem avgår 03.15 i natt, via Istanbul, där vi har fyra timmar att slå ihjäl innan planet med destination Stockholm avgår.

 

Det finns en baksida också…

 

Höres.

 

 

 


Stall Hattens geniala idé dissad och Waldorf Astoria

 

Stall Hatten och Caroline har anlänt Dubai och även detta år var ankomsten till ökenemiratet förenad med en icke försumbar del av dramatik.

 

Flygresan flöt dock utan anmärkning och åtminstone ytterligare 20 svenska galoppfantaster fanns ombord på Norwegian-kärran som damp ned på Dubai International Airport vid 02.00 (lokal tid).

 

Stall Hatten och Caroline (detta år med ett korrekt pass i näven), flöt igenom samtliga kontroller och var i ett vips sittandes i bil med privatchaufför – snyggt framkörd och ordnad – av Dubai Racing Club. Och tur var väl det för det regnade nämligen duktigt!

 

Stall Hatten hade bokat fyra nätter på det nyöppnade Conrad Dubai och det var med stor glädje vi klev in genom dörrarna på detta riktigt schysta hotell. Den glädjen blev dock kortvarig då det visade sig att rummet var bokat till dagen efter – och ni kan väl gissa hur det såg ut på ”ledigarumslistan” just denna natt…?

 

Det här lilla debaclet fick dock inte Stall Hattens humör på fall och den ena ”geniala planen” efter den andra presenterades för Caroline om hur vi skulle överleva natten och timmarna till ordinarie incheckningstid 14.00.

 

Vårt förslag (levererat vid 03.10):

 

–  Vi tar första shuttlebussen ut till Meydan vid 05.00, kollar träningen och hänger där fram till 09.00. Sedan åker jag och spelar den inbokade golfrundan med ”Frippe”, ”Gråben” och ”Nisse P”. Då kan ju du typ åka till något shoppingcenter i sex timmar och sen ses vi på hotellet? Att det regnar? Skit samma, lite vatten har väl ingen dött av?

 

Den som tror att Caroline tände till på alla cylindrar när hon fick höra detta förslag räcker upp en hand…

 

Och det är vid just de här tillfällena Stall Hatten är tacksam att vi lever med just Caroline.

 

Med sömndruckna ögon, men med målmedvetna steg satte hon omedelbums full fart fram till hotellchefen för ett ”enskilt samtal”…

 

…och kort senare hade den livrädde hotellchefen Mr Machmoud naturligtvis ordnat fram ett rum på systerhotellet Waldorf Astoria ute på Palm Jumeirah!

 

–  Jag har talat med Mr Tan på Waldorf Astoria och han tar emot er. Dessutom har han lovat att ni ska få maximal rabatt på rummet, stammade den (av Caroline uppläxade Machmoud) fram innan han eskorterade oss ut till den väntande taxin. Nu var klockan 04.15.

 

Vid 05.00 anlände Stall Hatten ”et consortes” Waldorf Astoria där vi fick ett kungligt mottagande av Mr Tan.

 

Och nog fan var vi värda det, då det visade sig att den maximala rabatten som Mr Machmoud säkerställt, innebar att vi ”bara” behövde betala 4 000 kronor för åtta timmar i det förvisso ytterst luxuösa hotellrummet…

 

Regnet fortsätter att falla i det normalt sett solsäkra Dubai (nu är klockan 13.00 och vi ska checka ut från vårt ”femhundrakronoritimmen” hotell).

 

Nu väntar sen lunch på Dubai Creek Golf and Yacht-club, sedan incheckning på Conrads.

 

Får vi hoppas…

 

Höres

 

 

 


Vinst, förlust, människor och fotbeklädnader med stil

 

En stor prestigeförlust för SG:s styrelse och en jordskredsseger för galoppfolket i Göteborg. Samtidigt en fullkomlig avrättning av de aktiva på träningsanläggningen Angarn. Så kan man sammanfatta eftermiddagens extrastämma i SG.

 

Med röstsiffrorna 29 – 6, skickade fullmäktige styrelsens initiala plan för Göteborg Galopp till det ”runda arkivet”.

