Hästens bön..., "Lilla" Lexner och lite internationellt!

 

Ett par (av få…?) bra egenskaper Stall Hatten begåvats med är förmågan att kunna ”gå vidare i livet samt att göra skillnad ”på sak och person”.

 

Detta är ”egenskaper” som en massa personer inom svensk galoppsport uppenbarligen INTE har, och det är inte bara synd utan rent av sorgligt…

 

Kom igen nu. Vi kan tycka olika om ”allt och alla”, skälla och kalla varandra idioter samt okunniga, i våra agitationer som gäller galoppsporten och dess framtid.

 

Men…

 

När vi sitter där med vårt ”wienerbröd och kaffe” och kollar på loppen, känner vi väl någonting ”tillsammans”? Och i just den stunden/ögonblicket, torde vår ilska samt meningsskiljaktigheter kunna läggas åt sidan?

 

Hoppsan. Det ”där” blev en smula flummigt och kanske något ”väl filosofiskt” formulerat, men ni förstår väl vad Stall Hatten menar?

 

Vi går vidare.

 

I dag på Täby galopps lunchtävlingar ”badade” grållen Falmouth Bay hem en löpning av bra klass, visade en bit över 90, och fixade fjärde raka segern på svensk mark.

 

Efter förra vinsten kallade Stall Hatten det för ”tjänstefel” av tränare och ägare att inte anmäla Falmouth Bay till Pramms, men detta gjorde vi helt uppenbart inför ”döva öron”!?

 

Kära Catharina Vång!

 

Lova nu Stall Hatten att du klickar på länken nedan, för låten är faktiskt, otroligt nog, framförd av din ögonsten Falmouth Bay, och bara för dig…

 

http://www.youtube.com/watch?v=CHk2I-sNoGI

 

Sofie ”Lilla” Lexners jakt på en OS-plats i London går vidare med oförminskad styrka.

 

I torsdags placerade sig den Ulla Håkansson-ägde dressyrhästen Charming Boy med ”Lilla Lexner” i sadeln, nia i Grand Prix-tävlingar i Saumur, vilket var ”först utanför pengarna” för att tala galoppspråk.

 

Insatsen var naturligtvis galet bra.

 

Speciellt då ”Lilla Lexner” har begränsad internationell rutin (i alla fall på den här nivån…), samt med det ytterst kvalificerade motståndet i åtanke.

 

Nåväl. Niondeplatsen i torsdags innebar att ekipaget kvalificerade sig till final i går, där det ”Olympiska specialprogrammet” skulle avridas.

 

Och det gick riktigt bra!

 

Sofie ”Lilla” Lexner slutade sexa, och framför sig hade hon ”bara” en dubbel OS-guld vinnare, en OS-brons medaljör samt två ryttare som ”endast” var på ”pallen” i den senaste EM-finalen…

 

Lite annat!

 

Ihärdiga rykten gör gällande att det kommer bli ytterligare ”förändringar” på chefsnivå i Hästsportens Hus redan under morgondagen…

 

 

Wido Neuroth och Fredrik Johansson testade Sir Lando i Grupp-2 loppet ”Gerling Preis” i Köln i eftermiddags. Femåringen efter Lando var tvåa i loppet 2011, men i dag fick han nöja sig med tredjeplatsen, slagen två längder. Stall Hatten tror dock att årets prestation var ”vassare” än i fjol, då Sir Lando höll ifrån sig Grupp-1 vinnaren Earl Of Tinsdal till fjärdepriset.

 

 

Aidan O´Brien har ”laddat i ladorna” inför det engelska Derbyt på Epsom om ett par veckor. I går på Sandown stärkte Imperial Monarch (e. Galileo) sina aktier rejält, men Stall Hatten undrar om inte stallkamraten Camelot (e. Montjeu) är rent ”klar” i klassikern?

 

Cirrus des Aigles (e. Even Top) vann Dubai Sheema Classic i stor stil för fyra veckor sedan och fick 20 ”millar för besväret”… För en stund sedan lekte just nämnde häst hem Prix Ganay (Gr-1) på Longchamps, tio längder före stallkamraterna Giofra och Reliable Man. Den senare vann som bekant det franska Derbyt förra året och ägs av ett gäng nordbor.

 

20 raka, varav tio Grupp-1 har australienske Black Caviar på CV:n sedan debuten. Världens bäste häst?

 

Hoppsan...

 

Vi höll på att glömma Tertullus insats på Klampenborg i går!

 

 

Höres.


Väntat besked, en spade och en het derbykandidat.

 

I dag kom det (i alla fall för Stall Hatten) väntade beslutat att Täby galopps VD Gunnar Werner lämnar sin post den sista maj.

 

Svensk galopp befinner sig i en förändringsprocess av gigantiska mått. Då kritiken mot ledningen varit omfattande det senaste året är det således inget konstigt alls att styrelsen ”offrar” VD för att ”lugna” massorna.

 

Man kan säga vad man vill om Gunnar Werner. Han hade lite dålig ”bollkänsla”, och var kanske lite ”naiv” i sin approach gentemot de aktiva. Samtidigt skall han hyllas för många saker. GW ligger i mångt och mycket bakom succén med riksgaloppen, men framför allt har galoppsporten exponerats rekordmycket i TV under hans tid som VD.

 

Vem som skall ta över ”rodret på den läckande skutan” har Stall Hatten ingen direkt koll på, men den som gör det måste ha med sig en massa ”tätningsprodukter” då han eller hon infinner sig på kontoret.

 

För resten…

 

Undrar om inte en spade är det allra viktigaste attributet? Då kan personen i fråga ”begrava” det dödsdömda Djurgårdsprojektet en gång för alla. Det vore en succéstart i Stall Hattens ögon!

 

Och du Gunnar.

 

En låt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=IYsrKDSKzWg

 

Here to Win blev ”bara” fyra på Keeneland, men banan var åt det tunga hållet och hästen får godkänt.

 

I den senaste bloggen rekommenderade Stall Hatten spel på Holly Martins med Loppan Nordblad ombord i ett lopp på Kempton. Resultatmässigt gick det inget vidare, men distansen var alldeles för kort och hästen såg sjukt bra ut. Det är långt till Derbyt, men Holly Martins är absolut ”one for the short list” i nuläget.

 

Höres.


Motiverad "syn", fina insatser, en agent och ett tips...

 

I eftermiddags fick Stall Hatten en rent lysande idé.

 

För det har väl inte undgått någon av er kära läsare, att Stall Hatten gillar att ”sätta odds” på både det ena och det andra…?

 

Det här förslaget bjuder vi Skånska Fältrittklubben på.

 

Den advokat som ni anlitat för att driva den civilrättsliga processen gent emot STS verkar ju helt säker på att vinna, eller hur?

