Varför? Och var går gränsen för acceptabel dumhet...?

 

Dagens blogg inleder Stall Hatten med något så ”trivialt” som att försöka belysa samt värdera formen på torsdag kvällens ”Rosengårdsdeltagare” Symbol of Support.

 

Att det amerikanska Limehouse-stoet tillåts starta i ett riksspel (V65) utan ett officiellt formtal är i sig en smula förvånande. Men än mer intressant är att handicapper Pam Cordrey, i och med detta, helt uppenbart inte lyckats med sin uppgift, vilken enkom är att värdera prestationer och därefter ge korrekt information till spelarna…

 

… kommer undan med det!

 

Skälen till varför den avlönade handicappern agerat som hon gjort har Stall Hatten inte en aning om, men det tog oss inte mer än tio minuter och en internetuppkoppling, för att känna oss bekväma med att sätta talet 78 på Symbol of Support.

 

Hur vida vi har rätt eller fel får framtiden utvisa, men!

 

Vi blir inte det minsta förvånade om Symbol of Support vinner med fyra längder, lika lite överraskar det oss om hon är slagen med 20.

 

Om det senare scenariot blir en realitet, skall det bli mycket intressant att se om Pam Cordrey – i och med detta – känner sig bekväm med att sätta ett tal. Och om så sker, låt oss gissa att detta blir i trakterna kring 75, kommer Stall Hatten vara beredd att lasta in avsevärda belopp i toton i nästa start…

 

Symbol of Support tränas enligt programmet av amatören Charlotte Fidje i Norge. Om hennes förmåga att träna fullblod vet Stall Hatten ”inte ett skvatt”, men om det vi lyckats luska fram är nära sanningen, är kretsen bakom hästen desto mer rutinerade.

 

Dessutom.

 

I sina tre starter på amerikansk mark har Symbol of Support tävlat på Lasix, vilket hon naturligtvis inte får göra här.

 

Det är V65-tävlingar med vidhängande jackpot på Jägersro på torsdag kväll, och omsättningen torde ligga i trakterna av sex miljoner!?

 

Skall man spika Symbol of Support…?

 

I eftermiddags hade SG:s styrelse ett informationsmöte för utvalda aktiva med ambitionen att övertyga dessa om det förträffliga med att driva ”Djurgårdsprojektet” vidare och enligt plan.

 

Enligt Stall Hattens källor, och de är fler än tre, skydde förespråkarna (VD + styrelse) inga som helst medel/lockrop, i sina ambitioner att få med sig ”fotfolket” på tåget. Under de timmar som mötet pågick, blev det vid flera tillfällen ren ”maranatastämning”.

 

Att en om sporten okunnig och nytillträdd VD agerar ut efter sin styrelses direktiv och dess i (bästa fall) vidhängande framlagda beslutsunderlag, må vara hänt.

 

Men att denne är villig att vara ”husbondens röst” så till den milda grad, att oliktänkandes åsikter avfärdas med en nonchalant axelryckning, är inte ett värdigt agerande.

 

”Djurgårdsprojektet” har kostat massor av pengar (fyra miljoner?) hittills och även om de drivande personerna tror att pengar är något som ”växer på träd”, är det i slutändan hästägarna som får ta den ekonomiska smällen.

 

Svensk Galopps styrelse hade till och med i dag chansen att begrava hela skiten (Djurgårdsprojektet) en gång för alla utan att belastas med någon form av prestigeförlust.

 

Om de hade sagt…

 

-   I och med det i världen allmänt rådande konjunkturläget, och med de i galoppsporten aktivas intressen för våra ögon, tar vi härmed enhälligt beslutet att lägga ”Djurgårdsprojektet” på is på obestämd framtid.

 

-   Vi tror fortsatt på projektet, men efter att ha lyssnat på kritiken från de aktiva, inser vi att arbetet att kunna genomföra ett lyckosamt nationaldagsarrangemang, kräver långt mycket mer än vi initialt förespådde.