 

Samtidigt band man ris runt ryggen då resultatet innebär att SG därmed tvingas ta en budget i obalans. Och det är inga kaffepengar vi snackar om. 2,8 miljoner i minusresultat för sex löpningsdagar på västkustbanan låter mycket, ÄR mycket, men måhända gynnsamt för svensk fullblodssport på längre sikt?

 

Vidare.

 

Med röstsiffrorna 31 -4 gav fullmäktige styrelsen mandat att gå vidare med försäljning av Angarn.

 

Men.

 

Man måste komma ihåg att...

 

...de aktiva på Angarn är MÄNNISKOR, inte bara siffror i ett Excel-ark. Visst är det enkelt att avfärda nyttan med verksamheten då det visar sig att endast 30 fullblod med ”suffixet” (ANG) startade under 2013, men är det verkligen så enkelt?

 

Nu är det faktiskt SG:s förbannade skyldighet att hantera Angarn-frågan med den största respekt.

 

Samtidigt är det ytterst viktigt att de aktiva ute på Angarn ser ”nyktert” på sin egen situation. Det lär inte bli en enkel sak. Personer under press tenderar att agera irrationellt. Om man i stället sluter leden och jobbar med en rimlig målbild för ögonen, finns naturligtvis chansen att något bra kan komma ur askan!?

 

Stall Hatten vill även passa på att dela ut pluspoäng till mötets föredragande: styrelsemedlemmen Margareta Steding. Lugnt och metodiskt drog hon siffrorna och förklarade tankarna bakom de presenterade dokumenten. Hon lyssnade på församlingens frågor utan att se ut (och agera) som en ”besserwisser”. Hon svarade på de hon kunde, och var även helt prestigelös med att överlämna svarandet på det hon var osäker på till andra personer i styrelsen och den verkställande ledningen.

 

En kvinnlig VD vore kanske inte en så dum idé?

 

Och vad mer finns att säga om vår store ledare Hans ”Hasse” Hansson som inte redan är sagt?

 

En sak.

 

Snubben hade definitivt de snyggaste skorna i hela församlingen.

 

Höres.


Åresdebut på Solvalla och "Mister Living Holmes"

 

I går kväll gjorde Stall Hatten ”årsdebut” på Solvalla.

 

Skälen till detta besök var två. Dels ville vi med egna ögon se hur den trogna banpubliken behandlades på huvudstadsarenan under ”saxexperimentet” och dels (den huvudsakliga anledningen) var att vi ville se hur kvalhästen Miss Bajen skötte sin debut på tävlingsbanan.

 

Vi hade kunnat skriva en hel uppsats om skäl nummer ett, men nöjer oss med ett par korta rader, om det andra blir det en längre historia.

 

Stall Hatten har varit med om det mesta (nåja – en hel del i vart fall) inom kapplöpningssporten, men INGENTING går upp emot det här genomkorkade upplägget med onsdagarnas V86-Express. En tunnare soppa har Stall Hatten inte fått sig påtvingad sedan militärtjänstens dagar i skogarna kring Enköping. Om spelbolagets syfte med V86-Express var att få bort de sista entusiasterna från banan/sporten så har de verkligen lyckats… Utvecklingskostnaderna (20 miljoner?) för projektet är redan borta, men de kulorna är bara ”peanuts” om man lägger till omsättningsvariabeln och inte minst goodwillförlusten.

 

Ansvarig är ”Hasse Sax” och ATG:s styrelse. Om styrelsen har vi inga förhoppningar, men enligt samstämmiga källor är ”Hasse Sax” en helt prestigelös herre. I det här fallet en rent nödvändig egenskap om inte skeppet ska sjunka.

 

Stall Hatten är helt säker på att V86-Express inte återkommer efter sommaruppehållet, men har även feeling för att skiten är skrotad innan april månads utgång.

 

Odds på det, någon?

 

Vidare.

 

Den som tror det var en enkel uppgift att övertyga Caroline om det ”geniala” med att trotsa snöstorm med vidhängande vinterväglag för att åka till Solvalla tror fel. Den saken är klar, men till Solvalla kom vi – dock med andan i halsen och med bara tre minuters marginal till kvällens andra kvallöpning, där alltså Miss Bajen var en av de stolta deltagarna. Problemen inleddes redan tio meter in på området, detta då en ”sommarskodd” Stall Hatten vara ytterst nära att slå ihjäl sig under den initiala språngmarschen på Solvallas sluttande publikplatser. Räddningen var att ”Nordinskan” parkerat sin bil 50 efter mållinjen så Stall Hatten fick välbehövlig skjuts fram till E-läktaren – en resa på ungefär 200 meter.