 

Stall Hatten har ingen större koll på vad en advokat verksam i Malmö debiterar per timme, men 2.500 kronor låter väl rimligt?

 

Erbjud därför 10.000 kronor i timmen om han vinner målet och 0 (noll) om han torskar.

 

Den ”dealen” måste ju accepteras, då ni ger fyra gånger pengarna på något som han tycker är värt driva till oddset 1.50!

 

På det här sättet ”synar” ni advokaten ”rakt ut”. Och visst är priset för en vunnen process värt 10.000 i timmen. En förlorad dito är tusenfalt mycket kostsammare.

 

Hur vida sådana ”dealer” är tillåtna i Sverige har Stall Hatten ingen aning om, men om så är fallet, begår Skånska Fältrittklubben tjänstefel om de inte i alla fall ”ställer frågan”…

 

I morgon klockan 16.00 skall ”Jacky” presentera en ”nulägesrapport” för tränarna på banan.

 

Det lär bli en massa ”jidder” om att ”allt är lugnt” och så vidare, men...

 

…det enda vettiga att informera den sittande församlingen om, är att Arbetsförmedlingen i Malmö nås på telefonnummer 0771-60 00 00, eller via webben på adressen arbetsformedlingen.se

 

http://www.youtube.com/watch?v=sfqX_eAnNeM

 

Idag var det lunchgalopp på Jägersro och tre prestationer ”stack ut” i Stall Hattens ögon.

 

Matauri Pearl var inte ”vässad” inför dagens start i Becky Moss Fillies Mile enligt tränare Fredrik Reuterskiöld, men om så verkligen var fallet, får övriga treåriga ston i Skandinavien ”kämpa duktigt” för att komma i närheten av en ”vässad” Matauri Pearl framöver… Stall Hatten kan redan nu ”lova” vinst i Oaks för dottern till Hurricane Run, men kanske spänns bågen ännu hårdare? Stoet står nämligen kvar i Norskt Derby, gräs och 2.400 meter är båda faktorer som talar till hennes fördel.

 

Fuxen Glad Bear är förutom ”vacker som en tavla”, dessutom en riktigt klassig treåring. Att ”ge” Tom Hagen två kilo och Aim Higher sex i årsdebuten och sedan ”bolla” med dessa imponerar. Stall Hatten vill lira ”antepost” till 2000 Guineas i Norge. Åtta gånger, någon?

 

Men ”roligast” i allmänhet och ”viktigast” i synnerhet under dagens tävlingar var Riksgaloppören Free House imponerande debutseger på svensk mark. Jessica Longs Sir Percy-fux fullkomligt förnedrade sina konkurrenter och borde efter detta vara slutsåld innan Stall Hatten hinner säga ”tvåochåtti”…

 

”Äras den som äras bör”!

 

Agenten Lars Kelp har ”snokat upp” och köpt fyra av årets Riksgaloppörer. Trion Whatyoucallit, Cheerful Giver och Free House har alla vunnit och imponerat i sina respektive första starter på våra breddgrader. Aim Higher har varit god trea sina två!

 

Enough said.

 

I morgon blir det spännande då Here to Win är favorit i ett Gr-3 på Keeneland. Stall Hatten har vid ett par tillfällen utlovat ett "referat" om hur köpet av stoet gick till, men inte levererat. Men den som väntar på något gott...

 

Stall Hatten avslutar här då kvällens V86-tävlingar på Solvalla tilldrar vårt intresse, men den ”spelsugne” investerar ett par kronor vinnare och plats på Hans Adielssons Holly Martins på Kempton 7.55 (GMT).

 

Höres.


"Sorgens dag", snabbjobb, den "Lilla" och riksgalopp!

 

Det är en ”sorgens” dag för alla oss som älskar galoppsport!

 

För i går kväll ”stängdes dörren”, som innan mötet i vart fall stod på glänt, för galoppsporten på Jägersro en gång för alla…

 

Säsongen 2012 blir den sista för fullbloden på Malmöovalen. Det står med all ”önskad” tydlighet klart efter STS möte i går kväll. Även de medlemmar som tidigare förordat en separation under ”ordnade former”, har tröttnat på galoppens företrädare och deras attityd i frågan, och nu är tyvärr den allmänna uppfattningen i ”travleden” att dessa ”skall straffas”!

 

Nu inleder därför galoppen en kostsam civil rättsprocess mot STS, men utgången i ”nugripervieftersistahalmstråetmålet” är likväl givet! SFK har lika stor vinstchans, som Lars-Gunnar Björklund haft i en batalj mot Usain Bolt över 100 meter.

 

Och är det inte rent av genant, att det här aldrig hade behövt hända?

 

Att vara ”styv i korken” är sällan ett klokt beteende, men att reta upp, och sedan bita ”den hand som föder en” är ALLTID ett idiotiskt agerande!

 

Stall Hatten hade inte velat vara i den plastkirurgs kläder, som får till uppgift att ”snygga till” de uppkomna bitmärkerna på ”Jacky” och hennes klåfingriga entourag! För de blir inte lätta att dölja, så djupa som de är...

 

En låt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=0c35s3LbhRE&feature=related

 

I dag hade fem av Stall Hattens medlemmar mött upp på Täby galopp för att övervaka ”Spöket” som sadlats upp för att gå jobb.

 

Hur det såg ut går vi inte närmre in på, men det kändes i alla fall så pass bra, och därmed helt naturligt att piffa upp den efterföljande lunchen hos Lisbeth på Clockers Corner med en kall pilsner…

 

Sofie ”Lilla” Lexner kämpar hårt för att ”ta” den sista OS-platsen i dressyrlaget bakom givna duon Patrik Kittel och Tinne Wilhelmsson. På torsdag startar hennes (och Ulla Håkanssons) Charming Boy i Grand Prix-tävlingar av yppersta klass i franska Saumur.

 

Ekipaget svarar för en ”bragd” om de placerar sig i den stenhårda konkurrensen, men…

 

… Stall Hatten har genom åren stött på många ”vinnartyper” med ”löpskalle”, men undrar om inte ”Lilla” Lexner är den värsta?

 

I morgon startar Pia Höioms riksgaloppör Aim Higher igen. Men varför valde Pia inte maidenloppet som rids senare under dagen i stället? Nu står Jessica Longs rikshäst Free House ”med tre ben i mål” i just nämnda löpning.

 

En annan rikshäst som startar i morgon är Johan Reuterskiölds Night Angel, men att denna skall stå 1600 meter håller Stall Hatten för otänkbart.