 

-   När tiden är mogen, och ekonomin inom sporten säkerställs, kommer SG:s styrelse att återuppta projektet, för att på något sätt ”få valuta” för redan nedlagt kapital.

 

Men så kloka var inte styrelsen, och därmed är det sorgligt nog nu bevisat att deras personliga prestige väger långt mer och tyngre, än något annat!

 

Nu är Stall Hatten så ledsen att…

 

http://www.youtube.com/watch?v=JVYCVDQhbUw

 

… vi säger god natt!

 

Höres.


Korten på bordet, och lägg ned skiten...!

 

Om ett par dagar, på fredag eftermiddag närmare bestämt, är det dags för årets första fullblodsauktion i Sverige – detta på Roslövsholm i Skåne.

 

Den andra åringsauktionen avhålls på Täby galopp, dock i något mindre ”pampiga” omgivningar, i samband med S:t Leger helgen två veckor senare.

 

Stall Hatten kommer naturligtvis att vara på plats vid båda tillfällena, men…

 

… att vi skulle få för oss att börja vifta med högernäven på ovan nämna auktioner är lika troligt som att den amerikanske presidentkandidaten Mitt Romney ändrar sin utstakade strategi och i stället går till val under parollen ”avsevärda skattehöjningar för de redan välbeställda”!

 

Stall Hatten tror inte, eller i vart fall – vill inte tro - att de ledande personerna inom SG agerar utefter agendan att ”allt skall gå åt helvete, kosta vad det kosta vill”, men ibland är det faktiskt så att vi tvekar.

 

För hur blir det nu?

 

Kommer prispengarna under 2013 lämnas oförändrade, höjas, eller rent av sänkas?

 

Finns ekonomin att bibehålla det 40 procentiga stödet för svenskuppfödda 2-3 och 4-åringar under säsongen 2013 och 2014?

 

Kommer de åringar som köps på de i tid närstående auktionerna ha startmöjligheter på Jägersro 2013?

 

2014 år Derby, avgörs det på Jägersro, Täby eller i Göteborg?

 

Är det bara Stall Hatten som tycker att ”hugande” spekulanter borde visas tillbörlig respekt och informeras om vilka förutsättningar som gäller i framtiden, detta helst innan klubbslagen?

 

Om SÅ INTE är fallet ger vi upp…

 

Vidare.

 

Stall Hatten känner inte SG:s nye VD Klas Lundgren, men som kutymen säger och brukligt är, kommer han att få sina 100 dagar innan vi offentliggör vår bedömning.

 

Vi är fullt införstådda med ”bolagsordningen” att VD skall springa sin styrelses ärenden, även ha visst överseende med diverse fadäser, vilka kan ursäktas med som helt ny i gamet.

 

Det har dock viskats om att ”Klasse L” stod på ett möte med SFK:s medlemmar och förkunnade att ”det däringa Djurgårdsprojektet kan vara räddningen för svensk galoppsport”!

 

Och någon stans där går Stall Hattens gräns.

 

Projektet var redan från start helt dödsdömt, och det kan INGENTING, precis INGENTING ändra på.

 

Det spelar ingen roll om ni presenterar sponsorer som är villiga att satsa tio miljoner, lägger fram undersökningar, eller visar snitsiga powerpoint-kurvor/dokument om projektets ”förträfflighet”…

 

Begrav hela skiten en gång för alla är ni snälla.

 

Om ni inte förstått detta, kommer ni att få ett hastigt uppvaknande på Villa Källhagen i morgon klockan 15.00.

 

God natt!

 


Reviderade odds, spelstopp, hybris, och frågor...

 

Stall Hatten inleder kvällens blogg med att revidera det odds vi vill ha för att spela på att det blir MTG:s nuvarande finanschef Mathias Hermansson som tar över VD posten på ATG.

