Ny läsare, saxeländet, telefonsamtal och en debut

 

Läser Sheik Mohammed Stall Hattens blogg månntro?

 

Ja man kan ju undra för i förra veckan kom beskedet att ”The Ruler of Dubai” gräver upp Meydans omtvistade tapetaunderlag och ersätter den med en traditionell dirttrack i stället – precis vad Stall Hatten krävde direkt efter målgång i förra årets upplaga av Dubai World Cup. I och med detta kommer sporten att få ett rejält uppsving i ökenemiratet nästa säsong. Drömmen är ju att de allra bästa amerikanarna ”invaderar” megaanläggningen Meydan sista lördagen i mars 2015.

 

(Den första raden var ironi, men det förstod väl alla?).

 

Vidare.

 

Vet ni hur mycket V86 omsatte förra onsdagen? Det vet Stall Hatten. 16.4 miljoner är en ren, men helt väntat katastrofsiffra, inget annat. Det här galna ”Sax-projektet” har kostat hästsporten enorma summor. Om man lägger ihop hela skiten KAN det handla om en siffra i trakterna av 100 miljoner. Det är i och för sig ytterst allvarligt, men än allvarligare är det faktum att Solvalla numera är en helt död anläggning. Det kom ett MMS till Stall Hatten direkt efter det att Daniel Redéns Delicious U.S. fixade sin Elitloppsbiljet och var på väg till vinnarcirkeln. Gissa hur många personer som befann sig på den klassiska E-läktaren för att hylla det femåriga Cantab Hall stoet? NOLL, ZIP, ZERO…NOLL personer! Av ”världens mest travkunniga publik” syntes intet, av ”världens mest inkompetenta spelbolag” syntes desto mer…

 

Och kom ihåg. I slutändan är det våra aktiva som får betala priset i form av minskad investeringsvilja på nya hästar och drastiskt minskade prispengar.

 

Gör om, gör rätt!

 

Vidare del två.

 

Dagens guldstjärna delar Stall Hatten ut till Ann Gillberg. Juryns motivering lyder som följer.

 

”För att hon vågar fatta telefonen, ställa sina kritiska frågor, och där efter faktiskt lyssna på svaren”.

 

Vidare del tre.

 

I morgon tisdag klockan 2.20 (GMT) gör Aghostatgodsplace treårige halvbror Patron Of Explores sin tävlingsdebut. Detta i ett riktigt ”mögigt” femhästarsfält i Newcaste. Frågan är om Henrythenavigator-sonen hinner med på hetsiga distansen 1000 meter?

 

Stall Hatten håller tummarna.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0