 

Den gode Johan, eller ”Glytten” som Stall Hatten kallar honom, får trösta sig med att han helt uppenbart har ”tur i kärlek”, samt att 2-åringen som såldes för 70.000 pund i Doncaster i går kommer i hans träning.

 

Därför avslutas bloggen med ett klipp från ett ”klassiskt” TV-program. "Those were the days"...?

 

http://www.youtube.com/watch?v=s19AUpTgCP8

 

Höres!


Åter, 69-åring, "Journalen", ett fynd och ett hot...

 

Åter vid tangenterna…

 

Stall Hatten hade ett ”späckat” schema under helgen, och därför blev bloggen, precis som förra helgen, tyvärr ”lidande”. Vi ber om ursäkt och hoppas på ert överseende för detta!?

 

Därför kommer lite uppdateringar. Helt utan inbördes ”rang” och inte i någon kronologisk ordning.

 

I lördags eftermiddag testade Stall Hatten ganska ”rejält” i toton på vår gode vän Mikael Magnussons Bridge of Gold i ett Gr-3 på Newbury. Allt kändes toppen innan start då vi ”backat Giant´s Causeway-hingsten till drygt åtta gånger slanten, speciellt då ”Guldbron” stod i knappt sex gånger då boxarna öppnades.

 

Men något ”luggande” av kollektivet blev det aldrig då hästen hade det kämpigt på det blytunga underlaget och fick nöja sig med tredjeplatsen.

 

Men då ”tankade vi väl om” på Herr Magnussons Stand to Reason ett par timmar senare? Nej, det ”orkade” inte Stall Hatten och självfallet vann den överlägset till fem gånger ”sidfläsket”…

 

Valberedningen för SG:s styrelse, där genomsnittsåldern för övrigt är 69 år, arbetar för högtryck för dagen. Enligt Stall Hattens källor grillas de föreslagna kandidaterna lika hårt som flintastekarna på Böda campingplats en normal midsommarafton… Nu håller Stall Hatten tummarna för att kloka människor med visioner och kunskap om sporten, prioriteras före en skock ”Ja-sägare” till de ack så viktiga posterna i Svensk Galopps styrelse.

 

Och idag ställdes Bodil ”Journalen” Hallencreutz inför skranket då Isalina-fallet togs upp av överdomstolen. Det lär ta minst en månad innan dom avkunnas.

 

Enligt Stall Hattens källor har dock ”Journalens” dotter beviljats amatörlicens i dagarna, så det är väl ingen vild gissning att Emelie Wachtmeister tar över verksamheten under avstängningen, om det nu blir någon…?

 

Man kan ha vilka åsikter man vill om Bodil ”Journalen” Hallencreutz, men hon lämnar få, om någon, oberörd?!

 

Därför!

 

Ett par passande och klassiska citat…

 

“Yesterday is dead, tomorrow hasn't arrived yet. I have just one day, and I'm going to be happy in it.”


“Denial is a river in Egypt.”

 

I eftermiddags gick ”Spökets” 2-årige halvbror under klubban på Breeze-Up auktionen i Doncaster. Candy Ride-hingsten var inåt-tåad, stor och sen, så vår agent på plats nekade köp. Hästen såldes till Italien för 26.000 pund och Stall Hatten håller alla tummar för honom.

 

Lennart Sr Reuterskiöld var dock inte rädd och ”hostade upp” 70.000 pund för en hingst efter Invincible Spirit undan ett Pivotal-sto kort senare. Stall Hatten säger grattis till Tore Petré och dennes uppdragsgivare doktor Omar Zawawi.

 

Den nyinköpte hingsten har en 3-årig helbror vid namn Requisition som vann Listed i går eftermiddags och matchas för Irländska Derbyt av sin tränare Aidan O´Brien. Hade folket på plats missat det? För varför kostade hästen ”bara” 70.000 pund?

 

Att protektionism inte är något Stall Hatten gillar har väl framkommit sedan bloggens tillkomst? För visst är det väl sorgligt att svenskfödde Jimmy Mack inte får vinna ett ”öppet” 2000 Guineas, och därmed åtnjuta den respekt han verkligen förtjänar?

 

Undrar någon varför Lutfi Kolgjini inte kör de hästar han var uppsatt på i Halmstad i kväll?

 

Ni kan sluta med det. ”Lustfri Körglini” prioriterar nämligen STS årsmöte på Jägersro, där den ”heta potatisen” är galoppens ”vara eller inte vara…

 

Ludde hotar med både ”det ena och det andra” om församlingen inte backar upp ”arbetslinjen”.

 

Stall Hatten återkommer med ett referat i morgon.

 

Avslutningsvis, en låt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=sksk-AtvMyk

 

Höres!


Inget inköp, tokigheter - och en "given" vinnare!

 

Det blev inga inköp i Newmarket i går kväll för Stall Hatten.

 

De ”pållar” vi hade siktat in oss på blev allt för dyra helt enkelt, men det avgår som bekant ”nya tåg” hela tiden…

 

Redan på måndag får vi således en ny "chans" på auktionen i Doncaster, där vi ”gjort läxan” ordentligt, vad det nu är värt?

 

Men är det en bra idé att investera i en ny häst egentligen som det ser ut inom sporten för dagen?

 

Det känns tveksamt då den ena ”tokigheten” efter den andra presenteras från centralt håll var och varannan dag.

 

Det "senaste" exemplet på detta är de nya karensreglerna, som faktiskt försvårar hanteringen av våra fyrbenta vänner.

 

Stall Hatten är inte utbildad veterinär, men den här ”pappersprodukten”, skapad av tjänstemän utan den minsta koll på ”verkligheten” i våra stallar, är så urbota korkad att vi nästan får tårar i ögonen.

 

I sin iver att ”söka legitimitet” för verksamheten (kapplöpning med totospel), tillsatte ST för en tid sedan en ”hästombudsman”, vilket Stall Hatten berättat om tidigare.

 

Vi har sagt det förr, men vi nödgas tyvärr att säga det igen…

 

INGA hästar har det bättre än de som hanteras av svenska professionella tränare.

 

Således behövs ingen kostsam ”övervakare” för att kontrollera verksamheten, eller hur!?

 

Däremot kan en ”hästombudsman” motiveras.

 

Detta om denne hade haft som uppgift att sköta tillsynen av ALLA de hästar – av samtliga raser - som INTE hanteras av professionellt utbildat hästfolk.

 

Skånska Fältrittklubben griper efter ”minsta halmstrå”. Detta är helt uppenbart då man nu ställer sina förhoppningar om fortsatt verksamhet på Jägersro, till ren ”formalia”.

 

”Jacky” och hennes entourage, har bara lyckats med en enda sak!

 

Att göra ”travfolket” förbannade och därmed till en svuren fiende.

 

Så här är det.

