Urusla banor, ostron, rosévin, och "en riktig man"...

 

Är det någon annan än Stall Hatten som är trött på hur saker och ting fungerar inom svensk galoppsport anno 2013?

 

På huvudstadsbanan tävlar våra fyrbenta vänner på ett underlag som Stall Hatten inte ens funnit det lämpligt att longera vår åttaårige hund på…

 

Vi är mitt i juli och dirttracken är inte ett dugg bättre än den normalt sett är under vintern. Gräsbanan kan jämföras med vilken illa skött potatisåker som helst. På sin höjd skulle jordbruksverkets tillsatte veterinär, om denne nu hade en susning om sitt verkliga uppdrag, komma undan med att släppa iväg Svenskt Mästerskap i kaninhoppning på detta SKÄMT till kapplöpningsbana.

 

Vi har sagt det förr, men tvingas tyvärr säga det igen.

 

FOKUSERA PÅ KÄRNVERKSAMHETEN FÖR HELVETE!

 

För det är som så att det här med galoppsport inte är någon lek, långt därifrån. Våra svenska aktiva lägger ned oräkneliga arbetstimmar på att sköta om hästägarnas skyddslingar och presentera dem i ett korrekt skick inför tävlingsmomentet. Om man sedan lägger till den rent ekonomiska aspekten är slutsatsen att SG:s ansvariga spelar ett väldigt högt spel som de defacto inte har täckning för.

 

Det vore en smula klädsamt om de ytterst ansvariga för eländet inser detta en gång för alla. Och de ytterst ansvariga är styrelsen med ”Hasse H” i spetsen och dennes ”Lakejer” strax där bakom.

 

Om ni nu anser er hysa någon som helst kärlek till sporten är det hög tid att verkligen visa det. Visst, Stall Hatten förstår att det är mysigt att frossa i kallt rosévin och ostron på den franska rivieran, så är det ju. Här hemma i ”verkligheten” är situationen för våra aktiva så pass alarmerande att ”enough is enough”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=20DtG9qr4ik

 

 

Är det någon av er läsare som hört talas om Anna Dahlenborg?

 

Inte?

 

Har ni hört talas om Musse Hasselvall då?

 

Jaha?

 

Stall Hatten har kollat in den där webproduktionen där Musse Hasselvall jagar sin ryttarlicens med visst intresse, men nu är det slut med det!

 

Och anledningen till detta beslut stavas Anna Dahlenborg, inget annat.

 

Vi känner vare sig fröken Dahlenborg eller ”Sir Hasselvall”, men den senare har vi stött på ett par gånger på Täby galopps stallbacke där han arbetat hårt på att få sin jockeylicens. Utan att ha några som helst belägg för detta är vi ganska säkra på att Anna Dahlenborg arbetat ännu fler timmar, och ännu hårdare, för att få samma chans.

 

Det var därför det sved så hårt i Stall Hattens hjärta då Anna Dahlenborg petades från sin debutritt på Ailsa Carmel i tisdags kväll till förmån av ”Sir Musse”.

 

Vi har inte läst reglementet, men har ytterst svårt att tro det finns stöd för ett sådant ryttarbyte i elfte timmen.

 

Men det är klart. Web-tv och kändisfixering är ju så oändligt mycket viktigare att prioritera, än något så pass futtigt som en liten tjej - inte ens 20 år fyllda, eller hur?

 

Det man glömde i sammanhanget var - och är - MÄNNISKAN Anna Dahlenborg.

Vi är helt säkra på att Anna drömt om den här tisdagskvällen och längtat lika intensivt som ”Sir Musse”. Hon har, icke att förglömma, en familj och vänner, som säkerligen hejat på och stöttat henne inför sin debut i de vita jockeybyxorna.

 

Har verkligen vi människor inte en sekund över till reflektion och eftertanke?

 

I precis samma ögonblick som SG tog beslutet att godkänna ryttarbytet sålde man inte bara sin själ, utan ännu värre, svek en ung tjej, till förmån av en Web-TV produktion på Expressen.se!

 

Smaka på den… WEB TV PÅ EXPRESSEN.SE!!!!

 

När Stall Hatten var en liten parvel berättade vår pappa att ”man håller alltid upp dörren för damer och reser sig alltid upp för äldre passagerare på bussen”.

 

Om ”Sir Musse” varit en ”riktig man” skulle han naturligtvis avstått ritten på Ailsa Carmel. Det hade Stall Hatten och typ 99 procent av våra vänner i direkt närhet också gjort.

 

Men det är klart. Musse Hasselvall har ju gjort sig ett namn på att slå andra män på käften mot betalning så det kanske var för mycket begärt…?

 

http://www.youtube.com/watch?v=CU5wo2lq_xg

 

Höres.


RSS 2.0