 

Miss Bajen är en treårig fuxa efter Clerk Magistrate undan det amerikanska toppstoet Dreamslandsjeanjean, tränad av Stefan Hultman och uppfödd av Stall Hatten-medlemmen ”Mr Living Holmes”. Denne ”Mister Living Holmes” är något så pass ovanligt som en hårt satsande och NY uppfödare av högkvalitativa travhästar. Att han dessutom inte ens är 40 år fyllda gör honom smått unik i sporten. De amerikanska stona (per idag fyra stycken) betäcks med unga, spännande – franska hingstar och inte en krona sparas på avkommornas väl och ve. Det är precis den här typen av dedicerade personer som galoppsporten måste attrahera.

 

Hur gör man då det?

 

Stall Hatten tror stenhårt på att profilera våra unga stjärnor och prioritera prissummorna till dessa individer. Vi måste bjuda på trevliga evenemang på tävlingsdagarna och sätta sporten före spelet. Ytterst viktigt är även att förklara för dessa människor att ledtiden från betäckning till start är ungefär tio månader kortare för galoppörer än för travare. En annan viktig aspekt är att konkurrensen inom vår fullblodssport är avsevärt lättare att hantera än inom ”åkerirörelsen”. De här människorna vill gå till vinnarcirkeln och få 50.000 kronor för besväret – långt hellre än att få 37.000 kronor i förstapris och 14.800 i bidrag. Tro oss. Så är det bara!

I går kväll var det så debut för Miss Bajen och det var länge sedan Stall Hatten var på så gott humör på en travbana. Det ska även sägas att denne skrivare inte ens äger en del i svansen på hästen. Sex, sju delägare – ett par med sina barn, hade trotsat snöovädret för att se sin skyddsling ta sina första stapplande steg på tävlingsbanan. På Solvallas E-läktare jobbade sällskapet för fullt på Miss Bajen och när mållinjen passerades på tiden 1.19,7 var det idel lyckliga miner.

 

Kvällen avslutades så med en trevlig middag på Stall Hattens favoritställe Shanti på Rörstrandsgatan. Den där dryga timmen med en överlycklig och nästan rörd ”Mister Living Holmes” som alltså fått se sin första egenuppfödda häst på tävlingsbanan var fantastisk.

 

Vad finns att lära av detta?

 

Jo, att SPORTEN säljer spelet. Inte tvärt om.

 

Höres.


Värdiga vinnare, debacle, Elitloppet och en kurs

 

Enligt samstämmiga uppgifter blev det en trevlig kväll när 2013:s  två och fyrbenta hjältar inom galoppsporten hyllades på Årets Häst-galan i Malmö i lördags kväll.

 

Stall Hatten har inga synpunkter på vinnarna, det kändes som det blev alla rätt – och den store vinnaren blev naturligtvis Hurricane Red i träning hos Lennart Reuterskiöld Jr.

 

Enligt uppgift levererade ägarparet Charles och Marianne Andrén ett smått fantastiskt tacktal, visade äkta känslor och glädje till publikens monumentala jubel.

 

De som tror att galoppsporten mått dåligt av om samma duo även fått härja fritt även på den stora scenen, det vill säga den ”riktiga” hästgalan tillsammans med travfolket räcker upp en hand? Nu blev det ett fantastiskt ögonblick för de redan invigda, inte illa det, men galoppsporten hade faktiskt en smått unik chans att värva sympatisörer på den större scenen.

 

Stall Hatten lyfter sin modesta huvudbonad för samtliga vinnare, men har samtidigt ytterst svårt att förlåta de ansvariga (det var tydligen fler än Westöö som jobbade för en ”fimpning”), som ställde till med debaclet!

 

Och visst var ”Hasse Sax” på plats?

 

Vidare.