 

I fredags ville vi ha tolv gånger ”smeten” vilket ingen självutnämnd bookie i läsekretsen nappade på, tyvärr, men finns intresse att här och nu, erbjuda 3.50 då?

 

I så fall nappar Stall Hatten fortare än någon ledamot i ATG:s styrelse hinner säga ”närärdetspelstoppisydafrika?”…

 

Vi kan även tänka oss att, på känt Betfair-manér, vända på steken och erbjuda er läsare oddset 1.93, på att Remys efterträdare kommer från någon annan koncern än just MTG!

 

Stall Hatten är av den enkla åsikten att satta tider för spelstopp skall honoreras. Detta är naturligtvis en självklarhet, även om evenemanget man är sugen på att lira på är förlagt till något så ”fjuttigt” som Åmåls travbana…

 

Ovan nämnda evenemang stänger vid midnatt så om spelsuget blir för stort, är det dags att agera. Fortare än kvickt.

 

Vidare.

 

I går gjorde tre av medlemmarna i Stall Hatten resan till Göteborg galopp, detta för att övervaka vår ögonsten Aghostatgodsplace sista start på skandinavisk mark.

 

Eller sista och sista för resten!?

 

Vad som händer i framtiden är naturligtvis ”inte hugget i sten”, men obestridliga fakta är att ”Spöket” redan i morgon dag, lastas på en transport – med slutdestination Chantilly - och fortsättningsvis tränas av Pia Brandt.

 

Anledningen till vårt beslut om det lämpliga med en Paris-flytt för Aghostatgodsplace är enkom tagen på grundval av vår oantastliga respekt och hänsyn av/för just individen ”Spöket”.

 

På intet sätt har vi drabbats av hybris. Lika lite gör vi oss illusionen att vår satsning skall vara ekonomiskt fruktsam, eller rent sportsligt framgångsrik. Om sedan ”Team Brandt” bevisar oss fel, är det inget annat än en ren bonus…

 

Redan ett par timmar efter det att tränare Jeanette Drews informerat denne skrivare att hon fått ett ”riktigt jobb” och inte längre kunde managera vår guldklimp, sådde delägaren ”Trumpetarn” fröet som nu blivit en realitet. Vi minns samtalet väl, och frågeställningen ordagrant.

 

-  Om du var galopphäst? Var skulle du då helst vilja tillbringa dina dagar?

 

Svaret på den frågan är väl mycket enkel?

 

Chantilly!

 

Okey?

 

Men innan vi släpper gårdagens händelser…

 

Under loppet kastades Stall Hatten mellan hopp och förtvivlan. 400 meter från mål jobbade vi som galningar på vinst, 200 kvar accepterade vi att Entangle inte gick att slå och var smått säkra på andrapriset. När mållinjen passerades trodde vi att ”Spöket” blivit sexa – sjua, då hela ”packet” kom flygande längst ut i banan…

 

45 minuter, och tre ”gravöl” senare, förbyttes dock vår förtvivlan till glädje då det visade sig att hästen blivit fyra och endast slagen med drygt tre längder.

 

När Stall Hatten skall försöka att bearbeta gårdagens alla intryck från tävlingarna på Göteborg galopp, får de rent sportsliga ”incidenterna” stå tillbaka för två händelser av ren mänsklig karaktär.

 

Att allt arbete ”bakom kulisserna”, när kamerorna stängts av och publiken gått hem, var så omfattande, jobbigt och tidskrävande för ”fotfolket”, trodde vi inte. Till alla er som i det tysta jobbar och därmed säkerställer tävlingsmomentet inom svensk galoppsport lyfter vi därför på hatten…

 

Men precis lika mycket som Stall Hatten uppskattar hårt arbetande hästmänniskor, dessa är oftast lågavlönade, och verkar företrädesvis utanför rampljuset. Lika lite har vi till övers för bättre avlönade funktionärer som likt självutnämnda poliser – åklagare – och domare, visar prov på rent förakt och i vissa fall direkt omdömeslöshet i sitt förhållande till sportens aktiva.