 

Man skall hålla sina vänner nära, och sina ovänner ännu närmare!

 

Den ende som är en ”given vinnare” i den uppkomna situationen på Jägersro, är advokaten som företräder SFK.

 

Därför, avslutar Stall Hatten med ett klassiskt citat.

 

”Avtal skrivs av jurister för jurister, för att folk omedelbart skall inse att de inte klarar sig utan jurister”

 

Höres.


Tryggt, "Sigge", auktionsdax, och glömda "brillor"?

 

Vilken katastrof!

 

Styrelseordföranden i Stall Hatten, det vill säga denne skrivare, fick i sista stund ställa in resan till Newmarket och ”The Craven meeting”.

 

Anledningen till detta ”debacle” behöver vi inte gå in närmre på, men det känns tryggt att övriga styrelsemedlemmar försvarar Stall Hatten ”färger” på plats.

 

Hela gänget har hängt uppe i Tattersalls box under dagens tävlingar och i det rummet verkar vara ”högt i tak”…

 

Mikael Magnusson har en ”riktig” häst i form av treårige Oxford Charley. Lemon Drop Kid-sonen imponerade ju våldsamt i debuten som 2-åring förra året, men svek sedan i loppet efter.

 

Enligt envisa rykten nekade ”Mr Magnusson” ett skyhögt bud på hästen efter debutsegern, och det tycker Stall Hatten han gjorde rätt i.

 

För en kort stund sedan inkom Oxford Charley som fyra bakom en riktigt bra vinnare i ett Listed på Newmarket. Detta efter att ha pullat och vinglat mer än lovligt under hela loppet. Om den här hästen lugnar ner sig, och lär sig springa ”rakt fram”, vinner han Gr-3 eller kanske rent av Gr-2 under året. Någon som är sugen på att sätta emot?

Auktionen drar igång inom kort. Fem stycken 2-åringar har lyckats ta sig igenom Stall Hattens vakande nålsöga och finns noterade på vår ”heta lista”.

 

I och med att annonsintäkterna på denna blogg är helt obefintliga, erbjuder vi nu detta glödheta ”pergament” till högstbjudande… Men det brådskar en smula!

 

Från Newmarket till Täby galopp är steget långt rent sportsligt, men dagens tävlingar var faktiskt småtrevliga och ett par prestationer förtjänar att omnämnas.

 

Caroline Malmborgs rikshäst Cheerful Giver flög till ledningen och kunde trots press från Madeleine Smiths nyförvärv Ashbina, sticka ifrån till enkel seger i sin debut på svensk mark. ”Sigge” som han kallas vinglade och for över upploppet och hade vunnit överlägset om han bara lärt sig att ”byta ben”. Det positiva med att han inte kunde det (byta ben), är att 3-åringen efter Bachelor Duke inte lär höjas i handicap! Men inte är väl Cheerful Giver en handicap-häst under några omständigheter…?

 

Jimmy Mack är en svenskfödd 3-åring som har en spännande säsong framför sig. Patrick Wahl tränar Eishin Dunkirk-sonen, som på ett snyggt sätt reglerade snackhästen Tom Hagen efter behag.

 

Roy Arne Kvisla har haft en trög start på året, men kanske har det vänt nu, för stallet fixade en snygg dubbelseger under eftermiddagen. Men kanske skall inte Akrias och Raahins insatser övervärderas? Den förstnämnde vann på en tid endast två tiondelar snabbare än 57-handicapparen Berserk gjorde senare under dagen, och Raahin behövde 1.1 sekund mer tid på sig än 67-handicappade Web Of Dreams i loppet före.

 

Avslutningsvis.

 

Stall Hatten fick en rejäl ”uppsträckning” av bloggaren Stallequo, som tyckte oss vara skyldiga Göran ”Pjäsen” Terninger en ursäkt. Visserligen är vi efter drygt 20 år i sporten medvetna om att Björn Eklund läser texter som ”fan läser bibeln”, men nu måste väl Björn ha glömt ”brillorna” på hjässan?

 

Så här skrev Stall Hatten i en blogg förra veckan.

 

”Efter ”Pjäsens” veritabla succédebut (ni minns väl bullarna och saften?), har hans popularitet sjunkit till samma nivåer som Khadaffi åtnjöt tre veckor efter att ”den arabiska våren” inleddes…”

 

Den som orkar får på egen hand leta upp Björn Eklunds ”tolkning” av dessa rader.

 

Och du Björn!

 

Jag tycker att du är ett ypperligt trevligt och underhållande sällskap du också. Inte bara ibland, utan alltid.

 

Därför, en låt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=XxoBaEQGMPo&feature=related

 

Nu är det fullt fokus på auktionen.

 

Höres.

 


Tillbaka, Grand National, Weald, och dyrtider...

 

Stall Hatten ber om ursäkt för den under de senaste dagarna bristfälligt uppdaterade bloggen.

 

Dottern Elsa prioriteras alltid, det har vi informerat om tidigare, så vi hoppas på ert överseende med detta, okey?

 

En liten summering…

 

Om lördagens Grand National går det att skriva spaltkilometer, men Stall Hatten nöjer sig med ett par korta rader.

 

Ingen tränare är mer förtjänt att vinna denna världens mest klassiska löpning än den i går celebrerande 50-årigen Paul Nicholls.

 

När den lille grållen Neptune Collonges nosade ut Sunnyhillboy efter 7.200 meter och 30 fasta hinder bröts en ”förbannelse” för Nicholls. Championtränare Nicholls, med 87 Gr-1 segrar på CV:n, hade genomlidit 53 förluster i loppet innan han lyckades sadla en vinnare.

 

Visst är bilderna från Aintree spektakulära och i många fall direkt otäcka, men Stall Hatten har vare sig kompetensen, rätten, eller viljan att döma ut loppet som sådant. Grand National är en institution inom kapplöpningssporten, allt sedan starten 1839. Hästarna som startar - och deras ryttare - är fullfjädrade toppatleter.

 

Vi nöjer oss därför med att konstatera att de tränare som finner sin häst lämpad/skolad/redo att starta i Grand National, har en licens utfärdad av ett förbund, vars uppgift är att kontrollera deras duglighet och omdöme.

 

Den minnesgode kommer ihåg att Stall Hatten ”dissade” Hans-Inge Larsens köp av Weald på Horses in Training-auktionen i Newmarket i oktober!?

 

Hans-Inge betalade 4.000 guineas för den då sexårige valacken efter Beering, vilket Stall Hatten bedömde som ett ”inget extra köp” efter att ha studerat stam och prestationer.

 

Vad bevisar det?

 

Jo, att…

 

”Även solen har sina fläckar”

Den som ”orkar” klickar på länken nedan, för visst är det så att Stall Hatten har fler rätt än fel?

