Stoppa pressarna, "Majaharra" och puckelpistar

 

Stall Hatten sitter och darrar i soffan.

 

Visst, de där sex senaste dagarna med feber och rethosta har säkert gjort sitt därtill, men det som fick oss att överväga samtal till ”Doktor Kevorkian” och begära omedelbar dödshjälp var något helt annat.

 

I morse avslöjade nämligen Aftonbladets webbportal (på nyhetsplats nummer sex) att Hollywoodfrun Maria Montazamis hund Bella tyvärr gått vidare till de evigt gröna ängarna!

 

Aftonbladets reporter Johannes Selåker fick dock citaten vi alla ville – och behövde läsa.- för att kunna ta oss vidare i vardagen.

 

”Det har precis hänt, det är förskräckligt. Jag håller på att gråta ihjäl mig. Vi är jätteolyckliga”, meddelade Maria Montazami.

 

Johannes Selåker har tydligen varit veterinär i sitt tidigare liv för i brödtexten inför resterande citat ställer han tvärsäkert diagnosen att det säkerligen var ”allergi och lunginflammation” som fick den luddiga byrackan på fall…

 

”Hon var så snäll och glad, kunde hoppa och rulla runt och hoppa genom hoppringar”, fortsatte Montazami.

 

Stall Hatten är (del)-ägare till två stycken ”jyckar” och förstår naturligtvis Montazamis sorg, men det vi INTE förstår är att Bellas allt för tidiga frånfälle blir en nyhet på Sveriges största websida!

 

Nu håller vi alla tummar för Christer Sandelins tama iller Börje och Hans ”Hasse” Hanssons 43-åriga hamster Glenn får lämna jordelivet vid sidan av medias strålkastarljus…

 

En inte lika dålig text, men snudd på, levererade samme tidnings reporter Micke Nybrink efter Maharajahs överraskande seger i Prix d´Amerique förrförra helgen.

 

Helt ogenerat lät Nybrink meddela att ”Majaharras” seger minsann var det största ögonblicket i svensk travsports historia, NÅGONSIN!

 

Stall Hatten var som bekant på plats på Vincennes den där regniga söndagen, och tro oss, det var inte långt ifrån att vi ”tissade i brallan” av ren glädje när Stefan Hultmans nioåring skar mållinjen som etta efter en fenomenal styrning av Örjan Kihlström. Det var heller inte långt borta att vi tog till lipen när ”Grönsakshandlarn” och ”Gubben i lådan” kramades om på Vincennes stallbacke kort senare.

 

MEN…

 

Varför måste kvällstidningarna ta i så förbannat?

 

Varför måste TV4 ”haka på tåget” och bedriva helt onyanserad journalistik, i stället för att se nyktert på insatsen som Maharajah (och hans konkurrenter i loppet) defacto presterade?

 

I Stall Hattens bok är Maharajahs insats i PdA, världens mäktigaste travlopp, helt magnifik. Mediavärdet av segern är enorm och naturligtvis en gudagåva för svensk travsport i stort. 

 

MEN…

 

Att kalla Maharajas prestation i årets Prix d´Amerique för något som den inte är, visar inte bara på direkt okunskap från reportrarna på Aftonbladet och TV4. Än värre är det faktum att deras beteende påvisar hur man underskattar de människor som tyvärr köper/kollar på skiten.

 

Ego Boy i Elitloppet 1973, Copiad i samma lopp 1994, Ina Scot i Prix d´Amerique 1995, Queen L. på Vincennes kolstybb två år tidigare, Scarlet Knight i Hambletonian 2001.

 

Ska vi fortsätta?

 

I kväll har Stall Hatten, Caroline och våra älskade hundar Sigge och Molle kollat in puckelpistfinalen i OS.

 

Efter att fyra åkare av 20 i grundomgången åkt, insåg vi att kommentatorerna som Viasat sänt till Sotji inte hade en aning om vad de pratade om.

 

De avslutande sexton åkorna reffade Stall Hatten ned till målhanget och angav en mer träffsäker slutplacering i elva av fallen än vad Viasats grymma ”radarpar” lyckades med.

 

Och då ska ni veta att vi ALDRIG sett grenen puckelpist tidigare, ever!

 

Vi skrattade högljutt i TV-soffan medan detta skedde, men så här med lite distans känns det faktiskt inte så jävla roligt att vi kunde utklassa Viasats avlönade ”experter” utan några som helst förkunskaper i bedömningssporten puckelpist.

 

Är vi tittare inte värda bättre?

 

Stall Hatten tycker det, men så länge vi inte ryter ifrån är det bara att ”skölja” i oss eländet.

 

Nu måste vi sluta för om 25 minuter börjar "Allar snackar Sotji" på svt2.

 

Och det får man ju inte missa...!

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0