 

Enough said?

 

I nästkommande blogg kommer Stall Hatten att kräva ansvariga inom SG:s styrelse på klara besked om vad som gäller inför säsongen 2013.

 

Detta känns helt nödvändigt då…

 

… man inte behöver vara någon Einstein, för att inse att galoppens tilldelning av kontanta medel 2013 kommer att sjunka, i samma omfattning som ATG:s omsättning i stort.

 

Minst lika viktigt är naturligtvis att ge korrekt konsumentinformation, samt tydliggöra relevanta förutsättningar till de potentiella köparna inför de utannonserade svenska auktionerna.

 

Stall Hatten hoppas att ”korten läggs på bordet” dess för innan, men blir inte det minsta förvånad om så, i vanlig ordning, inte blir fallet.

”Marknaden” är dock inget man bör underskatta, samt dessutom rent historiskt helt skoningslös, detta på både gott och ont! Kom ihåg det…

 

Höres.

 

 


"Niels-Werner", ny VD och Aghostatgodsplace...

 

Affären ”Niels-Werner” försätter att eskalera, engagera, och irritera folket i sporten.

 

Att fackpress såsom norska Trav og Galopp Nytt och dess svenska motsvarighet Travronden tar upp saken är naturligtvis helt självklart och inte det minsta överraskande för Stall Hatten.

 

Men att den smutsiga och mångbottnade historien även engagerade personer verksamma utanför ”stallbacksmiljö” i så pass hög grad var en smula förvånande. Även för oss…

 

I Norges största tidning, den helt (i alla fall med norska mått mätt…) seriösa Aftonposten, ges brevskrivarnas dopinganklagelser mot ”N-W”, och dess hot om indragen framtida sponsring på Övrevoll stort utrymme.

 

http://sport.aftenposten.no/sport/article250320.ece

 

http://sport.aftenposten.no/sport/article250399.ece

 

Vad lär vi oss då av detta?

 

Jo. Att även personer som ”föds med skeden i mun”, utbildas på ”de rätta” och fashionabla privatskolorna, uppenbart – och inte per automatik - begåvas med oantastlig omdömesförmåga…

 

 Nog om detta.

 

Spelbolaget ATG brottas med enorma problem för dagen. Omsättningen sjunker långt mer än budgeterat, spelsäkerheten ifrågasätts efter ett par högst allvarliga incidenter, och sist – men inte minst. VD Remy Nilson och VVD Benno Eliasson lämnar samtidigt ”skeppet” och måste således ersättas. NU!

 

Stall Hatten måste faktiskt ge en eloge till ATG:s styrelse som lyckats hemlighålla namnet på den nya VD:n. Speciellt då denne presenterades för ledningsgruppen ute på Lidingö redan i onsdag eftermiddag.

 

Normalt sett hade Stall Hatten haft namnet på Remys arvtagare typ tio minuter efter dennes påskrift, men i ”svåra tider” tenderar grupper att sluta sig, bli mer försiktiga och räddhågsna helt enkelt…

 

Det var enligt uppgift tre personer kvar till den sista gallringen.

 

Först i denna trio att ”dumpas” av styrelsen var den forne simmaren Bengt Baron. Meriter som OS-guld i Moskva 1980, en MBA från Berkeley (typ Handels, fast ännu finare), VD och koncernchef på Vin & Sprit, och i nuläget verksam VD på Cloetta räckte inte mer än till ”bronset”…

 

På silverplats och ”närmast sörjande” i jakten på VD-jobbet inkom LRF:s nuvarande VD och koncernchef Anders Källström. Denne var enligt Stall Hattens källor stor favorit till jobbet, men stöp alltså i absolut sista sekunden! Detta får betecknas som ytterst överraskande då ATG rent historiskt gillar att rekrytera chefspersoner från just denna organisation.