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hardcore-inget-annat.html

 

I söndags på Jägersro ”pulveriserade” Weald sina mer namnkunniga konkurrenter i ett stayerlopp och höjdes till 88 för den prestationen. Och Stall Hatten är säker på att det inte är botten i hästen!

 

Men vad sysslade ”Matadoren” Azeredo ombord Aces Star med i loppet egentligen? Intern osämja med andra jockeys, löser vi hädanefter i omklädningsrummet i stället för på banan, okey?

 

I övrigt noteras…

 

Silver Ocean ”mördade” Luca Brasi i ett test inför Pramms, vilket var mycket överraskande, i alla fall för Stall Hatten. Niels Petersens nyförvärv hade inför detta inte visat ”något” på dirttrack, men måste från och med nu värderas med respekt även med grus under hovarna.

 

Rikshästen Aim Higher såg helt ”klar” ut 50 meter från mål, men stumnade betänkligt och fick nöja sig med bronspengen. Stall Hatten ger med tveksamhet betyget ”gdk” till Pia Höioms adept, vilken faktiskt sänktes med ett kilo av handicappern.

 

I kvalet den 4/4 imponerade Just a Cat våldsamt, och Stall Hatten var därför mycket intresserad av hur Lennart Jr Reuterskiölds treåring skulle sköta sig när det blev ”allvar”. Just a Cat är en sjukt fin häst som säkerligen visade en bit över 75 sin debut!?

 

I dag inleds auktionerna i Newmarket!

 

Det ”brinner” i Stall Hattens plånbok.

 

Men inte lika mycket som för de här ”gossarna”…

 

http://www.youtube.com/watch?v=EyggMC85Zsg

 

Höres.


Newmarket, mer Newmarket, och lite Grand National.

Stall Hatten inleder med ett rungande ”GRATTIS” till signaturen ”Otter” som klurade ut att den senaste På spåret-resan gick till Newmarket. I och med detta bjuds denna ”gentleman i tweed” på en Kidney-paj och pint Guineas vid lämpligt tillfälle.

 

Och apropå Newmarket.

 

Fyra av medlemmarna i Stall Hatten åker dit på tisdag morgon, vilket blivit något av en tradition faktiskt.

 

Mest lockar naturligtvis Breeze Up-auktionen, men ”Craven” och ”Nell Gwyn-stakes” är alltid sevärda lopp och värdiga ”måttstickor” inför 1000 och 2000 Guineas ett par veckor senare.

 

Men Stall Hatten älskar så mycket annat i detta galoppens ”Mecka”…

 

1: Känslan då man smyger runt bland välputsade och preparerade kusar, den ene finare efter den andre, och man skall försöka se så där ”måttligt imponerad” ut…

 

2: Att leta sig fram till sitt rum på Rutland Arms, vilket man gjort oräkneliga gånger, och sedan vid nästa tillfälle vara precis lika ”lost” som gången före.

 

3: Att byta ut den klassiska engelska frukosten på Rutland Arms, mot ett likaledes klassiskt ”morgonmål” på puben The Bull. Men på The Bull lägger man naturligtvis till två pints Stella och en dubbel skål pommes frites och extra majonnäs…

 

4: Att efter frukost smyga in till den lokale ”bookien” på väg upp till Auktionsområdet och beta av ett par ”greyhoundlopp” för att kunna finansiera lunchen ett par timmar senare. Här vill Stall Hatten inte skryta, men är det något vi kan är det att plocka in vinnande ”komber” på ”jyckarna”. Oavsett om banan är Romford, Sunderland, eller Belle Vue…

 

5: Att anordna vadslagning på vem som vågar bjuda längst på hästar man inte vill ha. Ett ytterst roligt (och tyvärr dessutom livsfarligt) tidsfördriv om det är för långt mellan de hästar man verkligen är sugen på… För två år sedan vann Stall Hatten 50 pund då vi bjöd 48.000 guineas för en tvååring efter Dubai Destination, detta med 20 pund på fickan. Det måste dock sägas att ”pållen” gick för 115.000!

 

Det finns åtminstone hundra skäl till för att åka till Newmarket, men de återkommer vi till vid ett senare tillfälle.

 

I morgon klockan 17.15 svensk tid går starten av klassiska Grand National på Aintree utanför Liverpool. 40 hästar känner sig manade, men knappt hälften lär fullfölja de dryga sju kilometerna.

 

I Skandinavien kommer det här loppet aldrig nå full acceptans, men i Storbritannien är det ”religion”.

 

Stall Hatten tror på favoritseger och lirar Synchronised med ”gud fader himself”, A.P. McCoy i sadeln.

 

Nu = tacoafton!

 

Höres.


Pramms, Big Buck´s, "Dajmen" och svunna tider...

 

I förrgår publicerades listan, efter första insats, med de anmälda hästarna till Pramms Memorial som rids nere på Jägersro om ett par veckor.

 

Som vanligt ser Pramms mycket intressant ut då ett flertal utländska hästar har aviserat sitt intresse att utmana ”himmalauget” med Luca Brasi och Peas and Carrots bland många andra.

 

Mest ”spännande” av dessa är utan tvekan Premio Loco som inte har löpt utanför Gruppkonkurrens sedan ”Lillstrimmas” dagar…

 

Men var är Täbyhästarna? Och vem tränar Energia Colonial?

 

Och är det bara Stall Hatten som kommer ”anklaga” Catharina Vång för tjänstefel om hon inte efteranmäler Falmouth Bay till loppet?

 

På Aintree blev Big Buck´s historisk för ett par timmar sedan då han fixade sjuttonde raka segern över hinder, detta till stor glädje för publiken på plats som vet hur man hyllar en stjärna.

 

Stall Hatten misstänker dock att mungiporna hos ”bookisarna” pekade åt andra hållet? Det tyngsta liret placerade en orädd herre på ett William Hill kontor ett par timmar före start. För att spela 5,5 miljoner vinnare till 1.20 måste väl kategoriseras som ”tungt”…?

 

http://www.youtube.com/watch?v=G4016SxbVUU

 

Det där liret fick Stall Hatten att minnas ett klassiskt citat från storspelaren Anders ”Dajmen” Jonasson. Anders var en ruggigt skön snubbe, som strödde ”oneliners” om spel, i precis samma omfattning som pensionärerna strör frön till fåglarna i Kungsträdgården på vårkanten…

 

Nåväl.

 

När Stall Hatten, glad i hågen, hade hämtat ut en rejäl vinst på en klaring vi hade fått av ”Dajmen och gick fram för att tacka, fick man följande kommentar, då vi frågade hur mycket han spelat själv…

 

-  Du grabben. Han gav 1.92, och du skall veta att jag inte har det minsta intresse av att stå i den långa utbetalningskön!

