Sir Pieter, Luggen, a.k.a. Tuppkammen och sköna tips

 

I måndags kväll var det föreningsstämma i Skånska Travsällskapet och där gick det hett till, för att uttrycka det milt. Med minsta möjliga marginal – röstsiffrorna 41 mot 39 – förpassades ”Lustfi” och dennes kamraters förslag till papperskorgen.

 

I och med detta står galoppsporten som den stora vinnaren, om man nu kan tala om någon vinnare i den här sorgliga konflikten? Även ”Luggen” (Kerstin Pettersson-Brodda, reds.anm.) kunde göra en segergest modell mindre efter mötet, men Stall Hatten har samtidigt ytterst svårt att tro att hon lyckas sitta kvar på ordförandeposten året ut. En frisk tio-oddsare?!

 

Och frågan är om vi inte måste hitta på ett nytt smeknamn på ”Luggen”? För enligt samstämmiga uppgifter stod den där välbekanta och ytterst snitsiga snedbenan rakt upp som den värsta TUPPKAM efter det att ”Lustfi” skällt färdigt.

 

Eller för resten. Det finns en kategori av människor som definitivt blev vinnare…

 

Juristerna – Advokaterna!

 

Vidare.

 

Om Lennart Reuterskiöld Jr kan man ha lådvis med åsikter, men en sak är säker, någon skit tar han inte från någon – speciellt inte från förbundshåll. När Jr fick syn på det ”banprogram” som publiken fick nöja sig med på helgens tävlingar på Jägersro steg pulsen rejält på vår championtränare. Nu talas det om att Jr tillsammans med övriga proffstränare jagar både kopieringsmaskin och en sponsor (enligt uppgift har Tore Petré och Omar Zawawi redan anmält intresse). Detta för att kunna ge sportens KUNDER som fortsatt orkar hasa sig ned till banan ett program värt namnet. Snyggt. Otroligt och överjävligt SNYGGT faktiskt!

 

När mobiliserar Täbytränarna?

 

På lördag startar Peter Jardbys riksgaloppör Plaisir Partage på Klampenborg. Struligt för delägarna att han väljer att starta där? Inte det minsta. Peter Jardby är nämligen en snubbe med huvudet på skaft – han ser möjligheter där andra ser problem. På typ tre sekunder hade den gode ”Sir Pieter” fixat en buss över bron, detta till självkostnadspris inklusive entré!

 

Det är precis sådana här initiativ som får Stall Hattens hjärta att slå ett par extra slag – man blir glad och återfår tron på sporten helt enkelt. När Stall Hatten ringde upp ”Sir Pieter” för att hylla, men ändå lägga in den lilla brasklappen…”vad händer om det blir 300 anmälda då?”, svarade han bara lite lugnt att:

 

–  I så fall bokar jag väl bara ett par bussar till då? Det är inget bekymmer – två telefonsamtal max, kommenterade Peter Jardby.

 

 

Vidare del två.

 

Analysen till Täbys lunchtävlingar är klar, håll till godo.

 

 

V4-1:

 

 

Favoriten:

 

Lataradud blir klar favorit, en i våra ögon väl stor sådan dock. Hästen gick riktigt dåligt senast, men kan naturligtvis mycket bättre. Under normala fall vinner Kvislas sjuåring detta med ett ”bösshål”, men det finns tveksamheter och vi väljer att gardera.

 

Motbudet:

 

Banditos gick ruskigt bra sist och kommer allt närmre första årssegern. Patrick Wahl-träningen är garanterat med bland de tre främsta den här gången också. Förutsättningarna passar perfekt. Spurtar ned allt?

 

Draget:

 

Är det någon fler än Stall Hatten som sett El Gran Mago i träningsjobben de senaste månaderna? Om inte…då har ni missat något. Hästen ser rent galet bra ut och om loppet gått på gräs hade vi nästan kunnat lova seger. Nu är det dock grus under ”dojjorna” vilket drar ned vinstmöjligheterna, men vi tycker det här är en av omgångens mest streckvärda hästar.

 

 

V4-2

 

 

Favoriten:

 

Marius Federigo blir favorit efter fyra raka andraplatser och det är väl inget att säga om. Hästen kommer allt närmre en vinst, men vi väljer att gardera då vi är smått allergiska mot hästar som går bra – men inte sticker nosen först förutom i undantagsfall.

 

Motbudet:

 

Sabre Light har bra form och drog ett perfekt innerspår. Att Shane Karlsson sitter upp för första gången gör inte saken sämre precis.

 

Draget:

 

Catherine Laboure och Any Questions är väl inga ”kioskvältare” precis, men lika fullt helt givna på alla seriösa V4-bongar.

 

 

V4-3

 

 

Favoriten:

 

Caracas Dancer lär bli omgångens mest streckade häst och det köper vi rakt av. Maria Johanssons sto står klart bäst inne i loppet, men det som får oss ”banka” henne på precis alla tillgängliga spelformer är att forne proffsjockeyn Josephine Chini sitter upp i sadeln. Stall Hatten blir faktiskt förvånad om ”Jossan” torskar det här och om så blir fallet (gud förbjude) överväger vi att hissa upp henne i en av banans flaggstänger som straff. Du får själv välja vilken fröken Chini!

 

Motbudet:

 

Augustinian står helt okej till och har duktiga Hanna Mårtensson i sadeln. Trolig tvåa.

 

 

Draget:

 

När ska vi få betalt för Smiling Shark? Troligtvis inte denna dag, men om Caracas Dancer är sjuk eller kutar åt fel håll är Smiling Shark den givne utmanaren.

 

 

V4-4

 

Favoriten:

 

Otroligt jämt streckat, men vi tror att Smart Cat blir knapp favorit efter sin imponerande seger förra veckan?! Det kan vara så att handicapper Pam Cordrey inte ”hittat” Smart Cat ännu – det såg ut att finnas sparade krafter senast.

 

Motbudet:

 

Constable Country är spikad i programtipset och kan självfallet vinna loppet, men vi tycker han är överstreckad och lämnar med varm hand över den till Harry Boy-lirarna. (Det här får vi väl äta upp…)

 

Draget:

 

Roy Arne Kvisla låter riktigt uppåt på sin ”andrahäst” Bullwhip och den känns ytterst streckvärd med P-A Gråberg i sadeln.

 

Det är även hinderpremiär på Täby, bara en sån sak.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Lasse Brolin

Bra att det finns folk som J:r och Jardby som gör något positivt som motvikt till "dödgrävarna" i sporten

2014-04-30 @ 11:15:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0