 

Så vem blir då ”guldmedaljör” och tilldelas VD-posten på ATG?

 

Att personen i fråga är en högoddsare råder det ingen tvekan om. Enligt vad Stall Hatten lyckats luska fram rör det sig om en gediget utbildad, i Stockholm född ekonom. Han är under 40 år, med TV-bakgrund, har modesta travkunskaper rent sportsligt, men är desto mer intresserad av spelet. Har inga som helst galoppkunskaper. Om detta stämmer är det ett ytterst ”modigt” val ATG:s styrelse gjort.

 

Stall Hatten är en smula sur då vi inte VET vem det blir, men tillåter oss att spekulera.

 

Vi spelar mer än gärna att VD jobbet på ATG går till MTG:s nuvarande finanschef Mathias Hermansson till oddset 12 gånger pengarna.

 

Är någon sugen att erbjuda detta odds?

 

 Alldeles oavsett vem det blir… Snälla!

 

http://www.youtube.com/watch?v=fTJrVVDVfqA

 

I morgon hoppas vi få tid att berätta vad som väntar vår ögonsten Aghostatgodsplace framöver. Redan nu kan vi dock avslöja att ”Spöket” efter starten i Göteborg på söndag, oavsett hur det går, lämnar landet. Så det så.

 

Höres.


Fram med bevisen, tills dessa presenterats. Håll truten!

 

Stall Hatten inleder kvällens blogg med något mycket – mycket tråkigt.

 

Vi talar naturligtvis om ”ärendet” Niels Petersen, hur vida dennes ojämförbara framgångar på de skandinaviska galoppbanorna under de senaste åren nu helt skall negligeras, och enkom tillskrivas stallets veterinär: Werner Giesen?

 

Även om ordvalet ”häxjakt” måhända är en smula överdrivet i sammanhanget har Stall Hatten ytterligt svårt att finna en mer lämplig synonym för att beskriva vad Niels Petersen och dennes team utsätts/beskylls för i dagsläget.

 

Att Werner Giesen är en kontroversiell veterinär, och har ett allt annat än fläckfritt C:V är en sak, men det är att göra det väldigt enkelt för sig att låta dennes (WG:s) gamla – och nu sonade  synder - ligga Niels Petersen till last.

 

Och JA!

 

Stall Hatten har hört otaliga historier om Werner Giesens omfattande kunskaper i ämnet ”giftkokning”, samt även fått berättat för sig om dennes skarpa förslag till en svensk proffstränare att: ”om du vill vinna Derbyt i helgen är jag rätt man att hjälpa till”. Den senare uppgiften har vi ingen som helst anledning att betvivla sanningshalten i, och kanske inte heller den förra?

 

Men…

 

… innan skvallret och spekulationerna kring firma ”Niels-Werners” framgångar istället ersätts av obestridliga bevis i skuldfrågan, väljer Stall Hatten att avfärda anklagelserna utan den minsta betänklighet.

 

För visst är det väl så att de i dagarna av konkurrerande hästägare presenterade ”hot” om framtida ekonomiska repressalier gent emot norsk galoppsport, om Werner Giesen inte omedelbart beläggs med beträdandeförbud - inte ens är värda att bemöta?!

 

Enligt uppgift kommer ”ansenliga sponsorpengar” att dras in under nästa år om inte ärendet vinner gehör och är till full belåtenhet, för de självutnämnda åklagarna…

 

I Stall Hattens värld är man oskyldig till dess motsatsen bevisats. Möjligen hade ovanstående välbeställda ”potentaters” vapenskrammel rönt framgång och accepterats i länder såsom Elfenbenskusten och Burkina Faso, men de har på intet sätt att göra i Norge anno 2012! Att vika sig för sådana krafter är helt enkelt otänkbart.

 

Avslutningsvis:

 

Stall Hatten hatar fusk, då vi är av den åsikten att galoppsport skall bedrivas på lika villkor. Sporten skall naturligtvis synas/kontrolleras av myndigheter, utan särintressen, och de aktiva som jagar framgång via otillåtna medel skall straffas. Hårt, och utan urskiljning.

