En kommentar, stavning, "kappvändare" och en låt

 

Maria Lamm har kommenterat Stall Hattens näst senaste blogg.

 

Hon skriver.

 

”En något högre och sakligare nivå på kommenterandet av i demokratisk och stadgeenlig ordning föreslagna kandidater till styrelsen skulle vara önskvärt.
Jag vill dock tillrättalägga ett sakfel. I förslaget från GGS står ordagrant "GGS stödjer föreslaget nyval av två ledamöter Lars Norström och Fredrik Reuterskiöld.
GGS nominerar därutöver Lars Gradin och Ulf Löven till val av ledamöter av Svensk Galopps styrelse 2014". Det var väl inte svårt att förstå?”

 

Okej då, om någon eller några personer har tagit illa vid sig av Stall Hattens enkla rader i ärendet ”Svensk Galopps framtida styrelsesammansättning” ber vi härmed allra ödmjukast om ursäkt.

 

Vår främsta ambition med bloggen, allt sedan starten, har varit att syna missförhållanden inom sporten och föra fram dessa i ljuset. Om vi lyckats med detta får andra avgöra, men i det stora hela är vi nöjda. Väldigt många aktiva personer inom galoppsporten läser i alla fall bloggen med viss regelbundenhet, och för detta är vi naturligtvis tacksamma.  

 

Samtidigt borde det vid det här laget framgått ganska tydligt att vi även försöker roa, och i viss mån även oroa, våra makthavare och läsare. Ibland blir det fel, ibland blir det rätt. Någon skrattar, någon annan blir förbannad.

 

Men…

 

Om nu Stall Hattens tonläge gällande ”Uffe Puffe” och Lars ”jagälskaranngillbergmeränminaegnaungar” Gradin var så pass provocerande och/eller olämpligt i sammanhanget, vilket Maria Lamm uppenbart tycker…?

 

 

…hur allvarligt/provocerande/olämpligt/korkat är då det faktum att denna Maria Lamm  inte ens klarar av att stava sin ”framlobbade” motkandidat/polare Ulf Lö(f)vens efternamn korrekt? Och om nu Maria Lamm verkligen stöttar valberedningens föreslagna kandidat Lars Nor(d)ström till en styrelsepost, vad är det då värt? Föga om något, om ni frågar Stall Hatten.

 

Vi behöver nämligen drivna personer inom sporten, som jobbar utan egenintressen – kapabla att lägga personliga vendettor åt sidan – allt för sportens bästa! Vad Maria Lamm (svensk galoppsports ”kappvändare” nummer ett) har för ”agenda” står tyvärr skrivet i stjärnorna. Men det vi med säkerhet vet är att personer som inte ens är kapabla att stava efternamnet Nordström (och Löfven) korrekt, inte heller torde vara kapabla att staka ut galoppsportens framtid!

 

Och så är det bara.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ghr_vGLVnUY

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Bo Magnusson

Jag tycker att du ska sluta med att anfora GGS som en falang,vi vill Galoppens vidare fortlevnad.
Blir lite konfunderad over vad du vill,du fladdrar hit o dit som en kappvandare.Ann Gillberg Jockeyklubbens stipendiat har hanterat Galoppbanan proffsigt.
(over felstavat p.g.a. pc inhandlad i Florida)
(kappvandare felstavat p.g.a. ovanstaende(felstavat)

2014-05-20 @ 22:20:55
Postat av: Susanne Sivrup Rosenqvist

Jag är nästan helt säker på att ALLAS agendor är att få sporten att utvecklas på det ena eller andra sättet. Tyvärr så kommer ingen av oss att lyckas med detta "mission" så länge vi har denna kultur i sporten med rykten, skitsnack, elakheter och allt annat dumt.
Ja, vi har yttrandefrihet i detta land, men det måste ju finnas gränser! Jag tycker INTE det är ok med alla dessa elakheter! Någon kan bli rejält sårad och ledsen samt att folk blir onödigt upprörda.
När det gäller spelfrågor så är du, Erik Ivares, (om felstavat så ber jag om ursäkt) fantastiskt duktig och underhållande. Men... sen sjunker det till en nivå under det vanliga. SYND tycker jag. Önskar att du kunde hålla dig till sakfrågorna på ett högre och trevligare plan. För att ändra kulturen i sporten så måste vi hjälpas åt. Och det är bara vi aktiva som kan göra det! Om du vill ha en direktkontakt med Göteborg ang. vad som helst, positivt som negativt, så kan jag ställa upp på det om du vill. Jag kan säkert svara dig på andra frågor också om du vill. Har jag svar så har jag och har jag inte så får jag väl ta reda på det. Det är så man gör för att i te skapa onödiga rykten och spekulationer.
Take it or leave it ;-)
Mvh Susanne, 0766-272310

2014-05-21 @ 11:39:44
Postat av: Jocke

Galoppsporten i Sverige har ett stort problem och det är attityden. Många inom galoppen besitter inte den ödmjukhet som folk inom travsporten har.
Titta och lär av Elitloppshelgen. Det är en fest där aktiva hyllar publiken, hästar och sina konkurrenter. Publiken media hyllar och media hyllar publiken, aktiva, hästarna mm.
Elitloppet har en slogan som heter "Elitloppet, en gång om året". Detta har byggts upp av alla tillsammans för kärleken till sporten. Aktiva utomlands brinner för att komma till Sverige just för denna elitloppshelgen.

Om merparten av aktiva inom galoppen hade visat travattityd skulle sporten vara mycket större. Ni har skapat dessa problem själva och när inte ens travet (Er bästa vän) klarar av att hålla samma ekonomiska klimat och försörja Er som tidigare då går spiralen nedåt. Galoppsportens aktiva ser bara till sitt eget bästa istället för att se det ur ett helhetsperspektiv, det är ert eget fel och och bara Ni som kan ändra på detta.
Istället för att tjura ned Er och tycka alla andra alltid gör fel..., så ta tag i taktpinnen och ändra situationen genom att lyssna och lära av andra (Travet)

/Jocke

2014-05-24 @ 15:16:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0