"NDG" regerar, skarvning, och att vinna med stil

 

Så var då den andra upplagan av Nationaldagsgaloppen avgjord och det är bara för Stall Hatten att erkänna… Projektet ”på plats” är en stor succé. Om det ger något för galoppsporten på längre sikt står fortsatt skrivet i stjärnorna, men låt oss i alla fall hoppas att så blir fallet.

 

Vi får ett snabbt svar redan på tisdag kväll då det är Stockholm Stora Pris och en rad andra storlopp ute på Täby galopp. Med tanke på alla aktiviteter och erbjudanden ute på Djurgården borde ett realistiskt mål för arrangören Täby vara 3 000 pers. Om det lyckas är sporten en bra bit på väg – och projektet Nationaldagsgaloppen – ett högst motiverat event.

 

Det var fler människor i år på Gärdet än förra, men att påstå att 60 000 personer besökte evenemanget är inte bara direkt löjligt och inkorrekt, utan dessutom helt onödigt.

 

Det var ju otroligt bra ändå!

 

Och vad säger man egentligen om alla volontärer som säkerställt framgången?

 

Snyggt jobbat!

 

Vidare.

 

Det blev ingen Triple Crown-seger för California Chrome på Belmont i lördags kväll. Hästen blev trampad från start, fick en stygg resa och stod inte riktigt fullvuxen distans. Det här var trettonde gången sedan Affirmeds vinst 1978 som en häst torskade i det ”sista benet” av Triple Crown.

 

Att vinna med stil är relativt enkelt, att förlora med stil är desto svårare. Det fick vi se på Belmont då California Chromes ägare om inte direkt skämde ut sig efter torsken, men i vart fall betedde sig riktigt olämpligt.

 

På vår sida om Atlanten krossade Aidan O´Briens ultrastammade Australia sina motståndare i det engelska Derbyt. Hästen har en grym ”cruisingspeed”, men att det skulle vara Coolmores bästa häst genom tiderna ställer sig i vart fall Stall Hatten ytterst tveksam till. Undrar om det snacket inte bara kan avfärdas som en ”reklamkampanj”?

 

Och såg ni för resten intervjun med Kingston Hills ägare Paul Smith efter det att hans Mastercraftsman-son inkommit som tapper tvåa bakom sin pappa Derrick Smiths delägda Australia?

 

Där snackar vi stil!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Söder

Det var ett mycket bra evenemang på Gärdet. Har bara sett siffran 60 000 på ett ställe och det är i din blogg. Varför inte bara se nyanserat på det i stället för att överdriva vilket skapar negativ feedback...?
Tycker inte det ger Gärdet värdighet med ett krav på 3000 personer på Täby redan nästa tävlingsdag. Spontaniteten bland gärdets besökare var stor och kan vi få 3000 av dessa till Täby under hösten är det bra. Människor har full kalender idag och det måste vi respektera.

2014-06-09 @ 11:05:58
Postat av: Stefan

Siffran 60 000 anges i det officiella tävlingsresultatet, vilket i så fall skulle vara 10 000 fler personer än ifjol. Även jag är skeptisk till den höga siffran.
Oavsett vilket var det fantastiskt roligt att så många tog sig ut till Gärdet och följde tävlingarna. De flesta stannade dessutom kvar till det sista ponnyloppet var ridet.

2014-06-09 @ 14:25:20
URL: http://www.cavok.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0