 

Men här kommer en viktigt poäng…

 

I ett rättssamhälle låter man domstolar, med oantastligt bevisunderlag att tillgå, syna och sedan bestraffa skyldiga personer.

 

Att låta någon eller några privatpersoner, agera åklagare, domare och bödel är helt enkelt inte värdigt!

 

Okey?

 

Den här låten är till er…

 

http://www.youtube.com/watch?v=rHWMnkIKVss&feature=related

 

Höres.


Rävspel, shopping-sugna damer, och ett klassiskt klipp!

 

Stall Hattens reseberättelse från Baden-Baden fortsätter med återgivandet av det ”bästa” från fredagen!

 

Men dess för innan, och för att bringa klarhet i saken…

 

”Club Baden-Baden 2012” bestod just detta år av en salig blandning människor. Tre proffstränare, varav två champions, tre av deras ägare, två agenter, Stall Hatten, ”Chiefen” samt dennes fru – ”Mrs Back Seat Driver”...  

 

Dagen före – i vart fall inledningsvis – och under allmänt gemyt, hade CBB2012 synat åringarna tillsammans, men kort därpå splittrades gruppen, detta av tre skäl.

 

Dessa var: tävlingsinstinkten, stoltheten, och storleken på plånboken. I just nämnd ordning.

 

Under drygt fyra timmar gick således de olika falangerna av CBB2012 omvägar kring varandra.  Ointressanta hästar besiktigades för att förvilla övriga gruppmedlemmars ”utsända spioner”, och direkt omotiverade superlativer ströddes vitt och brett kring objekten som ratats.

 

Nåväl.

 

När CBB2012 anlände auktionsområdet på fredag morgon hade de flesta medlemmar en ”klar” bild av vilka objekt som skulle synas en extra gång innan högernäven skulle få jobba…

 

Efter att auktionen pågått i fyra timmar, de av oss utvalda objekten gått förlorade av olika anledningar, och ingen affär genomförts (förutom Fröken Favorits då), tröt tålamodet för övriga kvinnliga medlemmar i CBB2012.

 

Okvädningsord såsom:

 

-       Vad gör vi här om vi inte skall köpa något?

-       Den perfekta hästen finns inte!

-       45.000 euro är ju ingenting…

 

… är bara ett par av de fraser som de helt uppenbart mer än lovligt ”köpsugna” damerna, utan att skämmas de minsta, delgav oss övriga!

 

Kort senare hade ”Mamma och Fru Lakej”, samt ”Mrs Back Seat Driver” ordnat transport till hotell Brenners Park.

 

Detta helt oväntade agerande var förvisso tråkigt, men hade det goda med sig att motivationen för att köpa häst ökade rent lavinartat för ”Lakejen”.

 

Bara ett par minuter senare inhandlades därmed en superfin hingst efter Shirocco med samma moder stam som på förra årets auktionsfynd Mandelblute. Detta spontanköp för 14.000 euro genomfördes visserligen mest för ”husfridens skull”, som ”Lakejen” uttryckte det.., men där efter hände det grejer…

 

Efter tillkännagivandet av köpet, vilket skedde via SMS, blev det full fart på ”Brenners Park-ligan”, som helt plötsligt insåg att de i och med hemfärden från auktionen missade årets shopping spree…

 

I samma takt som nivån i champagne-flaskorna på Brenners Park sjönk, ökade den ädla dryckens konsumenters kunskaper om stamtavlor.

 

Efter att flertalet sms, med deras ”ovärderliga” köptips, anlänt ”Lakejens” mobiltelefon, och dennes tålamod tröt, tvingades Stall Hatten att rycka ut. Detta för att få tyst på tjatet!

