Vad är väl Elitloppet mot Voter och sköna tips till Täby

 

Pust.

 

Ännu en Eliloppshelg läggs till handlingarna och det måste erkännas att det är en något stukad Stall Hatten som återvänder till tangenterna.

 

Om Elitloppshelgen finns massor att berätta, men vi låter bli av ”säkerhetsskäl”…

 

Vidare.

 

I lördags eftermiddag var det fullmäktigemöte på Täby galopp och föga överraskande gick majoriteten på valberedningens förslag gällande styrelseposterna i Svensk Galopp. Bra! För sportens ansvarige behöver arbetsro efter ett par minst sagt stormiga månader. Arbetsro är dock något man förtjänar, så nu är det upp till dem själva – ingen annan.

 

I går kväll var det Voter nere på Jägersro. Av de sex hästar som vunnit Voter genom åren har hela fem stycken gått vidare och vunnit Derbyt. Nu är frågan Stall Hatten (och övriga galoppsverige) ställer sig om Fransisco Castros Borgen har klassen att bättra på den grymma statistiken ytterligare. Det kan bli så, men i nuläget är Duke Derby vår favorit att vinna ”galoppens blå band” den femte juli.

 

Vidare del två.

 

Om ett par timmar är det dags för lunchgalopp på Täby och Stall Hatten är påläst. Nedan följer våra funderingar – håll till godo.

 

Lopp-1

 

Favoriten:

 

Hurry Lime blir ganska klar favorit och det är väl i sin ordning. Hästen har dock inte vunnit lopp sedan dagen före julafton 2012 och det gör Stall Hatten nervös. Vi garderar med blixtens hastighet.

 

Motbudet:

 

Glad Bear blir lika klar andrahandare. Han har toppform, men viktläget är i mastigaste laget för vår smak. Bara en av flera.

 

Draget:

 

Moon Pearl halkade runt som ”Bambi på hal is” i comebacken på Klampenborg för två veckor sedan, men är en helt annan häst på Täbys dirttrack. Vi tror att Peter Jardbys adept bara vinner loppet. Om nu inte grållen Mykonos är lite förbättrad?

 

Lopp-2

 

Favoriten:

 

Fru Johnsen är klar favorit och hon kan givetvis vinna loppet. 2 000 meter är dock i längsta laget och någon ”tiger” är hon definitivt inte. Ändå toppchans i det här bleka sällskapet.

 

Motbudet:

 

Det blir mycket streck på Manhattan och det är heller inget fel med det. Annika Källses sexårige fux har spurten som bästa vapen och vi blir inte det minsta förvånade om det blir full pott idag. Aase Marie Brown rider i flytet.

 

Draget:

 

America kan mer än hittills visat och som dryg tioprocentare känns han faktisk riktigt rolig.

 

 

Lopp-3

 

Favoriten:

 

Det ser ut som att Desert Dawn blir knapp favorit. Han har bäst kapacitet i fältet, men samtidigt väl mastig vikt i comebacken. Bara ett streck av många för Stall Hatten.

 

Motbudet:

 

Peace In Our Time var lite för offensivt riden senast och har god chans att ta snabb revansch.

 

Draget:

 

Hans ”Papa” Adielsson hade en fin vinnare i går (Catch The Cider) och enligt säkra informatörer är han på plats på Täby i dag. I egen hög person dessutom! Det tar vi som ett tecken – och den våghalsige chansspikar Interwatch på bara ”misstanken”…

 

 

Lopp-4

 

Favoriten:

 

Vidöppet, känslan säger att Red Eishin blir favorit på ”P-A-effekten”. Hon kan vinna loppet, men är direkt oärlig om ni frågar Stall Hatten. Garderas omedelbart.

 

Motbudet:

 

Om Montus kommer till ledningen och får ligga ifred ett tag kan det här loppet vara totalt slut. Men är inte vikten lite för hög och är inte startspåret lite väl chansartat?

 

Draget:

 

Omgångens bästa drag, alla kategorier, är Ylva Bradts Echippus. Bertolinivalacken var tveksamt riden senast och bara måste kunna fem kilo mer än aktuellt formtal. Allt ser bra ut. Distans, startspår, ryttare, oddset… Stall Hatten chansspikar förmodligen.

 

 

Lopp-5

 

Favoriten:

 

Darjeeling har en skräddarsydd uppgift och det har vi inga synpunkter på.

 

Motbudet:

 

Last Pay står perfekt till och är förste utmanare till storfavoriten.

 

Draget:

 

Men kan inte Redwing äntligen få visa lite av den fart hon visar i träningen? Gör hon det är det här loppet så slut ett lopp kan vara.

 

 

Lopp-6

 

Favoriten:

 

Mr David blir V5-omgångens mest streckade häst, men vi garderar då motståndet är bättre än någonsin och fältet är så pass litet. Här kommer alla verkligt få chansen.

 

Motbudet:

 

Mister Admiral går alltid jämnt och säkert. Han kan vinna, men vi har roligare drag.

 

Draget:

 

Och det roligaste är utan tvekan Ta Ajabb. Hästen har blivit grovt störd nere på Jägersro två gånger i rad, men det lär han inte bli i ett femhästarsfält på favoritbanan Täby. Eller…? Vi tror på toppchans för Katharina Stenefelds adept.

 

 

Lopp-7

 

Favoriten:

 

Recycling är förmodligen bara bäst och vinner troligtvis loppet ganska komfortabelt.

 

Motbudet:

 

Shine Today ska vara en Oaks-häst enligt ”Putte Wahlle” och är hon det så får favoriten bekänna åtminstone lite färg.

 

Draget:

 

Hearts And Bones är bra, men behöver loppet enligt Caroline. Normalt sett duger hon dock i det här sällskapet.

 

 

Lopp-8

 

Favoriten:

 

Gladtoseeme ska bära 83 kilo och det är väl bara några få kilo mindre än vad hans ägare väger…? Vi har inte trott ett dugg på hästen i de två senaste starterna, men fått ”käka” honom ändå. Så blir det väl även idag också?

 

 

Motbudet:

 

Hortensia har bra form och bra startspår. Det borde vara toppchans, inget annat!

 

Draget:

 

Vi har tjatat om Smiling Shark i detta forum så många gånger att vi förstår om ni är trötta på oss (och hästen). Ett sånt här lopp bara måste han kunna vinna. Eller hur?

 

 

Lopp-9

 

Favoriten:

 

Mahany De Piboul har två raka och har naturligtvis toppchans på den tredje. Den här rasen är inte direkt känd för sin konsekvens och moral, så vi väljer att gardera.

 

Motbudet:

 

Vi har hört en massa gott om debutanten Anjum som kvalade bra i förra veckan. Det här kan vara en chansspik.

 

Draget:

 

Pia Höiom vet hur man tränar arabhästar. Hennes Fareedha är lika snabb som nervös och hetsig – men kan kanske skrälla till om polletten fallit ned?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Fantomen

Derbyvinnaren återfinner vi med största säkerhet bland dom fyra främsta i Voter. NIels Petersens stall verkar för tillfället nog befinna sig i en formsvacka. Han kommer säkert ha både Duken och Eye in the sky framsatta och längre distans skriker väl båda efter. Men Castros adepter är båda defenitivt inga duvungar det har dom med all tydlighet bevisat nu. Min vinnare är från nyss nämnda stall , Free Despatch. Pappa Yeats, kan det bli mer stayerbetonat än så?

2014-05-28 @ 21:26:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0