 

Solvalla sänker förstapriset i Elitloppet med en halv miljon. Den nyheten kablade huvudstadsarenan ut för ett par dagar sedan. Det finaste vi har, det enda som lockar storpublik, vårt skyltfönster ut mot världen. Inte ens det heligaste av det heligaste undgår klåfingriga räknenissar utan den minsta uns av kunskap om sporten och förståelse för de grundläggande mjuka värdena. För den prissänkningen är Solvallas nuvarande ledning för evig tid inskrivna i Stall Hattens ”svarta bok. Vilket naturligtvis inte rör dem i ryggen, men samtidigt. Om man bara håller käften är det lika med samtycke. I alla fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Medan galoppfolket smörjde kråset i Malmö hängde Stall Hatten och Caroline ute på Grand Hotell Saltsjöbaden dit vi getts access via ett upphittat presentkort (tackar). En trevlig kväll med trerätters och gott vin, avslutades dagen efter med ”softigt” bubbelbadande och vidhängande promenad i solskenet. De där människorna med adress Solsidan har det bra, den saken är klar.

 

I kväll var Stall Hatten med om något vi aldrig – ALDRIG – kommer vara med om igen. Vår äkta hälft tvingade nämligen iväg oss på en valpkurs för att lära nytillskottet ”Sigge” att veta hut!

 

En och en halv timmes teori med fem andra gläfsande ägare/jyckar var faktiskt mer än vi klarade av… Dessutom kostade skiten en ansenlig summa pengar. Stall Hatten tillämpar devisen kärlek, sunt förnuft, matning och motion. Borde inte det räcka?

 

Om en vecka lyfter planet med destination Dubai.

 

Längtar.

 

Höres.


VD-reträtt, avslutningsdag och en sista vinnare

 

I går eftermiddags avgick Svensk Galopps VD Torbjörn Westöö efter inte ens ett år på posten.

 

Att vara VD på Svensk Galopp verkar vara ett rent kamikaze-uppdrag, minst sagt.

 

Det här var Hans ”Hasse” Hanssons sjätte VD om vi räknat rätt, ett föga smickrande facit för ”vår store ledare”. Eller föga smickrande… Det är en ren katastrof om ni frågar Stall Hatten.

 

Och vad kan vi då lära oss av detta?

 

Först och främst att man som VD MÅSTE ha varit med ett par inom sporten och gjort ”gröntjänsten”. Annars är man rent ”kokt” i den här världen, den saken är klar.

 

Stall Hatten tycker faktiskt lite synd om Westöö. Hans entré i galoppvärlden kunde inte kommit vid ett sämre tillfälle. Att vara budbärare av ett rekordstort sparbeting är ingen avundsvärd uppgift, men vi tycker att Torbjörn skötte saken på ett proffsigt sätt i stort. Sedan har Stall Hatten naturligtvis svårt att förlåta ett par av besluten – flera av dem av rent ”dumsnål” karaktär.

 

En VD har betalt för att ta de tuffa besluten och måste vara beredd på kritik. Frågan är dock om inte det i det här fallet gick alldeles för långt?

 

”Sak och person” är ett uttryck som Stall Hatten gillar. Man kan gapa och skrika på varandra på kontorstid. Att behöva ta emot skit på kvällar och helger via telefon är något helt annat.

 

Så låt oss anta ett mer nyanserat tonläge fortsättningsvis.

 

Okej?

 

Vidare.

 

I dag är det sista dagen i Cheltenham och höjdpunkten är naturligtvis Gold Cup, styrkeprovet över de fasta hindren. Stall Hatten tror stenhårt på Silviniaco Conti som föll i förra årets upplaga. Det som talar emot är att tränaren Paul Nicholls haft det förtvivlat svårt att sadla ut vinnare i steeplechase-loppen under de senaste årens Cheltenhamveckor. Traditioner är dock till för att brytas så vi kliver in på toton till ett odds strax över fyra gånger ”sidfläsket”.

 

Dagens bästa vinnare hittar vi dock i det första loppet (1.30 GMT). Det handlar om John Fergusons Teofilio-son Broughton som har en skräddarsydd uppgift i Triumph Hurdle över distansen 3400 meter. Här går Stall Hatten in relativt tungt och vi hoppas på en återbetalningsgrad i trakterna kring 800 procent.

 

Duger det?

 

Om gårdagens ”Evert Bäckström-lunch” finns mycket att berätta, men vi avstår av respekten till er läsare. Säg så här…

 

Det var MYCKET trevligt!