 

Det här var på den ”gamla goda tiden”, då man träffades ute på banan, kollade värmningar, tog en öl och umgicks i största allmänhet. Och på banan fick man nya kompisar, och kunde bygga upp ett kontaktnät. Hur gör man det framför ATG-Live?

 

Stall Hatten saknar den där tiden. Mycket för sportens skull, men mest för att alla de sköna människor man umgicks med helt otvunget, nu sitter framför ”Liven”, precis som oss själva.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AyaTIXdN5fI

 

Höres.


Skolmatt, tre saker, säkert vårtecken och tips!

 

E4 – E5

Dh5 – Sf6

Lc4 – Sc6

Df7

 

Nej kära vänner, bokstavs och sifferkombinationerna ovan är inte något militärt framtaget ”chiffer”, utan det absolut enklaste sättet att sätta någon ”matt” i ett parti schack.

 

Stall Hatten minns med glädje de otaliga gånger vi besegrade våra ont anande polare via den här strategin. Till saken hör dock att detta var vid typ sju års ålder…

 

Nu är frågan om Göran ”Pjäsen” Terninger skulle gå på ”skolmatten” som de här fyra dragen till vinst kallas?

 

Stall Hatten håller inte detta för omöjligt faktiskt, för ”Pjäsen” agerar mer än lovligt förvirrat för dagen enligt tränarna på Täby galopp.

 

Efter ”Pjäsens” veritabla succédebut (ni minns väl bullarna och saften?), har hans popularitet sjunkit till samma nivåer som Khadaffi åtnjöt tre veckor efter att ”den arabiska våren” inleddes…

 

Visserligen är det inte Göran ”Pjäsen” Terningers jobb att samla ”popularitetspoäng” bland de aktiva. Han är tillsatt för spara pengar, och styra upp verksamheten på stallbacken helt enkelt, i alla fall är det så Stall Hatten har ”tolkat” rekryteringen!?

 

MEN SÅ HÄR ÄR DET!

 

Om galopptränarna HAR/FÅR/ERBJUDS tre saker, och det här gäller över hela världen – således även i Sverige:

 

Ett bra underlag att TRÄNA sina hästar på.

 

Ett rättvist underlag att TÄVLA dem på.

 

Bra prispengar i potten.

 

Så håller de ”käften”.

 

Således, ett tips från Stall Hatten...

 

Att som nu fokusera på små ”skitsaker” och springa runt och leka ”polis” och ”lapplisa”, torde inte vara en bra strategi – vare sig för ”Pjäsen” själv i allmänhet, eller för Svensk Galoppsport i synnerhet?

 

Apropå schack…

 

http://www.youtube.com/watch?v=5sWuhpsG2aU&feature=fvwrel

 

Måste ses!

 

I morgon är det lunchtävlingar på Täby och loppen håller bra klass. Det ser lite favoritbetonat ut på förhand, men ett par ”drag” erbjuder Stall Hatten mest för ”showens” skull…

 

V4-2

 

Falmouth Bay är en av de finaste hästar Stall Hatten skådat på våra breddgrader någonsin, men att ”glänsa” på tunga vinterbanor är en sak, att leverera på goda, en helt annan… För oss är både hedershästen Maserati och Vanunu, som nu äntligen testas över 1600 meter givna streck.

 

V4-4

 

Imperial Uinty kan säkert sex, sju kilo mer än 64, men då han inte ens lyckades vinna med Fredrik Johansson senast, blir man ju tveksam. Stall Hatten tror dock på uppryckning och komben Ajaz och Imperial Unity ”runt om” känns som ett klockrent spel.

 

Morgondagen i alla ära, men på söndag luftar sig de ”stora kanonerna” på Jägersro, vilket är ett säkert vårtecken.

 

Stall Hatten kan tyvärr inte vara på plats, men vi följer naturligtvis Luca Brasi, Silver Ocean, Let´sgoforit, Best Cross, Panama Jack, Bank of Burden, Wings of Thunder, Aces Star, Sehoy, Handsome Hawk och de andra med stort intresse.

 

Och kan Pia Höioms riksgaloppör Aim Higher debutvinna på svensk mark precis som Whatyoucallit gjorde? Det tror Stall Hatten i alla fall.

 

I förra veckan kvalade Lennart Jr Reuterskiölds Just a Cat på bra sätt. Stall Hatten har svårt att se denne förlora i tävlingsdebuten.

 

På spåret resan fortsätter.

 

8 poäng:

 

Vi reser norrut, men håller till höger efter ett par mil, allt för att undvika "förlästa glasögonormar"... På slutmålet "klämtar klockan" i slutet av den "höga vägen"!

 

Höres.


En trevlig dag, ett nytt försök, och det roligaste...

 

Stall Hatten hade en mycket trevlig dag ute på Täby galopp, men den kunde blivit en ”aning” trevligare…

 

I gårdagens blogg tipsade vi om den raka komben Constable Country mot Chiloé. Den smakade ju ”fågel” till drygt tio gånger, men tyvärr var Stall Hattens insats av det ”modesta” slaget.

 

Tips nummer två var komben Eskimo och Tjorny. Då den sistnämnde ströks på morgonen placerades därför ett litet vinnarspel på Eskimo. Dock tyvärr av ännu ”modestare” karaktär… Men okey då? Fem gånger är alltid fem gånger.

 

Att Stall Hatten sedan gjorde ”kassan” på en trio i arabloppet till 240 gånger gjorde dock att humöret var återställt på en ytterst hög nivå. Men det måste sägas att spelet gjordes av principskäl och mest för ”showens” skull. Loppet skulle INTE varit placerat inom V4-spelet!

 

Efter den här lyckosamma starten på tävlingsdagen kändes det helt naturligt att inmundiga ett par kalla öl på uteserveringen, och Stall Hatten och ”Uttern” kände sig kort senare smått ”oslagbara”…

 

Men att ordspråket ”inga träd växer till himlen” inte är taget ur luften, blev Stall Hatten och ”Uttern” tyvärr påminda om, då vi gick ”all in” på Goldinova kort senare. Eller i alla fall nästan.

 

Sammanfattningsvis var dagen dock mycket lyckad. Så det så…

 

Det är fler än en travtränare som försökt sig på att träna galoppörer, men Stall Hatten kan inte påminna sig någon som lyckats nämnvärt. Den senaste som gett sig i leken är Fredrik B Larsson som efter ett par dagar på besök hos Hans Adielsson, tyckte det vore en kul grej att pröva.

