Konsekvensanalys, samt årets bästa klipp, garanterat

 

Är det någon mer än Stall Hatten som är dödstrött på ordet ”konsekvensanalys”?

 

Det ska göras konsekvensanalyser hit, och konsekvensanalyser dit… Precis alla beslut, enkla som svåra, måste i galoppsporten anno 2014 föregås av en rejäl konsekvensanalys. I normalfallet är det bra att göra konsekvensanalyser, men ibland är det dåligt att göra konsekvensanalyser. Eller måste vi kanske göra en konsekvensanalys för att säkerställa att det verkligen är så?

 

I ovan två stycken har Stall Hatten använt ordet konsekvensanalys sju gånger. Räckte det för att få er trötta på ordet konsekvensanalys?

 

Hoppas det, för nu är det hög tid att vi gör en VERKLIGHETSANALYS!

 

Svensk galoppsport blöder ekonomiskt, det är faktum vi inte kan värja oss för. Och det kommer att bli värre, mycket värre.

 

Spelet hos ATG är till dags datum ned strax under tio procent. Om ett par dagar inleds OS i Sotji, ett par veckor senare sjösätts ”Hasse Sax” delade onsdagsomgångar, och i sommar är det fotbolls VM i Brasilien. Alla som tror att omsättningen kommer att öka under innevarande år räcker upp en hand…

 

I det läge vi befinner oss i MÅSTE Svensk Galopps styrelse fatta de tuffa och nödvändiga besluten. Man hade chansen förra torsdagen, rent av öppet mål, men vek återigen ned sig.

 

Kolla in klippet nedan. VD Torbjörn Westöö är vänsteryttern och styrelseordföranden Hans ”Hasse” Hansson är snubben med pannbandet.

 

http://www.youtube.com/watch?v=5ZFynyPK_3c

 

Ett mer ”klockrent” klipp har Stall Hatten inte publicerat på evigheter, den saken är klar.

 

Reseberättelsen från vårt Prix d´Amerique-äventyr får anstå till nästa blogg. Det beslutet vågade Stall Hatten ta efter en rejäl och omfattande konsekvensanalys…

 

Höres!


Kommentarer
Postat av: Björn Svensson

Hatten...!!!

Du har återigen rätt. Dock är det inte många inom galoppsporten som förstår detta. Alla vill skära bort, bara det inte drabbar de själva...
Styrelsen och dess ledande har inga andra möjligheter än det besparingsåtgärder som läggs fram. Dock är de kanske aningens för veka. Sätt ner foten och gör det ordentligt.

Jag har ett annat förslag:

Om vi alla inom sporten (då menar jag ALLA som finns på facebook, bloggar, tränare, skötare, hästägare osv, lägger 1000 kr var varje halvår under 2014-2015, till en fond för Svensk galopp, mot att besparingarna uteblir Så löser vi dessa problem.

Det finns flera sätt på att se en sådan lösning. 1) Det kommer det fram vilka som är beredda att hjälpa till och inte bara "snackar en massa" på nätet.
2) Hela sporten står då enad mot en lösning och detta kan användas mot staten i förhandlingar mot framtida avtal.

Konkret, kort och koncist...!!!

P.s,
jag skriver detta under ett annat namn för alla som undrar. Jag finns i sporten och är väl insatt.

2014-02-06 @ 15:24:44
Postat av: Lars Gradin

Det är ju självklart att alla talar utifrån ett egenintresse,Så gör ju även Stallhatten som ju har egna intressen med både en nära relation till en aktiv i sporten såval som en anställd i SG. Det är utifrån detta perspektiv jag för egen del tolkar varje inlägg från Stallhatten som rena partsinlagor och inget annat.

2014-02-08 @ 16:47:56
Postat av: Klas Kjellman

Så fick vi bekräftat att någon Björn Svensson med exklusiva insikter i galoppvärlden inte existerar. Lite lurigt att välja någon annans namn som pseudonym. Funderade på att under namnet H.Hansson tacka dig för lovsången för en månad sen men gissar att Stall Hatten har en gräns för vad man får kalla sig? Det blev ju bara en solosång och ingen körsång, så jag låter det vara.

2014-02-08 @ 17:47:33
Postat av: hederud


Problemet är väl att svensk galopp aldrig har gjort en konsekvensanalys för om det blivit gjort hade vi förmodlingen inte befunnit oss i den prekära situation vi är i nu. En verklighetsanalys av läget är väl om det är försvarbart att bygga Önsta för fyra till femhundramiljoner kronor för 250/300 hästar i stockholmsområdet om man tycker att 3miljoner för att hålla i gång GG är för dyrt.

2014-02-09 @ 15:12:18
Postat av: Anonym

http://www.tv8play.se/program/undercover-boss/338457?autostart=true

2014-02-09 @ 22:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0