 

Med ett bestämt grepp om ”Lakejens” telefon sändes följande sms till de nu rent ohälsosamt självgoda (och champagne-stinna?) experterna…

 

-       Nu är det faktiskt som så att vi mer professionella auktionsbesökare, till skillnad från ”De tre musketriserna” på Brenners Park, är här för att göra korrekta besiktningar och värderingar av hästarna. Härmed undanber vi oss därmed fler grundlösa förslag! Okey?

 

Omedelbart därefter drog vi oss till minnes detta klipp.

 

OBS! IRONI!!!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=P3Pwl8jTLK8

 

 

Då ”Lakejen” i samma ögonblick som Stall Hatten tryckte på sändknappen, ropade in en toppfin individ i efter Champs Elysees, vilken mottagaren (frun) hyllat dagen före, skämdes vi en smula…

 

Stall Hatten återkommer med en summering av Baden-Baden helgen i nästkommande blogg, men passar samtidigt på att be om ursäkt då våra referat därifrån, hitintills, tenderat vara en smula överdrivet interna…?

 

Höres.


"Lakejen", "Sir Barry" och ett riktigt auktionsfynd.

 

Fredag:

 

Stall Hatten vaknar med ett ryck, full av förväntan inför dagens övningar ute på auktionsområdet.

 

Minnena från kvällen före är en smula diffusa, men så mycket är klart, att oxfilén på Medici smakade förträffligt samt att ”Storsponsorn” helt uppenbart vet hur en bättre vinlista skall synas…

 

Oooups, nu blev det visst fel! ”Lakejen” skulle det ju vara. Vi återkommer med förklaringen till namnbytet lite senare.

 

Men detta torde vara en ledtråd så god som någon?

 

http://www.youtube.com/watch?v=wPVGYmOZPLE

 

 

Det är något speciellt med auktioner. Speciellt om de är av den kvaliteten som den i Baden-Baden.

 

Stall Hatten uppskattar spänningen som infinner sig i ringen, men snudd på lika mycket gillar vi att kurtisera i folkhavet.

 

Efter att vår utplockade häst klubbades för 24.000 euro, det dubbla gent emot vår limit, kändes allt tungt, men kort senare förbyttes sorgen mot glädje.

 

Anledningen till humörsvängningen stavas naturligtvis ”Sir Barry Ohlsson”!

 

En ”skönare snubbe” än tysklandsbaserade agenten Börje Ohlsson finns inte, i vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Om det är dialekten, hans väl strukna skjortor, eller bara den rena uppenbarelsen av personen i fråga låter vi vara osagt. Men det är få personer – om någon – Stall Hatten hellre delar ett glas öl tillsammans med än ”Sir Barry”. Och så är det bara!

 

Vidare.

 

Fröken Favorit, som innan hon ”föll” för Stall Hatten, tillbringat 99.9 procent av sin livslängd i hemkommunen Täby, var på hugget värre.

 

Utan den minsta tvekan inhandlades en hingst-åring efter Adlerflug och ett Monsun-sto, under den första halvtimmen av auktionen. Med tanke på att de ”stora elefanterna” vid den tidpunkten inte ens hunnit gnugga sömnen ur ögonen, får inköpet betecknas som ett rent fynd.

 

Tyvärr måste vi avsluta här, men i nästkommande blogg lovar vi att berätta allt från fredag eftermiddag.

 

Och den som missar ”Danspalatset Playa Del Sol” på TV3 om 20 minuter är att beklaga…

 

Höres.


Baden-Baden, subjektiv marknad, samt "Lakejen"...

 

Efter att ha tillbringat ett par innehållsrika dagar i Baden-Baden är Stall Hatten åter hemma på mer ”trygga” breddgrader.

 

Nedan följer en resedagbok från dag 1 på vårt Tysklandsäventyr.

 

Vi kommer naturligtvis inte ihåg allt ”tok” som inträffade, och vissa saker VILL vi ju inte ens komma ihåg, men vi skall försöka att sammanfatta det viktigaste.