 

Och till den som tror att stämningen på Wirströms var dålig efter Fingal Bays målfotovinst till sju gånger ”pepparkakan” kan Stall Hatten meddela att så inte var fallet.

 

Nu kämpar vi.

 

Höres.


Silver Concorde säkerställde "Evert Bäckström-lunch"

 

Sällan eller aldrig har väl ordspråket ”även en blind höna” känts mer korrekt angivet…?

 

Vidare.

 

I eftermiddag är det dags för den tredje dagen av Cheltenhamveckan. Stall Hatten är tokladdad inför ”World Hurdle” där den legendariske Big Buck´s jagar femte inteckningen. Det lär dock inte bli någon enkel match, för på startlinjen står även Annie Power som jagar elfte raka segern från debuten. Det sexåriga stoet kommer från Willie Mullins irländska yard och är något alldeles extra. Det ska även bli spännande att se vad Prix d´l Arc de Triomphe vinnaren Zarkavas sjuårige halvbror Zarkander kan uträtta i den här konkurrensen.

 

De sex loppen (less is more ATG…) kommer Stall Hatten som vanligt att övervaka inne på Wirströms i Gamla Stan.

 

Tre medlemmar av Stall Hatten inleder dock med en hejdundrande ”Evert Bäckström-lunch” på restaurang Prinsen för att fira det ”stora totoguldsrånet” från igår innan kosan styrs vidare mot Stora Nygatan och Wirströms.

 

Det lär bli en stressig eftermiddag för samtidigt som det makalösa Cheltenham-meetinget pågår rids den sista tävlingsdagen på Meydan inför Dubai World Cup den 29 mars.

 

Således lär det bli en ”viss trafik” på Stall Hattens konto hos Bet365 under de närmaste timmarna.

 

Det är kanske att utmana ödet en smula för mycket att ge sig på ett tips till dagens tävlingar efter den veritabla succén i går, men vad fan. Det gäller att ju ”smida medan järnet är varmt” som ordspråket lyder.

 

I lopp två på Cheltenham (2.05 GMT) startar en häst vid namn Fingal Bay och den har toppchans till ett odds kring åtta gånger ”fullkornslimpan”. Helt klart värd ett litet spel.

 

Stall Hatten kommer dock att spela lite mer på Janoub Nibras på Meydan (3.50 GMT) till ett odds i trakterna kring tio gånger. För vem kan motstå att lira en häst med formraden 8-12-8-15-5-8…?

 

Inte Stall Hatten i alla fall!

 

Höres

 

P.S. Stämmer ryktet att det var 6.000 supernöjda och glada människor på Solvalla i går kväll samt att omsättningen nådde smått sensationella höjder? D.S.

 

P.P.S. Nej. D.D.S.


Cheltenham, Cheltenham, och lite mer Cheltenham

 

Stall Hatten sitter på Wirströms pub i Gamla Stan och övervakar Cheltenham-meetinget i goda vänner lag.

 

Sämre kan man ha det.

 

ATG och de svenska banorna har mycket att lära av sina brittiska motsvarigheter, den saken är klar.

 

Festivalen i Cheltenham pågår i fyra dagar och publiksiffran understiger sällan 50.000 personer. Dessutom tröttar man inte ut sina gäster med 14 lopp som vi älskar att göra i Sverige. Nej, det handlar om sju grymt kvalitativa race per dag och av ”Hasse Sax” geniala expresstravkoncept syns intet…

 

Här är HÄSTARNA stjärnorna.

 

Och det spelar ingen roll om de är födda i England, Irland eller i Frankrike. De brittiska kapplöpningsfanatikerna bryr sig mer om nationaliteten på tränaren och jockeyn. Det är landskampsstämning och glädje helt enkelt, dessutom traditioner, historia och prestationer som fullkomligt tar andan ur en.

 

I går fick vi se ”ungtuppen” Jezki (fem år) ta hem Champion Hurdle och knuffa ned legendaren Hurricane Fly från tronen som Storbritanniens bästa hinderhäst. Vad som hade hänt om inte den nye stjärnan, The New One, blivit grovt störd ett par hinder från mål får vi aldrig veta, men Stall Hattens tips är att ordningsföljden varit en annan.

