Tips, skarpladdad Smith and Wesson och INNAN

 

I morgon är det tävlingar på Täby galopp och Stall Hatten har studerat startlistorna VÄLDIGT noga. Nedan följer ett par korta rader med analys av samtliga V4-lopp.

 

V4-1

 

Favoriten:

 

Här kommer Patrick Wahls riksgaloppör Arabda bli favorit, men i våra ögon är det en favorit i fara. Vi tycker att formen från England saknar djup och vill se något av hästen på tävlingsbanan innan vi vågar tro på henne fullt ut. Arabda jobbade grymt i förra veckan, men nu viskas det om att hästen inte alls såg bra ut i det sista finslipande arbetet. Stall Hatten har haft fel förr, men som sagt. Som stor favorit köper vi henne inte.

 

Motbudet:

 

Riksgaloppör nummer två är Der Blaue Reiter, eller ”Bosse” som han kallas i den dagliga verksamheten. Vi tycker att ”Bosses” form väger tyngre än favoritens och dessutom har vi sett honom löpa här på Täby. I den starten gjorde han inte alls bort sig som sexa och vi är helt säkra på att hästen har utvecklats under vintern i den nya regin – Caroline Malmborg.

 

Draget:

 

Vanja Sandrup har grym form på stallet inför säsongen. Det såg vi inte minst på premiärdagen nere på Jägersro då hennes Well Tried slog ett klart meriterat gäng på bra sätt. Hennes New Revue gick riktigt bra i tre starter förra året och är en häst i utveckling. I den sista starten 2013 slog New Revue Mocacha enkelt och denne Mocacha gick sedan ut och vann två lopp under vintersäsongen – samt tilldelades formtalet 78. New Revue har jobbat sjukt bra inför comebacken och vi blir inte det minsta förvånade om det blir seger – till glatt odds dessutom.

 

V4-2

 

Favoriten:

 

Dancing Va Bene blir nog favorit på att Per-Anders Gråberg sitter i sadeln? Hon kan naturligtvis vinna loppet, speciellt som man testar med flexibla blinkers den här gången. ”Dansan” kan en del på sitt bästa och möter ett relativt skralt gäng, men måste garderas på alla seriösa V4-kuponger.

 

Motbudet:

 

Entillglory vann ett billigt lopp senast och gynnas kraftigt av att Elione Chaves kontrakterats för ritten. Sandra Brolins fuxvalack står bra till och kan ta andra raka segern. Kanske är han dock ännu lite vassare över 2 400 meter.

 

Draget:

 

Den forne Stockholm Cup-hästen Theocritus gör debut i ny regi och det ska bli spännande att se om Maria Sandh har hittat nyckeln till nioåringen. Hästen ser fin ut i träningen och vinner det här loppet plättlätt om han är fullt kurant. Visst, Theocritus rids med 4.5 kilos övervikt, men är trots detta det givna speldraget i loppet.

 

V4-3

 

Favoriten:

 

Any Questions blir troligtvis favorit och vi tycker det är en högst berättigad sådan. Hästen visade riktigt bra form utan at få vinna lopp förra året och vi känner oss trygga med att det finns minst fem, sex kilo mer i hand. Måhända är ”Kurre” som han kallas bättre med gräs under hovarna, men i ett sådant här sällskap är han snudd på skyldig att vara med och röja om segern. Vi har sett Any Questions i jobben hela vintern och hästen ser riktigt välmående ut när det nu är dags för start. Omgångens bästa spikförslag även om viktläget är högt.

 

Motbudet:

 

”Kurres” stallkamrat Marius Federigo har tre raka andraplatser och kommer allt närmre en seger. 19 starter och resultatraden 1 – 6 – 3 oroar i normalfallet, men vi tycker inte att hästen visat några direkt oärliga tendenser. Oliver Wilson sitter upp och det var faktiskt Oliver som red Marius till sitt livs enda seger i juli förra året.

 

Draget:

 

Annika Källses Manhattan har en tråkig resultatrad, men kan oändligt mycket mer än vad denna visar. Startspåret är perfekt och distansen mitt i prick. Manhattan kommer som vanligt spurta bäst av alla. Frågan är om det räcker ända fram?

 

V4-4

 

Favoriten:

 

Integria blir stor favorit, men det köper vi inte alls – den släpper vi med varm hand till Harry Boy-spelarna. Seamus Walsh åttaåring vann ett uruselt lopp senast och hästen imponerade inte ett dugg. Dessutom rids den med ett kilos övervikt den här dagen. Det här uttalandet kan Stall Hatten få äta upp duktig?! Integria streckas inte ens om vi får en skarpladdad Smith and Wesson upptryckt mot tinningen…!

 

Motbudet:

 

Top Story har inte vunnit på evigheter, men nu kan det vara dags – trots ett kilos övervikt. Startspåret är helt optimalt och det känns ytterst spännande att Fanny Olsson kontrakterats för ritten. Hästen möter enklare hästar än han är van vid och ser enligt säkra källor bättre ut än någonsin i kroppen. 

 

Draget:

 

Fyraårige Echippus har aldrig vunnit, men det är inte så konstigt då han stött på hästar såsom Saving Kenny, Senator Sam Quite A Misson och French Artist – någon häst av sådan kaliber ser vi inte i denna startlista hur mycket vi än letar! Nu återkommer Ylva Brandt-tränade Echippus till tävlingsovalen efter tio månaders vila och enligt Stall Hattens ”informatör” ser hästen rent grymt fin ut. Det här kan vara helt stenklart, den saken är klar.

 

I lopp fem tror vi på Glück Zürück, lopp sex VINNER Smiling Shark och i sista loppen är det bara att vända Too Frisky och Hightower på komben. Åtta gånger fläsket?

 

Vidare.

 

Ooups, det här tog lite väl lång tid, men skit samma. Vi ska försöka hålla ambitionsnivån uppe så länge det går – och kom ihåg.

 

Vi tar mer än gärna emot era synpunkter på dessa funderingar…

 

…INNAN första start!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Patrick Wahl

Hej kompis,

Hälsa till dom som viskade i dina öron att Arabda inte såg så bra ut i sista förberedelse är i akut behov av glasögonen 😜 eller okunnig kanske ? Inte vet jag . Hoppas du blev lite mer övertygad om Arabdas kapacitet efter dagens prestation . Hälsningar från en glad tränare till just Arabda . 🏇🏇🏇

2014-04-09 @ 17:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0