Bukbräck, årets hästar, en aning ömfotad, "Lilla"...

Stall Hatten ber om ursäkt (om nu någon bryr sig?) för att vi inte publicerat någon blogg de senaste dagarna, men det har haft sina naturliga, eller kanske hellre - onaturliga orsaker…

 

Efter en vecka i Indien - utan de minsta magproblem för vare sig Stall Hatten eller ”Fröken Favorit” - kom vi som bekant hem i lördags morse för att närvara på Årets Häst-festen på Grand Hotell senare på kvällen.

 

Att man ”bräcker ner” efter en måltid i Indien köper Stall Hatten med viss tvekan, men att detta skall ske efter en middag på Grand Hotell har vi svårare att svälja!

 

Skit samma!

 

Kvällen på Grand (före midnatt) var i alla fall mycket trevlig och Stall Hatten hade inga som helst ”synpunkter” på pristagarna som alla kändes helt ”korrekta”!

 

Samtliga vinnare mottogs/hyllades dessutom på ett föredömligt sätt i strålkastarljuset av intressanta prisutdelare och av kvällens värdpar Per Skoglund och Anna Thelander.

 

Herr Skoglund behärskar den svåra konsten att ”känna av” och ”locka fram” det bästa av de han intervjuar, och Anna Thelander är ju säker som få.

 

Guldstjärna till samtliga vinnare och arrangemanget i helhet!

 

Men är det inte lite ”B” att man stavat fel på vinnaren i Arabkategorin i referatet på SG:s hemsida? Eller är det ännu mer alarmerande att ingen reagerat på detta tre dagar senare? GHARRAA skall det vara, inget annat!

 

Stall Hatten noterade med stor glädje att det bara var svenskfödda hästar som prisades, förutom Gharraa då, så döm av vår förvåning när detta inlägg på en annan galoppsida lästes dagen efter.

 

-       Läste på en flitigt besökt galoppblogg (Vi kan kalla den SH för att likställa bloggförfattarens vanliga psedförkortningar) för några veckor sedan

angående ”Svenskprogrammet” att hästar som ex. Buzz Lightyear, Errol, Uppercut action m.fl. inte skulle ”inräknas” i den Svenska uppfödningsverksamheten eftersom de har fäder som står uppstallade

utanför Skandinavien?? Det "räknas liksom inte"??

 

-       Vad är det för resonemang?….. Luttrade uppfödare som trots allt är villiga

att satsa hårt och som skickar sina ston till England/Irland/Tyskland/

Frankrike m.fl. för betäckning skall väl uppmuntras, inte ironiseras….

 

 

Stall Hatten minns den där bloggen och uppföljningen därefter som skrivaren ovan åsyftade mycket väl, men för er som inte gör det…

 

Den elfte oktober skrev vi detta!

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/facit-finns-det-ar-dags-att-agera-sg.html

 

Och den trettonde oktober detta!

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hedrande-dackefejden-wido-och-pastadd-osamj.html

 

Usch!

 

Normalt sett är Stall Hatten inte det minsta ”ömfotad” (till skillnad mot Jessica ”The Biggest Looser” Almenäs, läs hennes twitter och njut…), men det där inlägget kändes inte helt okey. Och om ni orkar, vilket vi har full förståelse om ni INTE gör…, läsa bloggarna ovan förstår ni varför!

 

Eller är det någon annan som som "läst" inläggen på samma sätt som skribenten som citerats?

 

I så fall, gud förbjude, lovar Stall Hatten att vara EXTREMT tydlig i frågor av vikt framöver...

 

Nog om detta.

 

 

Vi fortsätter med På spåret resan som ingen har lyckats fixa ännu.

 

6 poäng:

 

Vi närmar oss ort vars ”bolltrollande” favoriter inte alls är några ”långskånkar” att vara rädda för, även om namnet på deras arbetsgivare kanske antyder något annat? Vårt slutmål är mycket grönt, eller blått?

 

Avslutningsvis.

 

Stall Hattens ”lilla favorit” Sofie ”Lilla” Lexner var trea i Grand Prix i Oslo i går kväll och följde för en halvtimme sedan upp med att vara tvåa Grand Prix Küren på samma plats.

 

Vann gjorde Anne Troensegaard ombord Seduc, och trea var Andreas Helgestrand på nye Tacolando Tripple, så det är i ”hyggligt” sällskap ”Lilla Lexner” hävdar sig, 26 år ung…

 

Det är LÅÅÅNG , LÅÅÅÅÅÅÅNG väg kvar till Olympiska spelen i London i sommar men det här gav massor med poäng och försämrade inte hennes chanser precis.

 

Därför.

 

Alldeles oavsett vad champagne har för inverkan på Stall Hattens mage i dagsläget…, öppnas en sådan, NU!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Otter

Är lite inne på att åka och kolla dressyren i OS, man hinner hem till derbyt... med tre nätter på fyrstjärnigt med frukost, biljetter till två dressyrdagar samt en friidrottskväll går loss på 11 000 euro genom den enda researrangören. Så det behövs några bättre inslag för att gullan ska bli glad...

2012-02-22 @ 20:50:53
Postat av: Inte Wallenberg

Nu har jag det! Vi ska alltså förbi Little Rock, till Kentucky, The Bluegrass State, (BLÅ och GRÖN) till Louisville (Louisville slugger, basebollträ-märket) och Churchill Downs. Såklart...

2012-02-22 @ 22:13:07
Postat av: Otter

håller med om bluegrass men får väl säga keeneland istället

2012-02-22 @ 22:15:15
Postat av: lillaanna

Det måste väl vara Keenland. Den ligger ju i Bluegrassområdet...

2012-02-22 @ 23:15:58
Postat av: Tore Petre'

Peas And Carrots är inte svenskuppfödd ! Han är en (DEN) !

2012-02-23 @ 08:25:05
Postat av: Tore Petre'

Peas And Carrots är uppfödd i Danmark !

2012-02-23 @ 08:59:34
Postat av: Stefan

Stallhatten behöver inte be om ursäkt, jag ser bloggen som en bonus som förgyller dagen/kvällen och inte som en självklarhet.



Som en självklarhet noterar jag dock hur SG promenerar på med sin planering av huvudstadsbanan i en lugn, lugn takt. När vi som lever lite i IR ser byggandet av två nya galoppbanor samtidigt som en nästintill övermäktig uppgift, ekonomiskt och praktiskt.



Om SG tror att ATG kommer att agera räddaren i nöden är galoppen illa ute

2012-02-23 @ 19:06:35
Postat av: Lobaldo

I morgen er det Here to Win mot BC-vinneren + BC-treeren i Miami! Go "Winnie"

2012-02-24 @ 23:02:20
Postat av: Lobaldo

Prøvde å hinte...

2012-02-26 @ 01:05:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0