Kovändning, en "teaser" och ett totalt haveri

 

I går var det en så kallad strategidag med efterföljande styrelsemöte på Hästsportens Hus.

 

Initialt verkade det som att banan i Göteborg skulle läggas i malpåse och att hindersporten helt skulle försvinna från och med säsongen 2015.

 

Men det blev som vanligt, det vill säga INGENTING beslutat när saker och ting sattes på sin spets

 

Om svensk galoppsport ska kunna överleva MÅSTE man ta de tuffa besluten. Och framför allt sopa framför den egna dörren!

 

Vi återkommer med en utförlig analys i ärendet i nästa blogg.

 

I den bloggen kommer vi även med en reserapport från Prix d´Amerique-helgen som blev en så stor succé för den svenska travsporten i och med Maharajahs triumf.

 

Det var dock ingen större triumf för Stall Hatten i de ”parisiska totoluckorna”. Så mycket kan vi redan nu avslöja…

 

Men innan vi slutar för i kväll kan vi inte låta bli att ge en snabb kommentar på det totalhaveri som Hans Ljungkvist (ST) och Hans ”Hasse” Hansson (SG) är ytterst ansvariga för beträffande det nya avtalet med staten.

 

Att ”skramla med tomma tunnor” är sällan en bra idé. Hotet om att flytta spelbolaget ATG till Malta och allt vad det nu var om inte hästsportens villkor ”minsann förbättrades avsevärt” inom ramen för det nya avtalet stannade vid just ett tomt hot.

 

Grabbarna på finansdepartementet. Det vill säga ”Hasse och Hasses” motpart i förhandlingen kastade åt dem ett par ”hundben” vilka våra förhandlare svalde med blixtens hastighet.

 

Ett par veckor senare, i det skarpa läge då avtalet skulle/måste skrivas på, drog Anders Borgs hejdukar bevisligen ned brallorna på ”Hasse och Hasse”. Detta på ett sätt som inte synts till sedan gladporrsklassikern ”Utan byxor i Tyrolen”…

 

Det vi fick var tillstånd att bedriva spel på virtuella lopp, samt en sänkning med tre miljoner kronor (från 50 till 47) till Nationella Stiftelsens ”kollekt”.

 

För galoppens del således ”HELA” 300.000 kronor.

 

Grattis grabbar!

 

Nu är det dags för Taco-kväll med Elsa och Caroline, sedan På Spåret. Sämre kan man ha det.

 

Höres.

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Stefan Larsson

Vad bidde det då? De bidde en fingertutt:)

Förslagsvis tas den fingertutten och läggs på odelat på första priset i ett av våra klassiska sto lopp - + 300' i första pris kan göra skillnad på investerings humöret.

Ha det godt/stefan larsson

2014-01-31 @ 19:57:37
Postat av: Nordgubben

Hur kan det vara "totalhaveri" när vi behöver ge bort färre pengar samt att det beräknade totonettot skall vara högre de närmsta 5 åren efter de förändringar som staten tillåtit...?

2014-02-01 @ 09:41:13
Postat av: Stefan Larsson

Att totonettot kommer att bli högre är endast en gissning. Ingen vet hur mkt spel på robot hästar kommer att genererar på den Svenska marknaden.

Dessa nya spel kommer dock att kosta många miljoner i förberedelser och massiv marknadsföring så om de inte blir succé blir det ytterligare nedskärningar för trav & galopp sporten.

Att ATG nu kan arrangera nya spelformer är givetvis ingenting negativt men man måste vara en fullblods optimist som älskar hasardspel om man redan nu lägger in mångmiljon vinster från dessa i ATG budgeten.

//stefan


2014-02-01 @ 10:52:36
Postat av: Susanne Sivrup Rosenqvist

Vill inte stall Hatten ha en utveckling i sporten? Vill Stall Hatten bara att det ska finnas en galoppbana i Sverige? Vill Stall Hatten inte ha något annat än Önsta att skriva om i sin blogg? Tror Stall Hatten att vi hade haft en stor svensk travstjärna som hade vunnit världens största travlopp om vi bara hade haft EN travbana i Sverige?
Det tror inte jag...
Du öser ut glåpord mm om klagokörer, sura göteborgare, fullmäktige som gör sitt jobb och sen inte gör sitt jobb. Du är inte bättre än någon annan. Jag vill att du sätter dig ner och mediterar lite...Tänk tanken...Täby är sålt, 1/1 2015 måste tränarna på Täby lämna... Det finns inga pengar...Önsta måste läggas i malpåse... Vad hände i ditt huvud och i ditt hjärta nu? 1000-tals frågor. Frågor du inte får svar på. Frågor som nonchaleras. Inte ett ljud uppifrån. Var ska vi träna? Var ska vi ta vägen med våra hästägare? Ska vi behöva lägga ner?
Ni lägger hellre ner en fin bana med stora fina startfält, dödar en hel region, istället för att sänka prispengarna lite ytterligare.
Jag sänker hellre prispengarna än tvingas lägga ner hela min verksamhet. Det sägs att vi inte utvecklas hästmässigt i Göteborg. Jag kommer i år ha ca 16-17 häst i träning, jämfört med förra årets 8. 2 st av dessa äger familjen, resten är både nya och gamla hästägare. Har du något bra svar som jag kan ge när jag får frågan "varför de som hästägare inte är lika mycket värda"? Jag hade tyvärr inget bra svar på det...
Nu anser jag dock att ALLA pengar vi får av atg är prispengar som bara fördelas och prioriteras på olika sätt. Och jag anser att de kan prioriteras annorlunda än vad de gör i dag.

2014-02-07 @ 22:33:34
Postat av: Susanne Sivrup Rosenqvist

Inlägget ovan ska naturligtvis ligga under det senaste av Stall Hattens inlägg. Det som handlar om "Konsekvensanalyser"

2014-02-07 @ 22:54:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0