 

Torsdag morgon:

 

Vid nio av tio tillfällen är det Fröken Favorit som inte passar tider, men just den här gången var det Stall Hatten som agerade tidsoptimist.

 

Vårt flyg ned mot Frankfurt skulle avgå strax efter 09.00 på morgonen, men det var först vid halvåtta-snåret Stall Hattens bil mottog marsch-ordern och puttrade ut emot Arlanda flygplats.

 

Under normala omständigheter hade detta inte varit något som helst problem, men nu var det ju så att Stall Hatten, som tillbringat natten i den privata bostaden – belägen i Brommas utkanter – tvingades ta omvägen via Täby för att plocka upp vår ”äkta hälft”…

 

Efter att ha mottagit diverse okvädningsord av Fröken Favorit (de flesta direkt olämpliga att delge skriftledes) trycktes gasen i botten för att hinna med Lufthansa-flighten, nu bara en timme avlägsen.

 

Det mest tråkiga med att anlända Arlanda i sista minuten är av ren ekonomisk karaktär då man tvingas parkera i garaget (vilket kostar 1.240 kronor för tre dagar)… Men visa oss även den person som uppskattar att rusa genom terminalerna för att hinna checka in och sedan tvingas att använda ”vassa armbågar” i säkerhetskontrollen i jakten på att hinna med flighten?

 

Det var med 120 i vilopuls, och med vidhängande dåligt humör Stall Hatten gled ned i sitt trånga mittensäte, längst bak i kabinen med fem minuters marginal till avgång.

 

Men ”som man bäddar får man ligga”…

 

Väl i Frankfurt (på flygplatsen) mötte vi upp övriga deltagare i ”Club Baden-Baden 2012” och dess självutnämnde reseledare ”Storsponsorn”. Dennes (”Storsponsorns”) ambitionsnivå, kvaliteter och engagemang i den för honom helt nya yrkesrollen som reseledare är värd full respekt.

 

Det vore kanske en smula orättvist att jämföra ”Storsponsorn” med personen som porträtteras i klippet via länken nedan, men han är inte långt efter. Var så säkra.

 

http://www.youtube.com/watch?v=x9Uyoi3qiso

 

Nåväl!

 

Vid 14.00 ankom ”CBB2012” auktionsområdet, och efter en stärkande lunch inleddes besiktningen av åringarna.

 

Att ”smaken är som baken” är Stall Hatten fullt medveten om, men frågan är om synen på hur en åring skall se ut, inte är av sådant omfångsrikt format, att den är långt ifrån hälsosam?

 

Den första häst Stall Hatten och övriga deltagare i ”CBB2012” presenterades, var ett brunt sto efter Dubawi. Vi är självfallet fullt kapabla att tyda och värdera henne på papperet, men den individen hade Stall Hatten inte bjudit mer för än vad ett ”Happy Meal” på Mc Donalds kostar. Dagen efter såldes Dubawi-stoet till nya och storsatsande ägare i Syd Afrika för 320.000 euro…!

 

Vid 20.00 på torsdagen hade Stall Hatten (med sin begränsade budget) synat drygt 50 åringar, och även om vi bara är rena noviser på området exteriör, kände vi oss relativt trygga – samt fullt beredda - att bjuda upp till 12.000 euro för ett skimmel-sto efter Kings Best dagen efter.

 

Rätt eller fel? Kolla detta foto…

 

http://bbag-click2print.de/mediafactory/Fotos/Jaehrlings-Auktion%202012/19..JPG

 

Vi återkommer med ett utförligt referat från fredagen – tillika auktionsdagen - i nästkommande blogg.

 

I denna blogg lovar vi även att bringa klarhet i varför ”Storsponsorn” från och med idag döpts om till ”Lakejen” av Stall Hatten, samt hur en sms-konversation i all dess enkelhet, kan bli upphov till ett helt nytt ord…

 

Höres.


RSS 2.0