 

Så sedan ett par dagar trängs fullblodet Son of Sky med familjen Larssons travare ute på Eriksunds Säteri. Stall Hatten önskar sin gode vän ”Fredde” all lycka med projektet.

 

Och vad händer egentligen med Stefan ”Tarzan” Melanders inköp på åringsauktionen 2010?

 

På begäran kommer en ny På spåret resa.

 

Vart är vi på väg?

 

10 poäng:

 

Vi ”lyfter” från plats där man inte behöver ”trånga skor” för att ha ont. Vi tar mark där, i alla fall delvis, Eminem lär känna sig hemmastadd? På slutmålet är en viss ”tjur” populär…

 

Stall Hatten avslutar med det roligaste vi någonsin sett. Klippet är drygt 40 minuter, men det är väl spenderad tid.

 

http://tosh.comedycentral.com/video-clips/spoiler-alert---tiptoes---uncut

 

 

Höres.


Svensk Galopps kampanjfilm presenteras, tips...

 

Stall Hatten har kommit över Svensk Galopps topphemliga kampanjfilm som skapats för att ”samla/ena” hela galoppsverige i den gemensamma kampen mot ”storebror” TRAVET.

 

I den version som visas via klippet nedan, har Hans ”Hasse” Hansson dock bytt ut Jägersrotränarna mot ”Hammarbysupportrar” och Täbytränarna mot ”Djurgårdsfans”. Och galoppsportens gemensamme fiende, oavsett man kommer från Skåne eller Stockholm, TRAVET, är rent diaboliskt utbytt mot storklubben AIK.

 

Men Stall Hatten kan redan nu avslöja att den långhårige ”Hammarbynissen” kommer att spelas av Fredrik Reuterskiöld, och Djurgårdspajsaren som ”äger” vers två görs av Patrick Wahl i den ”skarpa” versionen. Stall Hatten blev dock väldigt förvånad då det kom till vår kännedom att Bosse Gillborg signerat kontraktet för att spela ”medlaren” med den skorrande stämman…

 

Och är inte ”Jacky” Henriksson som klippt och skuren för dirigentrollen? Och…? Är det inte ”Hasse” som står vid mixerbordet och styr hela ”kalajset”?

 

http://www.youtube.com/watch?v=fhTOVGg90SA

 

Stall Hatten bojkottar V4-spelet i morgon, men kommer att testa ett par kombspel. Ni vet, det är inte ”gratis” att hänga en vecka i Dubai, så nu är det viktigt att ”kusarna” springer som Stall Hatten önskar…

 

Lopp 1:

 

Visserligen ”yrar” de flesta om att Chiloé skall vara klar, men Stall Hatten har alltid haft ett gott öga till Constable Country, och lirar därför en rak komb 4 före 2. Åtta gånger?

 

Lopp 2:

 

Här blir Eskimo stor favorit, men Stall Hatten varnar kraftigt för Tjorny, som står vettigt inne i loppet.

 

Lopp 6:

 

Att Goldinova skulle få stryk av Young Prince håller Stall Hatten för otänkbart. Var Pam Cordrey har ”hittat” formtal 80 på den hästen är ett mysterium fullt i klass med var Nazi-guldet är dumpat!

 

Men ingen bryr sig väl om Stall Hattens tips...?

 

Den sjunde maj är det dags för Fabricio Borges att ställas inför skranket i Oroveso-fallet. Hur det kommer att dömas står skrivet i stjärnorna, men Stall Hattens stalltips är 20.000 kronor i böter och en månad i ”buren”.

 

För en tid sedan erbjöd Stall Hatten ”valfritt odds” på att Bodil ”Journalen” Hallencreuts och Isalina-fallet får sitt slutliga avgörande den 24 april. Det vidhåller vi, för överdomstolen avgör fallet den 23 april…

 

Även solen har sina fläckar.

 

Avslutningsvis. Tack till signaturen ”Stefan” för att han postade denna länk i kommentarsfältet.

 

http://galoppsport.se/sresultat?kommando=tevlingsdagVisa&tevdagId=356338&loppId=334249

 

Höres.


Blaha blaha..., Frankie, slakt, och "Moster Agda".

 

I tisdags kväll tog travets ”gossen ruda”, Åke Svanstedt, en klockren ”sjuling” nere på Axevalla.

 

ATG-finansierade Trav365, och flera andra "onyanserade" mediabolag, slog på stora trumman och kallade "Svanen" bäst i världen och historisk.

 

För Stall Hatten är dock Åke Svanstedt vare sig historisk eller bäst i världen.

 

För att vara ”historisk” i Stall Hattens bok får saker aldrig tidigare ha hänt och ta sju segrar på en svensk travbana fixade Tommy Zackrisson redan 1975. Visserligen inte i följd, men det kompenseras väl med att ”Zacke” även vann kvalloppet…?

 

Och epitet bäst i världen är Åke Strö…, förlåt Svanstedt, diskvalificerad för i all framtid.

 

Det HÄR är vad Stall Hatten kallar en klassisk ”sjuling”!

 

http://www.youtube.com/watch?v=15M_1jefifU

 

 

Året var 1996 och dagen den 28 september, banan Ascot.

 

I och med att Stall Hatten är en ödmjuk man inser vi att texten nedan sammanfattar den där galna dagen på ett monumentalt bättre sätt än vi någonsin kan göra.

 

Läs, njut!

 

http://www.independent.co.uk/sport/general/racing-the-day-dettoris-magnificent-seven-left-the-bookies-in-tears-417195.html

 

I morgon återkommer Stall Hatten med tips inför söndagens tävlingar på Täby galopp.

 

Men redan nu utdelar vi en känga till den eller de ansvariga som valt att lägga ett arablopp med ostartade hästar inom V4-spelet.

 

Visst… ”Moster Agda” och resten av ”kollektivet” lirar på vad som helst, men vi som är seriösa gör det inte.

 

Nu blir det ”fredagsmys” med Fröken Favorit och tidig nattning.

 

För i morgon skall ”Spöket” gå sitt första snabbjobb och det missar vi inte för att i världen…

 

Höres.


Jan-Erik, Grace From Grasse, Daniel Tosh rules...

 

I kväll är Stall Hatten på mycket gott humör. Av två skäl!

 

Först:

 

En bättre start på Riksgaloppen anno 2012 kunde ”man” inte få då Jan-Erik Petterssons Whatyoucallit debuterade med vinst på Jägersro i eftermiddags. Hästen såg dunderfin ut och visade säkert kring 75-76 då han från spets dansade undan mer meriterat motstånd utan att behöva förta sig nämnvärt.

 

En hel hög glada delägare ”äntrade” vinnarcirkeln efter loppet och Stall Hatten kan lova att det här inte var sista segern för Whatyoucallit under säsongen.