 

Och vilka superlativer finns egentligen kvar att strö över Willie Mullins fantastiska sto Quevege, som vanligt riden av Ruby Walsh?

 

Inga om ni frågar Stall Hatten.

 

Quevega såg slagen ut precis hela vägen, men tog fram löpskallen 100 meter från mål och vann till slut relativt säkert. Det här var nionde raka segern och då ska man veta att hon bara gör två starter per år. Senaste förlusten kom på Auteuil i Paris så sent som den 24 maj 2009! Att kalla Quevega för ”a horse for the historybooks” är en underdrift av sällan sett slag.

 

Nu drar dag två snart igång så Stall Hatten måste lämna tangentbordet för att i stället koncentrera sig på formen till det inledande loppet.

 

Innan vi slutar.

 

Klockan 17.15 (engelsk tid) startar en häst vi namn Silver Concorde. Enligt ”säkra” uppgiftslämnare är den helt jävla stenklar. Så fram med plånboken och lira allt vad ni äger.

 

Planen är att Silver Concorde ska finansiera Stall Hattens och Carolines Dubaivistelse.

 

Och är inte oddset 15/1 just vad vi alla behöver i dessa "gråmulna" tider...

 

Den som lever får se.

 

Höres.


Grattis Jägersro, punkbandet Svintask och två tips

 

Än är inte undrens tid förbi…

 

Stall Hatten har nämligen goda nyheter, i alla fall för trav och galopp SPORTEN, nyheterna är desto sämre för SPELETS företrädare.

 

I eftermiddags tillkännagav nämligen Jägersro Trav och Galopp att man anställt Kent Öhlander som ny VD efter avgående Lars-Åke Mårtensson.

 

Stall Hatten har känt Kent Öhlander i drygt femton år och det är en slipad herre, minst sagt. Att han lämnar spelbolaget ATG är föga förvånande. Kent kan nämligen spel. Något som majoriteten i ATG:s verkställande ledning uppenbarligen inte kan. (Att inte kunna något verkar allt som oftast vara en merit inom hästsporten nu för tiden)…

 

Herr Öhlander är dessutom typen som vet vem som vann Elitloppet 1988, hur många kombinationer det blir om man snurrar tre hästar på en tvilling och vem som är pappa till Maharajah. Det skulle inte förvåna oss ett dugg om han dessutom vet vem som tränade salig Songline…

 

Så grattis Jägersro, och god natt ATG!

 

Stall Hatten lovade sig själv att inte kommentera eländet med de ”saxade” onsdagsomgångarna förrän efter sex veckor och det löftet ämnar vi honorera. Förhandsinfo på den kommentaren är dock att det tyvärr ser ut att bli ännu jävligare än vi trodde.

 

Vidare.

 

Stall Hatten är ingen kultursnobb, men vi erkänner att de typ tio senaste musikevenemangen vi löst biljett till har varit operaföreställningar.

 

Tills i fredags…

 

Det var en svettig (men lycklig) Stall Hatten som lämnade punkkrogen KGB på Malmskillnadsgatan strax före midnatt i fredags kväll. Detta efter att ha bevittnad svägerskans mans band Svintask som gjorde comeback efter mångårig radiotystnad.

 

Att se de tre medelålders männen, med goda civila karriärer och minst sagt ordnade familjeförhållanden, formligen ”rocka brallorna” av de 20 år yngre (och väldigt arga) medlemmarna av de andra punkbanden är något vi aldrig kommer att glömma.

 

Svintask ”rules”…

 

 https://www.youtube.com/watch?v=3GkNA342zP4

 

 

Till helgen är det ”Super Saturday” på Meydan i Dubai och Stall Hatten har faktiskt två bra speltips att bjuda på.

 

Spela lite på komben Shea Shea före Beat Baby i lopp 3, och gå sedan ”all in” på Trade Storm i det sista loppet för kvällen.

 

Innan vi avslutar.

 

Ni som tror att SG:s planerade entrépolicy för huvudsäsongen blir en veritabel succé kommer bli besvikna. Eller besvikna…?

 

Snarare ordentligt förbannade.

 

Höres


"Lilla Lexner", SG och ett rejält galafiasko del-2

 

Stall Hatten inleder med något väldigt speciellt.