 

Innan loppet hade bara lite drygt 500 av de 1000 andelar Whatyoucallit är uppdelad i sålts. Tre timmar senare hade ytterligare 300 andelar i hästen gått åt. Grattis till er alla som investerat.

 

Och ordspråket ”även en blind höna kan finna ett korn” (i det här fallet är hönan Stall Hatten) kommer onekligen väl till pass denna kväll!?

 

Stall Hattens pappa, som var en mycket klok man, sa alltid att ”man skall aldrig förhäva sig min gosse”. De där orden minns Stall Hatten mycket väl. Därför är det upp till var och en av er kära läsare att klicka på länken nedan…

 

http://stallhatten.blogg.se/2012/january/forsta-riksgalopporen-synas-i-sommarna.html

 

Skäl nummer två till Stall Hattens glada kvällshumör är att vårt treåriga sto Grace From Grasse imponerade så smått vid vinst lite senare under tävlingsdagen på Jägersro.

 

Nu drömmer Stall Hatten faktiskt om 1000 Guineas (Diana) en smula. För visst var ”GFG:s” insats plusbetonad?

 

Vi avslutar med ett par korta ”stick”…

 

Den 24 april skall Isalina-fallet avgöras uppe i Hästsportens Hus.

 

Stall Hatten erbjuder härmed ”valfritt odds” på att så blir fallet…

 

Antingen så har man stil, eller så har man det inte! Den ”sanningen” blir alltid en realitet ”över tid”.

 

Det visade sig med all ”önskad” tydlighet i dag…

 

Beuchamp Castle vinner Oaks på Jägersro senare i år.

 

Nu är det läggdags för Stall Hatten, men för alla er som behöver en godnattsaga för att slumra in, rekommenderar vi denna…

 

http://tosh.comedycentral.com/video-clips/spoiler-alert---human-centipede---uncut

 

Daniel Tosh rules!

 

Höres.


Barcelona vs Fältrittklubben, Messi vs "Jacky"...

Nä men vad underbart att komma hem till Sverige, eller inte…!

 

Efter en vecka i Dubai, där kvicksilvret sällan understiger 35 grader i slutet av mars, frös Stall Hatten ända in märgen då vi klev ut från terminalen på Arlanda i går morse.

 

Snöslask och minusgrader är nämligen inget Stall Hatten gillar speciellt mycket.

 

Däremot gillar vi genomtänkta och kloka beslut som för svensk galoppsport framåt...

 

I går kväll hade Skånska Fältrittklubben möte och två saker beslutades.

 

Den föreslagna stadgeändringen som bara ”uppfanns” för att få bort Claes Lundell röstades INTE igenom av medlemmarna vilket naturligtvis var ett nödvändigt och klokt beslut. Guldstjärna!

 

Men samma medlemmar röstade JA till förslaget att SFK skall driva en rättslig process mot Jägersro. Detta efter att ”Mannen med munlädret”, tillika advokat och dessutom avlönad av Skånska Fältrittklubbens styrelse, tyckte ”att det är en bra idé för vi har bra vinstchans grabbar”...

 

Ni förstår att Stall Hatten kastas mellan hopp och förtvivlan…?

 

För så här är det. Och nu är vi visserligen en "smula övertydliga”, men det verkar behövas!

 

Skånska Fältrittklubben har samma chans att vinna denna process gentemot Jägersro, som man har i en fotbollsmatch (alldeles oavsett vilken ”elva” man kan få i hop bland sina medlemmar) mot Barcelona inne på Camp Nou. Att SFK dessutom ligger under med 7-0 i 84:e minuten lär inte göra saken bättre precis…

 

Och detta vågar Stall Hatten lova alldeles säkert, utan att ha de minsta förhandskunskaper vare sig om Håkan Birger har bra löd i ”högerdojan”, Kristina Anderssons ”nickförmåga”, eller om ”Jacky” Henrikssons spelförståelse på offensiv planhalva…

 

Skit i den där helt onödiga och kostsamma processen nu.

 

Istället.

 

Leta mark.

 

Bygg nu.

 

Svårt?

 

http://www.youtube.com/watch?v=XAYhNHhxN0A

 

Höres...


"Dala" Dahlkvist eller Johnny "Bråttom"? Äta hattar...

 

Det är en något stukad Stall Hatten som packat färdigt och är på väg hem till ”verkligheten” efter en vecka i Dubai.

 

Pust…

 

Några reflektioner från i går och från dagarna dess för innan.

 

Vinnaren av Dubai World Cup, Monterosso, behöver inte be om ursäkt för sin seger, men hästen är långt ifrån någon världsstjärna och det känns faktiskt, tråkigt nog, att loppet bara blir sämre och sämre?!

 

Inget Grupp-1 lopp i världen hade mått bättre av en ”highprofilevinnare” än det i Dubai. För att man skall få tillbaka det där riktiga ”peppet” krävs att typ Pour Moi, Orfevre, eller Drosselmeyer ”bankar hemmalaget sönder och samman nästa år”. Och kanske är det dags att skrota ”tapetan”, som helt uppenbart ser till att det inte går att vinna bakifrån, eller skall man rent av flytta loppet till gräsbanan? Är det bara Stall Hatten som noterat att ”turfen” ligger närmast publikplats…?

 

Diego Maradona var på plats på Meydan i går kväll, signerade tröjor till familjen Maktoum, och spexade i största allmänhet. Nu ”kräver” Stall Hatten att Gunnar Werner flyger in Sven ”Dala” Dahlkvist, alternativt Johnny ”Bråttom” Ekström, för att göra det samma på Stockholm Cup-dagen i september!

 

Det var fler än en ”besserwisser” som dissade Stall Hatten då vi flög över James Doyle för att rida ”Spöket” i Voterlöpning. I går kväll sopade unge Doyle banan med de stora grabbarna i Grupp-1 loppet Dubai Duty Free, med 20 miljoner i förstapris ombord Cityscape.

 

I och med detta behöver Stall Hatten inte ”skämmas” för bloggen, daterad den 26 november 2011, vilken ni når via länken nedan (läs avslutningen). Ej heller behöver vi knapra i oss vare sig smutsiga Panamahattar eller plommonstop…

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/november/pravda-charming-boy-och-en-stenklar-till-sju.html

 

Var det verkligen Stall Lambada som ägde vinnaren av Grupp-1 loppet Al Quoz Sprint på Meydan i går kväll? Och var det verkligen Joakim Brandt som gjorde comeback och red vinnaren Ortensia? Eller behöver månne Stall Hatten putsa brillorna ”en smula”…?

 

I morgon återkommer vi med fler sköna storys från galoppvärlden i allmänhet och från Dubai i synnerhet.

 

Höres.


RSS 2.0