 

I går kväll blev nämligen Sofie Lexner femma i världscuptävlingen i Scandinavium, detta ombord den artonårige dressyrhästen Charming Boy.

 

Ni som läser den här enkla bloggen med viss frekvens vet hur mycket ”Lilla Lexner” betyder för Stall Hatten. Ni vet också att en olycka förra året höll på att sätta stopp för hennes karriär. I första läget var vi bara glada att hon överlevde fallet, därefter gladdes vi åt att hon inte blev förlamad och förvisad till ett liv i evig smärta. Att ”Lilla Lexner” sedan på rekordfart återkommit till sadeln är bara en enda stor bonus i det stora hela – livet!

 

Tårarna rann ned för Stall Hattens kinder från det att Sofie red in i Scandinavium, tills dess hon ett par minuter senare var klar med programmet och log med hela ansiktet in i TV-kamerorna.

 

Det är de där ögonblicken man måste ta till vara på. Kan vi vara överens om det?

 

Vidare.

 

Förra fredagen var det styrelsemöte i SG och Stall Hatten trodde i sin enfald att styrelsemedlemmarna hade begripit sitt uppdrag i ovan nämnda församling.

 

De hade de uppenbarligen INTE gjort…

 

Istället för att ta sin uppgift på allvar och visa ”ämbetet” tillbörlig respekt, skickade man utan minsta darr på manschetten tillbaka frågan om Göteborg galopps framtid till ”lekmännen” inom de tre fullmäktigeförsamlingarna (Sthlm, Malmö, Gbg).

 

Stall Hatten vet inte om vi ska skratta eller gråta.

 

Det enda vi med säkerhet vet är att SG:s styrelse helt uppenbart består av en skock ”evertebrater”. (Vad ”evertebrater” betyder får ni googla fram själva)…

 

 Å andra sidan.

 

Är det här naturligtvis goda nyheter för de aktiva i Göteborg. Det finns nämligen inte en chans i helvetet att fullmäktige kommer rösta för en ”fimpning” av västkustbanan.

 

Angarn då?

 

Där är det mer osäkert. Stall Hattens känsla säger dock att fullmäktige kommer ge tummen ner för en försäljning.

 

Vidare del-2!

 

I onsdags fick Stall Hatten ett samtal från vår championtränare Lennart Reuterskiöld Jr. Han var ledsen…

 

Och vi förstår honom.

 

Hur mycket ska han behöva ta egentligen? Hur respektlösa får ett förbund egentligen vara mot sina aktiva frontpersoner? Som bekant valde SG obegripligt nog bort deltagande på den stora Årets Häst-festen, galoppfolkets enda reella chans att synas i de större sammanhangen.

 

Som kompensation (dock en jävligt klen sådan) lovade SG:s ledning att ställa till med en ”hejdundrande” fest enkom för galoppen i Malmö den 15 mars. För ändamålet hade SG dessutom fått ett bidrag av ATG på 80.000 kronor.

 

De ”kulorna” räckte uppenbarligen inte långt, för de nio nominerande tränarna, anmodades nämligen att pröjsa sina entrébiljetter själva (475 kronor)!

 

Man tror inte det är sant faktiskt.

 

–  Jag bryr mig väl inte om pengarna, det är de ansvarigas uppenbara brist på omdöme och fingertoppskänsla som svider allra värst, meddelade en bedrövad Lennart Reuterskiöld Jr.

 

Stall Hatten håller med.

 

Dagen efter det här samtalet ”backade” SG något och bjöd tränarna. ”Men om ni vill ta med er respektive får ni betala för denne/denna”.

 

Ridå!

 

–  Det där sista mailet gjorde mig ännu mer förbannad. Hur mycket ska vi behöva utstå egentligen? Jag kan dock glädja SG:s ledning med att meddela att jag därmed INTE kommer närvara på deras fest. Det spelar ingen roll vad de säger. Jag och Linda tar med vår personal på någon trevlig restaurang och firar stallets framgångar, så kan Westöö och Cordrey fira bäst fan de vill på egen hand, berättade en märkbart irriterad Lennart Reuterskiöld Jr för Stall Hatten.

 

Om SG har flax kommer max hälften av de nio nominerade tränarna dyka upp på festen den 15 mars.

 

Var det målsättningen?

 

Höres.


RSS 2.0